Strona 55 z 287 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105155 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Gajusz Mariusz
    I doszliśmy do konsensusu na tym zakończmy. bo mi się nie chce odpisywać wam 4 na raz.A jeśli ktoś nie wierzy że UE i USA się tam nie mieszała to mu szczerze z całego serca współczuje.Nikogo nie obrażając.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Wierzyć... według Ciebie mamy uwierzyć na słowo? Może choćby jakiś cień dowodu? Cokolwiek co mogłoby posłużyć za argument.

Ja się pewnie nie doczekam prostej odpowiedzi, czemu mamy popierać Rosję i jej działanie na Ukrainie.

Mocarska UE uzgodniła sankcje wobec Rosji:
    http://fakty.interia.pl/raport-zamie...k=newsOfTheDay

Gratuluje Ukraińcom patriotyzmu, tylko żeby te osoby później nie wyszły z innymi transparentami mówiącymi, że chcą wolnej Ukrainy a nie Rosji:
    http://fakty.interia.pl/raport-zamie...wa_block=facts

Ławrow swoje, na szczęście Ukraina nie ma co się bać jeżeli przejdzie nowa definicja agresora
    http://fakty.interia.pl/raport-zamie...wa_block=facts
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Ławrow na równi z Putinem jest synonimem zwrotu: "naszych żołnierzy tam nie ma", więc zostawmy tego pana w spokoju.

OBWE jednak z tymi dronami na poważnie:
    http://www.defence24.pl/news_drony-o...jsko-ukrainska

Ci jak zwykle:
    http://www.defence24.pl/news_rosyjsk...nicy-z-ukraina

http://www.defence24.pl/news_rosja-d...nenty-lotnicze
    A to taki żart. Pisma branżowe opisują cały epicki wysiłek Rosji w zastępowaniu silników i innych komponentów prod ukraińskiej swoimi własnymi od 25 lat, z miernym skutkiem.... Przypominam. Pozbyli się lepszych T-80 na korzyść T-90 (zmod. T-72...) bo nie potrafili turbin gazowych u siebie produkować, które notabene są pochodnymi właśnie silników śmigłowców. A które to są źródłem napędu wszystkich (bez mała) rosyjskich śmigłowców wojsk lądowych. Te silniki Ukraina produkuje, a Rosja ciągle nie potrafi...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    chochlik20
    Co do sankcji
    "Unia podjęła decyzję w zakresie sankcji, tak więc w ramach sankcji unia zdecydowała, że ograniczy do Rosji eksport polskiej wołowiny, owoców i warzyw. W zamian Unia ustaliła, że Polska nie będzie kupować gazu bezpośrednio od Rosji tylko poprzez Niemcy płacąc im dwa razy drożej za rosyjski gaz. A i jeszcze zapomniałem.. Unia podjęła decyzję, że w ramach sankcji lepiej jak polskie firmy i zakłady zaczną upadać niż jak miały by dostać się w ręce rosyjskich firm. Ponadto, powołując się na wzrost kosztów sankcji, UE przyjęła zasadę, że na czas ich obowiązywania dopuszcza się obniżenie płacy minimalnej o 50% w marketach działających na terenie Polski. Polski rząd wyraził szczere poparcie dla tak szerokich i intensywnych działań anty-rosyjskich deklarując jednocześnie gotowość dofinansowania firm zachodnich działających na terenie Polski, które z powodu sankcji zaczną odnotowywać mniejsze zyski. Ponadto płemieł zadeklarował, że jest w ciągłej gotowości do wsparcia swą skromną osobą któregoś z urzędów Unie, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Działania Unii poparł również szef opozycji zakładając, przygotowaną specjalnie na tę okoliczność, koszulkę z napisem" "ALE IM DOWALILIŚMY" ktoś bardzo dobrze to opisał

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Skąd masz te rewelacje? Może jakiś link?
    Po pierwsze - gaz. Brawo. Niemcy skąd biorą gaz jak nie z Rosji?
    Nie zdecydowano się na podobne restrykcje w sektorze wydobycia gazu ze względu na obawy o bezpieczeństwo energetyczne krajów UE, które są uzależnione od importu gazu z Rosji.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/raport-zamie...mpaign=firefox
    Po drugie Rosja od dłuższego czasu zablokowało eksport polskiego mięsa, ze względu na 1 lub dwa dziczki zarażone wirusem, polskie jabłka mają za dużo pestycydów a niedługo zapewne polski alkohol będzie miał za mało procent
    Po trzecie - gratuluję poparcia firm rosyjskich, które mają zamiar wykupić polską gospodarkę.
    Po czwarte - firmy zachodnie i tak sobie nieźle radzą, więc nie wiem skąd wytrzasnąłeś tą informację.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Skąd masz te rewelacje? Może jakiś link?
    Po pierwsze - gaz. Brawo. Niemcy skąd biorą gaz jak nie z Rosji?

Po drugie Rosja od dłuższego czasu zablokowało eksport polskiego mięsa, ze względu na 1 lub dwa dziczki zarażone wirusem, polskie jabłka mają za dużo pestycydów a niedługo zapewne polski alkohol będzie miał za mało procent
    Po trzecie - gratuluję poparcia firm rosyjskich, które mają zamiar wykupić polską gospodarkę.
    Po czwarte - firmy zachodnie i tak sobie nieźle radzą, więc nie wiem skąd wytrzasnąłeś tą informację.
    Przypominam, z tego samego powodu eksport ten zablokowała Ukraina.

http://www.kresy.pl/wydarzenia,gospo...ej-wieprzowiny

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    I odblokowała go! Czego nie zrobiła Rosja. Ile razy mogę to pisać.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Jak do mnie ty to piszesz chochlik20
    . To ktoś to napisał z ironią co z Tobą? A co do wykupywania nas przez Rosyjskie firmy to nie wiem czy jeszcze jest coś do kupienia

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    I odblokowała go! Czego nie zrobiła Rosja. Ile razy mogę to pisać.

Chochliku kochany "Ukraiński rynek był otwarty dla wieprzowiny z Polski zaledwie przez ponad miesiąc." Owszem odblokowała ale zablokowała 2 raz Chyba, że ja czegoś nie wiem i znów odblokowała.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Co ze mną? Wstawiasz to jaką własną wypowiedz na tym forum, więc się pod nią podpisujesz, zgadzasz się z nią a potem się dziwisz.
    W tym roku jeżeli mnie pamięć nie myli jedna z firm rosyjskich chciała wykupić większość udziałów w spółce Puławy Azoty, ale rząd zablokował to. Więc jak widać jest co do kupienia.
    Pamięć jednak mnie nie myli:
    http://kuzmiuk.blog.onet.pl/2014/05/...ejecia-azotow/

Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    Chochliku kochany "Ukraiński rynek był otwarty dla wieprzowiny z Polski zaledwie przez ponad miesiąc." Owszem odblokowała ale zablokowała 2 raz Chyba, że ja czegoś nie wiem i znów odblokowała.
    http://www.wprost.pl/ar/460143/Sawic...a-wieprzowine/
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 55 z 287 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105155 ... OstatniOstatni