Oj tam od razu zamieszaniebyle tylko w późniejszym etapie scalić do kupy Twój submod z submodem HellVarda który jak wynika z jego postów po krótkiej przerwie będzie kontynuowany i będzie git
![]()
Oj tam od razu zamieszaniebyle tylko w późniejszym etapie scalić do kupy Twój submod z submodem HellVarda który jak wynika z jego postów po krótkiej przerwie będzie kontynuowany i będzie git
![]()
Mam do Was pytanie. Co byście powiedzieli na dostępności budowy koszar zamkowych także w miastach i na odwrót czyli koszar miejskich w zamkach? Przy czym wartość posiadania twierdz i werbowania tam żołnierzy wcale by nie spadła gdyż ci żołnierze mieliby wyższe doświadczenie i morale, maksymalnie 3 belki i 3 punkty morale na najwyższym poziomie czyli cytadeli (SI to by nie dotyczyło gdyż ono ma inaczej przyznawane punkty doświadczenia względem poziomu trudności). Pytam gdyż w bellum jak zauważyliście kawalerie można werbować w miastach i w twierdzach, więc dla czego by nie można było tak rekrutować całej dostępnej piechoty.
Do tego myślałem o niewielkim podniesieniu darmowego utrzymania jednostek w miastach, zamkach. W taki sposób: zamek/miasto na pierwszym poziomie 2 jednostki, na drugim 4, trzecim 6 itd, maksymalnie 10. Pozwoliłoby to w miarę zabezpieczyć jedną granicę kiedy np na innej prowadzimy ofensywę.
Poza tym wyłapałem parę błędów, ale nie tragicznych wręcz kosmetycznych i tak oto pomyślałem o (ostatecznej) aktualizacji minipatcha tak aby Hellvard mógł w spokoju skończyć swojego submoda.
aha, i jeszcze jedno pytanie do was. Co myślicie o fortach pozostających na stałe na mapie i 2 jednostek darmowych w nich?
Osobiście już powyższe zmiany wprowadziłem w swoim bellum i zobaczę co z tego wyjdzie.
Na fortach stałych jeśli będą przy brodach, przełęczach komp będzie się trochę motał i może głupek łazić od jednego do drugiego. Podniesienie free upkeep może być. Co do opcji z koszarami też czemu nieMyślałeś kiedyś o czymś takim że jeśli zdobędziemy stolicę wroga to będziemy mogli rekrutować jego jednostki z sądu np. po zdobyciu Wenecji można by w niej rekrutować ciężką wenecką piechotę grając np. Polską?
W sumie rekrutacja jest mocno obcięta, to jej zwiększenie w miastach ujdzie. Forty stałe w rozsądnej ilości byłyby fajne.
Może poczekaj ze zmianami jednostek, aż Hellvard skończy. Wtedy poprawisz błędne animacje i inne takie.
Chciałbym aby Twój submod + submod Hellvarda + Twoje poprawki były kolejnym krokiem w rozwoju Megasubmoda.
Co myślisz Exar?
Ostatnio edytowane przez Araven ; 28-06-2014 o 18:26
nie, ale dzięki za pomysł i trzeba go przedyskutować z graczami. Dodam, że byłoby to wykonalneMyślałeś kiedyś o czymś takim że jeśli zdobędziemy stolicę wroga to będziemy mogli rekrutować jego jednostki z sądu np. po zdobyciu Wenecji można by w niej rekrutować ciężką wenecką piechotę grając np. Polską?.
Nie ma problemu
napisałem do Hellvarda w sprawie nowych zmian i jego submoda.
Swoja drogą, trochę dziwna ta poczta po przeprowadzce, nie wyświetlają mi się wiadomości wysłane ale mam nadzieje, że wszytko będzie ok i Hellvard dostanie moja wiadomość.
Trzeba zaznaczyć w ustawieniach poczty by otrzymywać potwierdzenia i by zapisywało Ci w wysłanych.
Zaktualizowałem pierwszy post i wrzuciłem zmiksowany submod HellVarda z rosterem Polski oraz moimi wypocinami.
Zapraszam do testowania i proszę zgłaszać ewentualne błędy, uwagi.
Zawiera polskich możnych miotających oszczepy? I Twój fix z rekrutacją?
Wersja 3.0 nie zawiera polskich możnych z oszczepami, a tych z lancami i mieczników jako piechotę. Przygotuję jednak taką oddzielną paczkę dla oszczepników i może dzięki uprzejmości HellVarda dodam Imperialnych Katafraktów uzbrojonych w lance i buzdygan tak jak np Athanatoi a nie tak jak dotychczas w oszczep i włócznie. Nowa odsłona submoda posiada zmianę z ograniczoną rekrutacją oczywiście i wszystkie poprawki z poprzednich minipatchy.
Exar czy usunąłeś free upkeep?