Strona 46 z 287 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 5 podziękowań w 3 postach
    Cytat Zamieszczone przez Husarz1994 Zobacz posta
    chochlik20
    To nie II wojna światowa zresztą wtedy nie było Rosji Tylko związek Radziecki.Konflikty jej istnieją od 1991 dopiero je możemy liczyć więc wojny w Czeczeni wygrane Przez Rosję i w Osetii Po0łudniwej.
    O czym Ty piszesz? Rosja byłą dominująca w ZSRR, a polityka zagraniczna związku radzieckiego była de facto przedłużeniem polityki carskiej. Po rozpadzie głównym spadkobiercą komunistycznego inwentarza stała się Federacja Rosyjska, a jej przywódcą od dłuższego czasu jest agent KGB.

Dla porównania Amerykanie w Iraku czy Afganistanie ile lat stracili. Rosja Gruzie rozbili w kilka dni a Czeczenie 1 wojnę w 2 lata. 2 wojnę w 3 lata choć wybić wszystkich trwało dłużej.
    Podczas I wojny irackiej siły koalicji rozbiły przeciwnika w nieco ponad miesiąc. Podobnie było podczas II wojny. Straty były minimalne. Afganistan to głównie walka z partyzantką.

Jeśli dla ciebie to amatorzy to źle z tobą a kaukaz to trudniejszy teren czy Irak i Afganistan.
    Tylko przypomnę, że ZSRR przegrało w Afganistanie.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Rząd ostrzegał każdego kto tam wyjeżdżał, nie może zrobić nic więcej. Każdy kto tam jedzie robi to na swoją odpowiedzialność.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Nie masz pojęcia o ZSRR jak tak piszesz więc milcz na ten temat. Co z tego kto rządzi u nas jest tak samo a tak nie płaczesz.Właśnie koalicja ile ich było z 20 państwa albo więcej.Porównujesz interwencje ZSRR w Afganistanie ja ci porównam wojnę w Wietnamie i kto tu był przegrany Sowieci mieli mniej rannych niż oni zabici.A widzisz bo afgańscy bojówkarze mieli lepszy sprzęt niż Wietnamczycy. Nato też nie wygrało w Afganistanie albo raczej amerykanie i ich przydupasy
    Chochlik nieuzasadnionej hahah jakiś ty poprawny politycznie. Na szczęście Rosjanie się z nimi nie patyczkują nawet trzymam za nich kciuki. Te książki kto pisał Czeczeni ? a co do antyterrorystów to
    to w Biesłanie nie poszło wszystko po myśli choć w teatrze w moskwie wybili ich do nogi choć straty też były nie małe. zresztą amerykanie też z tym nie mogli sobie poradzić u siebie

Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    Nie mogę zrozumieć dlaczego się spieracie. W Afganistanie nikt nigdy nie wygrał. Nawet Aleksander Wielki wolal się z nimi dogadać i rekrutował ich do swojej armii. Afgańczycy to bardzo waleczni górale i nikt nie będzie im dyktował jak mają żyć, w co wierzyć i kogo słuchać. Dlatego i Rosjanie i Amerykanie przegrali.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 5 podziękowań w 3 postach
    Cytat Zamieszczone przez Husarz1994 Zobacz posta
    Nie masz pojęcia o ZSRR jak tak piszesz więc milcz na ten temat. Co z tego kto rządzi u nas jest tak samo a tak nie płaczesz.Właśnie koalicja ile ich było z 20 państwa albo więcej.Porównujesz interwencje ZSRR w Afganistanie ja ci porównam wojnę w Wietnamie i kto tu był przegrany Sowieci mieli mniej rannych niż oni zabici.A widzisz bo afgańscy bojówkarze mieli lepszy sprzęt niż Wietnamczycy. Nato też nie wygrało w Afganistanie albo raczej amerykanie i ich przydupasy
    To jest do mnie? Możesz jeszcze raz w języku polskim?

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Wespazjan waleczni ? oni umieją walczyć chyba tylko z kobietami i dziećmi. Już sowieci mogli ich wybić do nogi.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    @Husarz

Ostrzał celny niczym amatorzy by tym strzeli. A tam było tylko 11 km wystarczyło by kilka strzałów i były by wszystkie w 10. Albo używali by amunicji odłamkowej co nie zostawia kraterów

Po pierwsze gubię się w Twojej składni. Po drugie amunicja odłamkowa... nie zostawia kraterów?

Niemiec czy Belgowie piją więcej

Jeśli ilość to się zgodzę, ale nie jakość. Na zachodzie przeliczają wina, piwa likiery itd. W Rosji z reguły w to się nie bawią... Czysta i do przodu.

choć wybić wszystkich trwało dłużej

Na tym polega zakłamanie współczesnej Rosji.

a kaukaz to trudniejszy teren czy Irak i Afganistan.

Kaukaz i Afgan to tereny bardzo zbliżone. Z Irakiem zgoda.

Pytałem co ty byś zrobił jak byś był głową państwa i mają możliwość jak Putin. Też byś mieszał nie taka prawda. i co każdy by z was zrobił.

To przypomnij mi sytuację Rosjan na Ukrainie w momencie pojawienia się pierwszego zielonego ludzika na Krymie. Co było pierwsze: jajko czy kura?

Nie masz pojęcia o ZSRR jak tak piszesz więc milcz na ten temat.

Trochę sfolguj. A jak coś, to ja mam jaką taką wiedzę, więc proszę tu grzeczniej. Nie takich jak Ty (zacznij używać zresztą dużą literę w takich zwrotach, bo zdaje się tak jest w regulaminie) tu zważyliśmy i zmierzyliśmy z wiedzy militarnej.

A widzisz bo afgańscy bojówkarze mieli lepszy sprzęt niż Wietnamczycy

Wietnam ograniczasz do Vietcongu? Ciekawe.... Obrona OPL Hanoi ze swym nasyceniem zestawów rakiet i radarów była zbliżona do moskiewskiej. Czyli druga na świecie. To tylko jeden przykład. A vietcong po operacji TET przestał się liczyć w skali "wygrać-przegrać". Tu już Wietnam Północny decydował o wszystkim po tej stronie konfliktu. A ten został lotnictwem zmuszony do rokowań w Paryżu. Nic takiego nie widziałem na koniec konfliktu w afganie w 1989.

Wespazjan waleczni ? oni umieją walczyć chyba tylko z kobietami i dziećmi. Już sowieci mogli ich wybić do nogi.

Mówisz ciągle o prowadzeniu działań wojennych, czy już eksterminacji narodu?

Nowe wieści do sprawdzenia:
    http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukra...-boeinga/08hyh
    http://www.defence24.pl/news_ukraina...lady-chemiczne

Powoli coś przebąkują że jednak sankcje coś tam im zaczynają uwierać w sektor gospodarczy, a pamiętam ten ubaw na Kremlu jeszcze nie tak dawno:
    - To nas cieszy, lecz problemy, jakie mogą powstać w niektórych dziedzinach gospodarki, przezwyciężymy, może staniemy się bardziej samodzielni i bardziej wierzący w swoje siły - oświadczył szef rosyjskiej dyplomacji.
    Może... (przyp.GM)
    http://wiadomosci.onet.pl/swiat/lawr...o-za-oko/pm81x

Coś się uwzięli ostatnio na Putina...
    http://www.defence24.pl/analiza_jukos-moze-zatopic-naftowego-giganta

A spryciule z Pekinu wykorzystują izolację Rosji dla swej długoplanowej strategii, ile razy już o tym tu pisałem:
    http://www.defence24.pl/news_chinczy...nie-w-historii
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 28-07-2014 o 14:06

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Gajusz Mariusz
    Po 1 najwidoczniej nie wiesz jak wygląda ostrzał artyleryjski pociskami kasetowymi.Może za dużo grasz w WOT
    Po 2 Mimo wszystko piją mniej a robi się z nich alkoholików zresztą jak z POlaków
    po 3 nie bo konflikt jak chodzi o 2 wojnę czeczeńską trwał do 2009 ale Rosjanie ogłosili zwycięstwo w 2002
    po 4 jeśli kaukaz dla ciebie są podobny do Afganistanu czy Iraku to gratuluje wiedzy geograficznej
    po 5 pierwsze były protesty i strzelanie do policjantów przez ludzi opłaconych przez USA i UE a Krym sam chciał do Rosji i nie zaprzeczysz napiszesz że zafałszowane wyniki tylko cały parlament na Krymie chciał do Rosji
    po 6 Chciałem by kolega zaprzestał pisać głupot na temat ZSRR bo kto jak kto ale na związku radziecki stracili najbardziej Rosjanie bo komunizm uderzył w bogatych i wykształconych a w Cesarskiej Rosji to właśnie Rosjanie byli bogaci i wykształceni.
    po 7 tu nie bardzo wiem o co ci chodzi
    po 8 a to nie jedno i to samo dzisiaj w końcu wygrywa silniejszy.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Husarz:
    Po pierwsze, naucz się pisać po polsku, bo składnia u Ciebie leży.
    Po drugie, masz potwierdzenia swojej tezy, że niby Polacy i Rosjanie piją mniej? Dokładniej linki do jakiś konkretnych artykułów.
    Po trzecie, eksterminacja narodu, a wojna to nie jest jedno i to samo. Wojna ma na celu zwycięstwo jednego nad drugim, a eksterminacja to czyste ludobójstwo - przyjrzyj się temu, co III Rzesza robiła z Żydami.
    Po czwarte, potwierdź swą tezę, że niby Krym chciał powrócić pod władanie Rosji! To samo, co w II punkcie - artykuły o tym lub cokolwiek.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Pampa
    Gość
    1.Pociski odłamkowe zostawiają kratery. Zdecydowanie zostawiają.
    6. Jakby tak było świetnie to by rewolucja nie wybuchła, nie sądzisz?

BTW Rośnie nam kolejna gwiazda na forum

Strona 46 z 287 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni