A Chanat i Turcja będą mieli piechotę liniową (typu oddziały Nizarna)?
"Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.
Planujecie jakieś inne scenariusze (daty rozpoczęcia) kampanii ?
Kampania zaczyna się w 1648 roku.
adriankowaty
Tatarzy mają jeden dostępny oddział janczarów. Prócz tego mają sekbanów (słaba piechota wzoru tureckiego wyposażona w tanią broń palną).
Mitusonator
Nie. Mam ideę zrobienia moda na temat powstania listopadowego ale to póki co takie sobie rojeniaPlanujecie jakieś inne scenariusze (daty rozpoczęcia) kampanii ?W pierwszej kolejności trzeba obrobić się z potopem.
Mam na myśli te oddziały typu zachodniego, które były w Empire TW: chodzi o piechotę liniową z bagnetami i zachodnimi taktykami musztry? Będą dostępne?
"Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.
U Tatarów? Z jakiej to niby racji? Tego rodzaju oddziały Turcy zaczęli nieśmiało tworzyć dopiero w 2 połowie XVIII w.No, chyba, że uznać za to Tufekcich. Oni występowali już w XVII w. ale stosowali normalną, janczarską taktykę ognia szeregami (jak nasza piechota węgierska), więc chyba trudno uznać ich za przedstawicieli tego trendu.
Skończyłem pracę nad artylerzystami z wczesnego okresu. Teraz zabieram się za okres późny a potem załatwię do końca jednostki grenadierów.
Artem zawiadomił mnie też, że ukończył prace nad ścieżką dźwiękową. Ciekawym efektówZwłaszcza, że Artem obiecał dodać ruskim trochę muzyki sakralnej
Mam nadzieję, że nie zabraknie i chorału dla krajów katolickich
![]()
Mam nadzieję, że nie zawiodę twoich oczekiwań![]()
Potop Total War-Polska modyfikacja do Medieval 2 Total War Kingdoms,
przenosząca gracza w czasy XVII i XVIII wieku: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...otop-Total-War
Jeszcze trochę rzeczy nam zostało do zrobienia, np Baldwin musi poprawić wszystkie modele jednostek, także musisz jeszcze trochę poczekać.
W załączniku dałem nową wersje UI kampanijnego dla RON. Co o nim sądzicie?
Potop Total War-Polska modyfikacja do Medieval 2 Total War Kingdoms,
przenosząca gracza w czasy XVII i XVIII wieku: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...otop-Total-War
Fajny, tylko czemu Warszawa jest drewniana?
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"