Strona 8 z 24 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 231

Wątek: NOWY ROSTER Polski, Bizancjum i Gruzji

sadam86
    Gość
    Oj tam od razu zamieszanie byle tylko w późniejszym etapie scalić do kupy Twój submod z submodem HellVarda który jak wynika z jego postów po krótkiej przerwie będzie kontynuowany i będzie git

Stolnik Awatar exar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 16 podziękowań w 10 postach
    Mam do Was pytanie. Co byście powiedzieli na dostępności budowy koszar zamkowych także w miastach i na odwrót czyli koszar miejskich w zamkach? Przy czym wartość posiadania twierdz i werbowania tam żołnierzy wcale by nie spadła gdyż ci żołnierze mieliby wyższe doświadczenie i morale, maksymalnie 3 belki i 3 punkty morale na najwyższym poziomie czyli cytadeli (SI to by nie dotyczyło gdyż ono ma inaczej przyznawane punkty doświadczenia względem poziomu trudności). Pytam gdyż w bellum jak zauważyliście kawalerie można werbować w miastach i w twierdzach, więc dla czego by nie można było tak rekrutować całej dostępnej piechoty.
    Do tego myślałem o niewielkim podniesieniu darmowego utrzymania jednostek w miastach, zamkach. W taki sposób: zamek/miasto na pierwszym poziomie 2 jednostki, na drugim 4, trzecim 6 itd, maksymalnie 10. Pozwoliłoby to w miarę zabezpieczyć jedną granicę kiedy np na innej prowadzimy ofensywę.

Poza tym wyłapałem parę błędów, ale nie tragicznych wręcz kosmetycznych i tak oto pomyślałem o (ostatecznej) aktualizacji minipatcha tak aby Hellvard mógł w spokoju skończyć swojego submoda.

aha, i jeszcze jedno pytanie do was. Co myślicie o fortach pozostających na stałe na mapie i 2 jednostek darmowych w nich?

Osobiście już powyższe zmiany wprowadziłem w swoim bellum i zobaczę co z tego wyjdzie.

sadam86
    Gość
    Na fortach stałych jeśli będą przy brodach, przełęczach komp będzie się trochę motał i może głupek łazić od jednego do drugiego. Podniesienie free upkeep może być. Co do opcji z koszarami też czemu nie Myślałeś kiedyś o czymś takim że jeśli zdobędziemy stolicę wroga to będziemy mogli rekrutować jego jednostki z sądu np. po zdobyciu Wenecji można by w niej rekrutować ciężką wenecką piechotę grając np. Polską?

4. Użytkownicy którzy uznali post sadam86 za przydatny:

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    W sumie rekrutacja jest mocno obcięta, to jej zwiększenie w miastach ujdzie. Forty stałe w rozsądnej ilości byłyby fajne.
    Może poczekaj ze zmianami jednostek, aż Hellvard skończy. Wtedy poprawisz błędne animacje i inne takie.

Chciałbym aby Twój submod + submod Hellvarda + Twoje poprawki były kolejnym krokiem w rozwoju Megasubmoda.
    Co myślisz Exar?
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 28-06-2014 o 18:26

6. Użytkownicy którzy uznali post Araven za przydatny:

Stolnik Awatar exar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Myślałeś kiedyś o czymś takim że jeśli zdobędziemy stolicę wroga to będziemy mogli rekrutować jego jednostki z sądu np. po zdobyciu Wenecji można by w niej rekrutować ciężką wenecką piechotę grając np. Polską?
    nie, ale dzięki za pomysł i trzeba go przedyskutować z graczami. Dodam, że byłoby to wykonalne.

Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    W sumie rekrutacja jest mocno obcięta, to jej zwiększenie w miastach ujdzie. Forty stałe w rozsądnej ilości byłyby fajne.
    Może poczekaj ze zmianami jednostek, aż Hellvard skończy. Wtedy poprawisz błędne animacje i inne takie na jakie submodzie.

Chciałbym aby Twój submod + submod Hellvarda + Twoje poprawki były kolejnym krokiem w rozwoju Megasubmoda.
    Co myślisz Exar?
    Nie ma problemu
    napisałem do Hellvarda w sprawie nowych zmian i jego submoda.
    Swoja drogą, trochę dziwna ta poczta po przeprowadzce, nie wyświetlają mi się wiadomości wysłane ale mam nadzieje, że wszytko będzie ok i Hellvard dostanie moja wiadomość.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Trzeba zaznaczyć w ustawieniach poczty by otrzymywać potwierdzenia i by zapisywało Ci w wysłanych.

Stolnik Awatar exar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Zaktualizowałem pierwszy post i wrzuciłem zmiksowany submod HellVarda z rosterem Polski oraz moimi wypocinami.
    Zapraszam do testowania i proszę zgłaszać ewentualne błędy, uwagi.

10. Użytkownicy którzy uznali post exar za przydatny:

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Zawiera polskich możnych miotających oszczepy? I Twój fix z rekrutacją?

Stolnik Awatar exar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Wersja 3.0 nie zawiera polskich możnych z oszczepami, a tych z lancami i mieczników jako piechotę. Przygotuję jednak taką oddzielną paczkę dla oszczepników i może dzięki uprzejmości HellVarda dodam Imperialnych Katafraktów uzbrojonych w lance i buzdygan tak jak np Athanatoi a nie tak jak dotychczas w oszczep i włócznie . Nowa odsłona submoda posiada zmianę z ograniczoną rekrutacją oczywiście i wszystkie poprawki z poprzednich minipatchy.

sadam86
    Gość
    Exar czy usunąłeś free upkeep?

Strona 8 z 24 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni