Strona 114 z 132 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1312

Wątek: Patche - temat zbiorczy

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Ale podobno tylko generał tak sie zachowuje albo nie doczytałem

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

marengo
    Gość
    Historia już nie raz pokazała, że wystarczy jeden generał aby ... całą sprawę

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Przetestowałem małą ilość sprzętu. Ai miało tylko 3 drabiny (tyle chyba minimalnie jest w kampanii) i korzystało tylko z nich. Wszyscy sie tak na nie rzucili, że pojawiło się to zacinanie animacji. Jestem jednak zadowolony.

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Podstoli Awatar Sanvone
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 55 podziękowań w 26 postach
    Czyli ostatecznie AI nauczyło się, którą stroną ma przystawić drabiny do murów.
    Interesujące
    Z tego co czytałem na oficjalnym forum to AI w kampanii teraz ładnie oblega itd, ale nie produkuje winet (tych ruchomych osłon dla piechoty). Poza tym ludzie od razu zaczęli próbować psuć AI atakując za wszelką cenę jednostki pchające machiny oblężnicze po czym uciekają. Ponoć AI się nie dało i po dłuższej chwili dezorientacji postanawia wrócić do uprzedniego zajęcia. Za sprawą tej zmiany jednostki już rzadko kiedy korzystają z pochodni, ale też niestety/stety z bram (koniec z smażeniem całych armii na oleju).
    Jeśli jest tak dobrze jak się wydaje to punkt dla CA. Teraz mogliby zasiąść do polityki wewnętrznej (nie chce mi się wierzyć, że dalej będą łatali oblężenia), a marzenie moje ostatnie - zrobić coś z bitwami morskimi...

Pozdrawiam

P.S - Słonie podczas szarży stosują teraz częściej rzadką animację, w której słoniątko podnosi trąbą ludzika i ciska nim w eter. Ponoć animacja była od startu ale bardzo rzadko używana.

Mój kanał Youtube (Seria Total War, XCOM: Enemy Within, Age of Wonders 3, Mass Effect 3 Multiplayer)

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ja poczekam mimo wszystko na wydanie tej łatki w całości. Wygląda to za dobrze aby mogło doczekać końca prac, i boję się że jakiś krytyczny błąd spowoduje wycofanie zmian. O co chodzi z tymi jednostkami? Będą one do Radiusa czy co? Bo uciekł mi chyba kawałem lub sens tego co pisaliście.

Człowiek człowiekiem pozostanie i nie przestanie kombinować bo to było by sprzeczne z naszą naturą. Ciekawe czy programiści darzą radę nauczyć komputer przeciwdziałać takiemu zachowaniu.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

marengo
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ituriel32 Zobacz posta
    O co chodzi z tymi jednostkami? Będą one do Radiusa czy co? Bo uciekł mi chyba kawałem lub sens tego co pisaliście.
    Mod Radiousa zna? Lubi? Gra? Nie? Nie szkodzi Wkrótce pojawią się w nim nowe jednostki liczone w tonach. Już wczorajsza aktualizacja zawierała 14 premierowych dla Etrusków!

To jest wspomniana przez Sanvone animacja:

Wojski Awatar moochaPL
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 8 podziękowań w 6 postach

Wojski Awatar Flagellum_Dei
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez moochaPL Zobacz posta

zaraz biore się do testów tej bety , może też tak zatańczę
    Qui Desiderat Pacem - Praeparet Bellum

Chłop Awatar Akarinos
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Pobrałem patcha pograłem i napiszę swoje pierwsze wrażenia...
    Czytałem, że łatka poprawia SAI, ale najpierw postanowiłem sprawdzić inną rzecz, freezowanie animacji, odpalam bitwę ok. 3000+3000vs3000+3000 ludzi i myślę: jest fajnie, przed patchem przy nawet nie aż tak dużych bitwach animacje potrafiły nieco freezować, w tej bitwie miałem zaledwie kilka krótkotrwałych freezów. Po bitwie chciałem sprawdzić te oblężenia, które są z resztą chwalone na tym forum i jeżeli chodzi o AI to jest dobrze, jeśli nie bardzo dobrze, komputer potrafi używać drabin więcej niż jednym oddziałem, ale było to pisane już wcześniej, konny generał próbuje palić bramę, ale, z tego co zauważyłem, tylko konny, z pieszym jest OK. Wszystko byłoby ładnie, pięknie gdyby nie to, że podczas oblężeń dostaje teraz niesamowitych freezów, o których wcześniej nie było mowy (i to nawet przy niezbyt dużej ilości ludzi w oblężeniu). Jest to jednak wersja beta patcha i mogą ten szczególik poprawić. Jestem zadowolony z tego patcha, tylko nasuwa się pytanie: Dlaczego nie było tak od razu?

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Co do tych freezów. Jest to spowodowane tym zbijaniem się oddziałów w kupki, na oficjalnym forum CA mówiło że już nad tym pracują. Pochodnie u generałów tez mają być poprawione z tego co pamiętam. Wiadomo że nad SAI siedzi teraz sporo ludzi w CA, sami sie chyba przyznali Może dokonali jakichś zmian personalnych, kto wie

Strona 114 z 132 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni