Wiadomo, ale zanim to odkryłem to mogłem dość dobrze (w sumie, to nawet za dobrze) zapoznać się z Rzymianami, Hiszpanami i Anglikami![]()
Wiadomo, ale zanim to odkryłem to mogłem dość dobrze (w sumie, to nawet za dobrze) zapoznać się z Rzymianami, Hiszpanami i Anglikami![]()
寧我負人,毋人負我。
曹操
A HRE aby nie było dostępne od początku w medku 2?I też uważąm że dobrze że zrezygnowano z tego bo po co się bawić w plikach skoro można mieć od razu? Oczywiście pozostaje kwestia tych płatnych DLC, no ale jak wiemy CA się bardzo spodobało cięcie gry na drobnicę.
![]()
HRE było dostępne, ale jakoś zawsze staram się unikać grania Niemcami, jeśli mam alternatywy. Poza tym Hiszpanie mieli najwięcej muzułmanów pod ręką, więc można było to szybko popchnąć.
Zawsze mnie zastanawiało, czemu w takim Romie było tak mało oficjalnych frakcji, skoro po odblokowaniu w plikach taka Iberia, Tracja, Numidia czy Macedonia były całkiem zdatne do grania.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Ja też uważam że dobrze zrobili że zrezygnowali z odblokowywania nacji. Ja lubię mieć duży wybór i urozmaicać sobie grę (raz na zachodzie, a raz na wschodzie, raz katolikami, a raz Indianami). W romach nie cierpię Rzymu, za to lubię go niszczyć. W Medku2 i Empire nie grałem za dużo Hre i Prusami, bo atak nimi na Polskę wydawał mi się zły, niewłaściwy i nienaturalny (dla mnie, a nie z historycznego punktu widzenia).
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Jaka jest dla Was najtrudniejsza nacja nie licząc Barbarzyńców, Nomadów, Romy i Kartaginy?
Visca el Barca!!!
Epir.
Myślałem o kraju Pyrrusa, ale mogą rekrutować słonie, niby ciężko to utrzymać, bo najemne, ale zawsze... No nie wiem już czym grać. Chciałem Pontem, ale przeczytałem temat o nich i okazuję, że jest dosyć łatwo. Epir słonie, Macedonia chyba nie jest źle, Sparta byłaby ok, ale lubię różnorodność a tam słabo z konnicą. Syrakuzy? Chyba przeproszę się z Egiptem, tu choć jest klimacik...
Visca el Barca!!!
Seleucydzi są ciężką nacją![]()
Selucydzi są jedną z najłatwiejszych frakcji.