Strona 53 z 287 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Według tej argumentacji nikt nie sprowadzałby dobrych marek od samochodów po właśnie alkohole.

@Piter. Bezsilność gryzie? Jak tu ukąsić nie mając argumentów? Wysłać do łapu-capu!

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/le-f...ternecie/bklm3 A jednak! Wiedziałem!!

https://www.youtube.com/watch?v=XZxzJGgox_E

A co? Często Ci się to zdarza, że gdy ktoś z tobą próbuje dyskutować czuje bezsilność? Wcale mnie to nie dziwi.

W takim razie ja przypomnę, że już nie raz pisałem o embargu na polskie mięso, kulcie bandery, faszyzowaniu majdanu. Właśnie gdybyś chciał spojrzeć na to logicznie, czego nie potrafisz zrobić przez albo swoje zacietrzewienie i chęć dowalenia dyskutantowi albo po prostu przez brak inteligencji to zauważyłbyś, że majdan i Swoboda oraz podobne im partie nie zapowiadają wcale pozytywnego sąsiedztwa Polski i Ukrainy w przyszłości. Dla Ciebie ważniejsza jest straszna Rosja- "a Amerykanie biją murzynów"- właśnie te argumenty podajesz tylko nie przeciw Ameryce ale Rosji. Pierwszy raz chyba przez tysiąc postów na tym forum poruszyłem sprawę amerykańskiego imperializmu. Przynajmniej nie pamiętam naprawdę kiedy o tym pisałem. Skąd więc to zdanie "Piter, ile razy prosiłem Was o założenie tematu o współczesnym imperialiźmie USA i powiązanych z tym wielu aspektach? Brak chęci? Czasu?". Jak z tobą można dyskutować skoro Ty składasz jakieś apele niewiadomo zupełnie do kogo. To zdanie zasłużyło na łapu capu, bo ja go kompletnie nie rozumiem: "Wszystkich którzy dają argumenty typu: a w Ameryce biją murzynów. Nie rozumiem?, nie dociera? No właśnie...". Może w łapu capu uznali, że to część jakieś ostrej dyskusji i jak odpowiedź ma to jakiś sens- ale nie to nie ma sensu- jacy wszyscy. Oficjalnie informuję: konto o nazwie Piter używa tylko jedna osoba i nie jest to bynajmniej najmniej sensowna część tej wypowiedzi, bo ta część to chyba po prostu, nie wiem co mi to miało pokazać, że jesteś lepszy? Nie weim, nie próbuje nawet się domyślać "Nie rozumiem?, nie dociera? No właśnie..". Czego nie rozumiem, co nie dociera? Co no właśnie?

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Gajusz Mariusz
    pisałem przedtem o kibicach bo gość mi napisał że tylko umieją krzesełka wyrywać dlatego tak piszę. Matko po majdanie na Krymie sami zadecydowali nie porównuj tego do kresów może prędzej do plebiscytów Polsko Niemieckich pi I wojnie. Ok ?
    chochlik20 Bułgaria po wygranej wojnie też by dostała część Grecji.Bo II wojna to nie tylko wojna Hitler-Stalin
    Czytałem
    Może nie ale sami o tym zdecydowali
    Ale jakoś Gruzja dalej jest tam gdzie była.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta

A co? Często Ci się to zdarza, że gdy ktoś z tobą próbuje dyskutować czuje bezsilność? Wcale mnie to nie dziwi.

W takim razie ja przypomnę, że już nie raz pisałem o embargu na polskie mięso, kulcie bandery, faszyzowaniu majdanu. Właśnie gdybyś chciał spojrzeć na to logicznie, czego nie potrafisz zrobić przez albo swoje zacietrzewienie i chęć dowalenia dyskutantowi albo po prostu przez brak inteligencji to zauważyłbyś, że majdan i Swoboda oraz podobne im partie nie zapowiadają wcale pozytywnego sąsiedztwa Polski i Ukrainy w przyszłości. Dla Ciebie ważniejsza jest straszna Rosja- "a Amerykanie biją murzynów"- właśnie te argumenty podajesz tylko nie przeciw Ameryce ale Rosji. Pierwszy raz chyba przez tysiąc postów na tym forum poruszyłem sprawę amerykańskiego imperializmu. Przynajmniej nie pamiętam naprawdę kiedy o tym pisałem. Skąd więc to zdanie "Piter, ile razy prosiłem Was o założenie tematu o współczesnym imperialiźmie USA i powiązanych z tym wielu aspektach? Brak chęci? Czasu?". Jak z tobą można dyskutować skoro Ty składasz jakieś apele niewiadomo zupełnie do kogo. To zdanie zasłużyło na łapu capu, bo ja go kompletnie nie rozumiem: "Wszystkich którzy dają argumenty typu: a w Ameryce biją murzynów. Nie rozumiem?, nie dociera? No właśnie...". Może w łapu capu uznali, że to część jakieś ostrej dyskusji i jak odpowiedź ma to jakiś sens- ale nie to nie ma sensu- jacy wszyscy. Oficjalnie informuję: konto o nazwie Piter używa tylko jedna osoba.
    Odpuść sobie, czy nie widzisz że się pogrążasz?

Husarz, a czy przypadkiem referendum nie było zarządzone, zorganizowane i przeprowadzone w obecności obcych wojsk? Sprawdź, możesz się zdziwić.

Jeśli o Rosji mowa:
    http://www.defence24.pl/analiza_rosj...odowa-izolacje

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach

W takim razie ja przypomnę, że już nie raz pisałem o embargu na polskie mięso, kulcie bandery, faszyzowaniu majdanu. Właśnie gdybyś chciał spojrzeć na to logicznie, czego nie potrafisz zrobić przez albo swoje zacietrzewienie i chęć dowalenia dyskutantowi albo po prostu przez brak inteligencji to zauważyłbyś, że majdan i Swoboda oraz podobne im partie nie zapowiadają wcale pozytywnego sąsiedztwa Polski i Ukrainy w przyszłości. Dla Ciebie ważniejsza jest straszna Rosja- "a Amerykanie biją murzynów"- właśnie te argumenty podajesz tylko nie przeciw Ameryce ale Rosji. Pierwszy raz chyba przez tysiąc postów na tym forum poruszyłem sprawę amerykańskiego imperializmu. Przynajmniej nie pamiętam naprawdę kiedy o tym pisałem. Skąd więc to zdanie "Piter, ile razy prosiłem Was o założenie tematu o współczesnym imperialiźmie USA i powiązanych z tym wielu aspektach? Brak chęci? Czasu?". Jak z tobą można dyskutować skoro Ty składasz jakieś apele niewiadomo zupełnie do kogo. To zdanie zasłużyło na łapu capu, bo ja go kompletnie nie rozumiem: "Wszystkich którzy dają argumenty typu: a w Ameryce biją murzynów. Nie rozumiem?, nie dociera? No właśnie...". Może w łapu capu uznali, że to część jakieś ostrej dyskusji i jak odpowiedź ma to jakiś sens- ale nie to nie ma sensu- jacy wszyscy. Oficjalnie informuję: konto o nazwie Piter używa tylko jedna osoba.
    Pozwolę sobie odpowiedzieć za Gajusza:
    Dla Twojej wiadomości - Ukraina zniosła embargo na polskie mięso już przeszło od ponad miesiąca! Po drugie - banderowcy i prawy sektor są i byli tylko marginesem, który coś tam wywalczył i tyle. Jestem ciekawy co też Majdan i Swoboda zapowiadają na temat stosunków z Polską? Bo chyba rozumiesz przez to wypowiedz na temat odzyskania terytorium. Masz wiadomość, że wpłynęła taka nota do polskiego rządu lub też zostały wysunięte żądania. Prześledź sobie też stosunki polsko-ukraińskie w międzywojniu. I wyciągnij wnioski czemu dochodziło do mordów.

"Piter, ile razy prosiłem Was o założenie tematu o współczesnym imperialiźmie USA i powiązanych z tym wielu aspektach? Brak chęci? Czasu?"
    Jak rozumiem jesteś w kilku osobach? Gajusz napisał Was. Przez ten temat wałkowaliśmy już kilkanaście razy temat USA odbiegając od założonego.

Jak rozumiem nie przeszkadza Ci kult ZSRR w Rosji, weźmy pierwszy z brzegu przykład:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Pa...cji_Rosyjskiej

Skoro tak większość źle wypowiada się o Rosji to może usłyszę w końcu co też takiego Rosja zrobiła dobrego dla świata.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Odpuść sobie, czy nie widzisz że się pogrążasz?

Husarz, a czy przypadkiem referendum nie było zarządzone, zorganizowane i przeprowadzone w obecności obcych wojsk? Sprawdź, możesz się zdziwić.
    Naprawdę? Kiedyś w agorze niektóre dyskusje czytałem z zaciekawieniem dobrze pamiętam jak bawiły mnie twoje pierwszy wypociny. Nie mniej głupie niż husarza, a jestem na tym forum od dawna. Proszę Cię nie schlebiaj sobie mówiąc o niskim poziomie dyskusji na onecie, bo wcale nie odstajesz.

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Pozwolę sobie odpowiedzieć za Gajusza:
    Dla Twojej wiadomości - Ukraina zniosła embargo na polskie mięso już przeszło od ponad miesiąca! Po drugie - banderowcy i prawy sektor są i byli tylko marginesem, który coś tam wywalczył i tyle. Jestem ciekawy co też Majdan i Swoboda zapowiadają na temat stosunków z Polską? Bo chyba rozumiesz przez to wypowiedz na temat odzyskania terytorium. Masz wiadomość, że wpłynęła taka nota do polskiego rządu lub też zostały wysunięte żądania. Prześledź sobie też stosunki polsko-ukraińskie w międzywojniu. I wyciągnij wnioski czemu dochodziło do mordów.

Jak rozumiem jesteś w kilku osobach? Gajusz napisał Was. Przez ten temat wałkowaliśmy już kilkanaście razy temat USA odbiegając od założonego.

Jak rozumiem nie przeszkadza Ci kult ZSRR w Rosji, weźmy pierwszy z brzegu przykład:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Pa...cji_Rosyjskiej

Skoro tak większość źle wypowiada się o Rosji to może usłyszę w końcu co też takiego Rosja zrobiła dobrego dla świata.

Ukraina niedawno znów wprowadziła embargo na polskie mięso.

Jeśli chodzi o marginesy. Marginesem na Ukrainie jest np. prawy sektor ale Swoboda to partia ciesząca się większym poparciem niż SLD w Polsce.

Stosunki polsko-ukraińskie w międzywoju to bardzo ciekawy temat i swego czasu bardzo się nim interesowałem. Wnioski z ich analizy jak to często bywa są różnorodne. Nie wiem jakie Ty masz więc ciężko mi dyskutować i się domyślać.

Nie wiem co wałkowaliście, bo nie jestem z agorą na bierząco, często po kilka miesięcy nie zaglądam. Nigdzie nie mam zamiaru być obrońcą tej grupy byłych członków kgb dzierżących mocno władzę na Kremlu.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Naprawdę? Kiedyś w agorze niektóre dyskusje czytałem z zaciekawieniem dobrze pamiętam jak bawiły mnie twoje pierwszy wypociny. Nie mniej głupie niż husarza, a jestem na tym forum od dawna. Proszę Cię nie schlebiaj sobie mówiąc o niskim poziomie dyskusji na onecie, bo wcale nie odstajesz.
    Ktoś Cię nakręcił?

twoje pierwszy wypociny - to jest ta składnia poza moim zasięgiem ?

twoje - kultura przez duże K

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    A co do tych że na krymie były wojsa Rosyjskie podczas głosowania ja nie widziałem na zdjęciach żeby komuś celowali w głowę albo przymuszali do głosowania widziałem filmy jak witano wiwatami policjantów co walczyli na majdanie.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Ktoś Cię nakręcił?

twoje pierwszy wypociny - to jest ta składnia poza moim zasięgiem ?

twoje - kultura przez duże K
    No proszę Cię. Ja tu sobie siedzę leniwie przy laptopku i raczej wzruszam bezsilnie ramionami odpowiadając na twoje zaczepki. Nie wyobrażaj sobie za wiele. Wątpię by jakiś internetowy napinacz byłby wstanie mnie nakręcić dyskusją o Ukrainie. Prosiłbym nie spamuj mi tematu.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Husarz1994 Zobacz posta
    Bułgaria po wygranej wojnie też by dostała część Grecji.Bo II wojna to nie tylko wojna Hitler-Stalin
    Ty patrz nawet dostała, a w wojnie z ZSRR była neutralna a mimo to w 44r wkroczyła do niej Armia Czerwona.

Cytat Zamieszczone przez Husarz1994 Zobacz posta
    Może nie ale sami o tym zdecydowali
    Ale jakoś Gruzja dalej jest tam gdzie była.
    Sami zadecydowali? Taaa, a te zielone ludziki, które pojawiły się i zaczęły zajmować bazy, okręty ukraińskie ponieważ żołnierze tak chcieli.
    Wróć sobie do konfliktu i poszukaj informacji czemu Rosja nie wkroczyła do Tbilisi. Nie dla tego, że nie mogła, bo drzwi stały otworem i mogli bez większego problemu się tam dostać.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Ja naprawdę podziwiam jak tu moi adwersarze lekko przyjmują fakt agresji zbrojnej w granice sąsiada.

@Piter, pogrążaj się, pogrążaj...

Strona 53 z 287 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103153 ... OstatniOstatni