Strona 153 z 205 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 521 do 1 530 z 2047

Wątek: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    Chyba moje poprzednie prace nad balansem jednostek znasz, więc wiesz że u mnie trzyma się poziom ; D
    Znam bardzo dobrze i dlatego bardzo się cieszę ,że to Ty zajmiesz się balansem
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Jeee w końcu Rzymianie zostaną dopieszczeni. Liczymy na Ciebie KAM

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Gnejusz Zobacz posta

Vlad, nie wiem dlaczego bronisz R2, tutaj są jedynie sympatycy serii. krytyka jest często tym, co prostuje wypaczone rzeczy, otrzeźwia oszołomione umysły i wylewa kubeł zimnej wody na oderwanego od rzeczywistości człowieka lub grupę ludzi. Co do lektur- nie jestem najstarszy na tym forum, nie jestem też jeszcze stary ale bliżej mi już do 50 niż do 40. Wszystko to jednak nie ma znaczenia, dla mnie R2 to ogromne rozczarowanie.
    Nie grałem w inne większe mody niż DeI, mam ochotę na Radiousa ale nie znam języka więc nie mogę modów porównać, jeżeli jednak jeden mod spowodował, że nie odstawiłem tego gnota na bok, bardzo jeszcze młody mod to jakich ludzi ma w swoich szeregach C.A.? Niech ich szybciutko wymienią na ekipę od Dei choćby, niech przeglądną warsztat na Steam - zadzwonią do kilku chłopaków i za rok wychodzi już nie beta Rome 2 ale dopracowana i ciekawa gra strategiczna kontynuująca legendarną już serię.
    Muszę Cię przeprosić Gnejusz bo mi się z lekturami pomyliło... Jestem nieco młodszy od Ciebie bo nie dalej i nie bliżej mi do 40ki.
    Co do monotonności? Chodzi mi o zdobywanie kolejnych terenów gdzie przy rozwiniętej infrastrukturze i po zdobyciu upragnionych prowincji dzieje się to samo co działo w poprzednich częściach serii.
    Zacznijmy od Rzymu który ma w posiadaniu pobliskie regiony.. Grając w Medieval 2 to samo było z Polską, Świętym Cesarstwem, jak i z innymi królestwami. "zdobyłeś tyle na ile zgodne jest z historią a reszta to monotonna zabawa... Dobrze jest szkopom dowalić i iwanom też ale co dalej?
    Na Rome 2 czekałem zanim powstał Rome 1... Tak.
    Gdy zobaczyłem Medka 1 byłem zachwycony że ktoś na komputer przelał to o czym śniłem grając na ATARI.
    Zawsze chciałem zobaczyć coś lepszego, a potem to tylko koniunktura.
    Jeśli wyjdzie kolejna część? czy to będzie (jak teraz upragnione Medieval III} zmierzch starożytnej europy czy też początki mrocznego średniowiecza lub pierwsza wojna światowa to i tak zakochany jestem na tyle w tej serii że kolejną część kupię nie bacząc na negatywne opinie internautów.
    Szkoda że w RTW2 nie ma już typowego genealogicznego drzewa.
    Mogli by też karty jednostek zmienić.

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    19
    Otrzymał 21 podziękowań w 19 postach
    Nie musisz przepraszać Vlad bo nie napisałeś niczego obraźliwego ani nawet złośliwego. Moim zdaniem przewaga pierwszej Rome czy Mediewala 2 polega na tym, że pomimo monotonii cały czas coś się dzieje - komputer walczy. W R2 komputer odpuszcza w i to odpuszcza coraz bardziej a pod koniec gry to już nie robi nic. W tamtych odsłonach zawsze walczył, zawsze bruździł i nie było tak sennie.
    Zobaczymy co zmieni kolejna łatka zarówno podstawki jak i DeI.
    Byłem spragniony a nie napoiliście mnie...

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Wspominałem wcześniej o AI broniących się garnizonów w oblężonym mieście i cały czas się to potwierdza.. Jednostki wroga naprawdę myślą, nie dając się zaskoczyć zatykają luki z każdej narażonej dla nich strony... Teraz jednak to ja muszę się bronić przed wrogiem i niespodzianka Przez jedną z bram chcę wysłać jazdę aby zaatakowała wroga od tyłu i na cztery jednostki przedarła się tylko jedna. Reszta nerwowo stoi pod otwartą bramą nie mogąc przez nią przejechać na zewnątrz...
    Podobnie dzieje się z legionistami na murach, z których nie potrafią już zejść, by wesprzeć broniących jednej z bram...

Czy ktoś z Was ma podobny problem?

P.S. Na mapie kampanii nie mogę też budować balist w liczbie większej niż jedna jednostka na kilkanaście tur... Brakuje budulca
    Pewnie już koś o tym pisał ale o co chodzi z "ograniczenie prologu" przy kartach werbunku niektórych jednostek?
    Ostatnio edytowane przez Vlad ; 28-07-2014 o 13:37
    Szkoda że w RTW2 nie ma już typowego genealogicznego drzewa.
    Mogli by też karty jednostek zmienić.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 5 podziękowań w 3 postach
    Też tak miałem, że moja jazda nie mogła przejść przez bramę. Czasami spieszona jazda ( nie pamiętam już czy z powrotem weszła na koniki ) nie mogła się przemieścić i została wycięta ( kiedy zajmowała plac ). Dobrze, że CA poprawi przechodzenie przez wrogie jednostki ^^. Czasem w desperacji z tego korzystałem. Liczę na balans KAMA i mam nadzieję, że Partia będzie równie atrakcyjna jak zapowiadany Rzym . Często kawaleria wygrywa bitwę a piechota w tym czasie robi starożytnego grilla HAHA.
    Zobacz ograniczenie prologu w wyszukiwarce. Pewnie to zależy od tur i może poziomu imperium. Co tam balisty, mi brakuje onagerów, szczególnie na mostach i wzgórzach. Medek 2 to było to. Stosunek sił 1:10 to przegrana?. Parę wybuchających beczek na moście i nie ma 70% przeciwnika. Albo skoszenie generała pierwszą salwą. Gram w battlefieldy i w sumie tu i tu preferuje podobny styl.
    "
    K A M 2150
    26-04-2014, 13:33

Musisz czekać na globalne reformy."
    Ostatnio edytowane przez Harry-Potter-TW ; 28-07-2014 o 18:53 Powód: dodatkowa odp

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Zapraszam do pobrania wersji 0.95

Jak zwykle proszę się liczyć z tym, że wyjdzie najpierw kilka łatek poprawiających niewyłapane błędy. Pod uwagę trzeba brać także nadchodzący patch 14 do Rome, który m. in. sprawia, że nie da się walczyć z nacjami używającymi formację falangi, ponieważ te jednostki ciągle dostają bonus z szarży.

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    To normalne, że z gry wyparował roster Armenii?

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam,

Czemu na forum jest mniejsza aktywność? Hmm pewnie dlatego, że coś jest skopane i nie da się normalnie na niego wejść. Będąc teraz w temacie klikając ikonkę Forum na górze strony pisze, że nie ma takiej strony.

Ciekawi mnie jedno jeśli chodzi o narzekaczy na nudę w kampanii. Gnejuszu... dlaczego nie zagrasz z kimś kampanii w multiplayerze? Od jakiegoś czasu jest taka opcja i grając Rzymem z ludzkim przeciwnikiem na Kartaginie np raczej nie będziesz narzekał na brak atrakcji

Pozdrawiam

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Od wersji 0.9 mam DEI z TWC. Czy muszę usunąć wersję 0.9 przed instalacją wersji 0.95?

Strona 153 z 205 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203 ... OstatniOstatni