Strona 400 z 636 PierwszyPierwszy ... 300350390398399400401402410450500 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 991 do 4 000 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    http://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto...by-ranne/8fgvj

Mógłbym tu tylko umieścić słowa, po których miałbym dożywotniego bana i to całkowicie usprawiedliwionego...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Wniosek: wprowadzić zakaz korzystania ze związków psychotropowych przed jazdą autem.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    I uważasz, że to poskutkuje? Zresztą i tak już taki zakaz istnieje. Stosujemy się do niego? Nie, bo kary za takie rzeczy są do przełknięcia dla kierowcy, który nie spowoduje wypadku. W Polsce nawet za jazdę po pijanemu są niskie kary, a mandaty w porównaniu do innych krajów śmieszne. Trzeba by je podnieść do takiego stopnia, że każdy kto postanowiłby ćpać/pić przed jazdę pomyślałby dwa razy nim by to zrobił. Nasz kodeks karny to książka, która powinna się nawyzywać "Wielką księgą dowcipów z prawa".
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 21-07-2014 o 17:09
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Wniosek: wprowadzić zakaz korzystania ze związków psychotropowych przed jazdą autem.
    A ubóstwo znieść ustawą

Stary nick:kujon333

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    I uważasz, że to poskutkuje? Zresztą i tak już taki zakaz istnieje. Stosujemy się do niego? Nie, bo kary za takie rzeczy są do przełknięcia dla kierowcy, który nie spowoduje wypadku. W Polsce nawet za jazdę po pijanemu są niskie kary, a mandaty w porównaniu do innych krajów śmieszne. Trzeba by je podnieść do takiego stopnia, że każdy kto postanowiłby ćpać/pić przed jazdę pomyślałby dwa razy nim by to zrobił. Nasz kodeks karny to książka, która powinna się nawyzywać "Wielką księgą dowcipów z prawa".
    Znaczy za jazdę po pijanemu należy rozstrzeliwać czy może wsadzać na 10 lat? Za samą jazdę po pijanemu (czyli >2 promili) można dostać 2 lata więzienia - jako, że jest to przestępstwo b. często popełniane przez ludzi skądinąd niekaranych i w wielu przypadkach mało szkodliwe społecznie trudno nagle oczekiwać, że będzie to kara zagrożona taką jak przestępstwa przeciwko zdrowiu (zresztą za recydywę w tym zakresie można zarobić już całkiem niezły wyrok, bo 5 lat).

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Najgorsze w tym wszystkim jest społeczne przyzwolenie. Ko z nas nie zna takich sytuacji widzianych na własne oczy? Oczywiście nie mówię o Sopocie, tylko np. o powrocie z grilla po dwóch piwach własnym samochodem... O narkotykach i tym gów**e dopalaczach nawet nie wspomnę.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Janek Zobacz posta
    Znaczy za jazdę po pijanemu należy rozstrzeliwać czy może wsadzać na 10 lat? Za samą jazdę po pijanemu (czyli >2 promili) można dostać 2 lata więzienia - jako, że jest to przestępstwo b. często popełniane przez ludzi skądinąd niekaranych i w wielu przypadkach mało szkodliwe społecznie trudno nagle oczekiwać, że będzie to kara zagrożona taką jak przestępstwa przeciwko zdrowiu (zresztą za recydywę w tym zakresie można zarobić już całkiem niezły wyrok, bo 5 lat).
    Czy ja mówię o rozstrzeliwaniu? Piszę, że należy podnieść mandaty za jazdę po pijaku. Takie przestępstwo jest mało szkodliwe społecznie, dopóki ktoś nie ucierpi. A jest to najczęściej osoba postronna. W naszym kraju powinno zostać również wprowadzone jak w USA prace społeczne dla małoletnich gówniarzy czy osób, których przewinienie jest niskie. Bo rodzice płacą a gówniarz i tak się nie nauczy, że nie należy niszczyć.
    A co do jazdy po pijaku - ostatnio złapano księdza -3 promile(!), który wiózł małą dziewczynkę (4 lata!). Podobno tłumaczył policjantom, że prowadził dobrze i nie wie po co ta afera. A ojciec dziecka stwierdził, że zaufał księdzu, który miał ją zawieźć do matki.
    http://www.faktykaliskie.pl/pijany-k...ia-dziewczynke
    To się nazywa przyzwolenie społeczne.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    Ale jaki mandat w ogole? Potorze - prowadzenie pojazdu pod wplywem to przestepstwo za ktore mozna isc na 2 lata do wiezienia, maandat to tutaj najmniejszy problem.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    I co zapełnimy więzienia? Sądy nim wydadzą wyrok trochę minie, a delikwent będzie na wolności. Czy 2 lata więzienia odstraszają ludzi od jazdy po pijaku? Nie! Może jak uderzymy po kieszeniach to może wówczas ludziom się przetłumaczy, gdy przyjdzie im płacić plus do tego prace społeczne przez określony czas.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Tutaj proponujesz widzę bardzo nielewacki sposób jak na Ciebie... czyli jesteś bogaty to stać się na jeżdżenie po pijaku...

Wiesz Chochliczku, ja nie jeżdżę po pijaku, ale jakbym chciał spróbować, bo bardziej mnie te więzienie, a nawet wyrok w zawiasach odstraszy niż mandat w wys. 50 tys.

Visca el Barca!!!

Strona 400 z 636 PierwszyPierwszy ... 300350390398399400401402410450500 ... OstatniOstatni