Strona 57 z 287 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    chochlik20 ostatni raz Tobie odpisuje bo pisałem że to co za cytowałem było pisane z ironią.Widzisz a nie grzmisz.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Równie dobrze mogło być pisane z miłością, bo to nie istotne a wiesz czemu?
    Bo jeżeli ktoś posługuje się czyimś cytatem, w którym zawarta jest opinia na dany temat to ma dwie drogi:
    1- zgadza się w pełni z tym co jest napisane i wówczas traktowane to jest jako argument osoby, która wstawiła dany cytat
    2 - polemizuje z tym cytatem
    A Ty zrobiłeś rzecz pierwszą a potem się oburzasz, że traktuje to co wrzuciłeś jako Twój argument mający potwierdzić Twój pogląd.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    http://biznes.onet.pl/rosja-wprowadz...2,1,news-detal

Przypadek, czy celowe działanie?
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Chochliku mój drogi wiesz co to ironia.Jeśli wiesz to nie wiem czego ty dalej mnie podgryzasz ? Ja się nie bulwersuje. Zacytowałem gościa co napisał coś dla beki przecież na to nie ma dowodów.

Pampa
    Gość
    Jeżeli się nie odniosłeś do tego cytatu w żaden sposób to chochlik ma w 100% rację...

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Jak rozumiem Ukraińcy w swoich działaniach mają się kierować polską racją stanu i brać nasze mięso na słowo honoru. Nie mają prawa bronić swoich rynków przed zalewem mięsa z Polski. A co do kamizelek i hełmów to skomentowałem to, jakbyś nie zauważył.
    To lekka niekonsekwencja skoro ledwo co wspominałeś, że Rosjanie wprowadzili embargo na polską żywność i to be, a Ukraińcy wprowadzają cła, utrudnienia i to dbanie o ich rację stanu.

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Pampalinex
    Boże napisałem że to ironia

Pampa
    Gość
    Czyli według Ciebie, ironią jest to że jak wkleję cytat z jakiejkolwiek strony i nic nie dopiszę to wszyscy się zorientują że to ironia? Gratuluję A Ukraińców za embarga powinno się również przestać wspierać. Jak Kuba Boga tak Bóg Kubie

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    To lekka niekonsekwencja skoro ledwo co wspominałeś, że Rosjanie wprowadzili embargo na polską żywność i to be, a Ukraińcy wprowadzają cła, utrudnienia i to dbanie o ich rację stanu.
    Nie wiem, gdzie widzisz niekonsekwencje skoro:
    - Rosja zamknęła granicę - czyli nałożyła embargo na polskie mięso - i nie wpuszcza go w ogóle do swojego kraju
    - Ukraina cofnęła embargo - czyli otworzyła granicę - żąda tylko badań laboratoryjnych co dla mnie jest uzasadnione przy 100% śmiertelności wirusa - odsyłam do tego co napisałem wcześniej.
    Ukraina nie ma prawa chronić swoich obywateli przed śmiertelnym wirusem. ponieważ mają nam być wdzięczni. W Afryce w Gwinei, Sierra Leone i Liberii szaleje ebola i państwa sąsaidujące powinny w ramach sąsiedzkiej pomocy otworzyć granicę dla uchodźców, nie tworząc w ogóle obozów przejściowych, szpitali. Ale jak widzę niekonsekwencji Rosji nie dostrzegasz, bo ona jest bardzo konsekwentna i idzie dalej w zamykaniu granicy.

Cła:
    Jak rozumiem Rosja w ogóle nie wprowadziła ceł lub są one bardzo niskie w porównaniu do ukraińskich. Cło ma za zadanie chronić rodzimą gospodarkę przed zalewem tańszego produktu z zagranicy. Chyba, że pójdziemy tropem pewnego polskiego polityka, który pragnąłby zniknięcia cła i stworzenia prawdziwie wolnego rynku. Zresztą idąc Twoim tropem myślenia Ukraina nie ma prawa, ba! nawet powinna w ramach wdzięczności otworzyć całkowicie granicę dla polskich towarów i znieść cła.

Zresztą jakbyś nie zauważył drogi kolego za każdym razem jak Rosji coś nie pasuje w polityce naszego kraju nagle znajdują powód by zamknąć granicę dla określonego towaru - a to przetwory mleczne, a to mięso a to warzywa i owoce. Aż dziw bierze, że nie zamknęli dla polskiej wódki.

Husarzu1994 - wiesz jaki jest problem z ironią? Bardzo trudno ją wychwycić w słowie pisanym, w mowie bardzo łatwo - intonacja głosu, gesty, mimika twarzy. Co Ty zaś napisałeś:
    chochlik20
    co do sankcji
    " i tu cytat, którym się posłużyłeś"
    ktoś bardzo dobrze to opisał

I gdzie tu mam według Ciebie znaleźć ironię? W 100% poparłeś to co było tam napisane, chociaż były to wierutne bzdury, a teraz ciągle próbujesz usprawiedliwić swoje zachowanie argumentują to, że była to ironia. Przemyśl to co piszesz, bo nie wystarczy X postów potem napisać, że była to ironia.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Tak łatwo było się domyślić że to ironia zresztą godzinę po zamieszczeniu napisałem że to była ironia. Pampalinex Odbij człowieku. Zresztą mam gdzieś Twoje zdanie bo co chwile sobie zaprzeczasz. Do mnie już nie pisz bo Tobie nie odpowiem.Bo tracę czas

Strona 57 z 287 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni