Witam, po przejściu katorgi w instalowaniu medivali 2 + kindgoms i w poszukiwaniu/instalowaniu moda zajeło mi wszystko kuźwa 3 dni bite jak nie więcej, ale wszystko zakończyło się sukcesem odpaliłem moda. Bardzo priekraśny mod mnie się podoba btw, jedynie co boli, to tłumaczenie niekompletne, ale i tak chwała temu kto zrobił choć tyle.

Jednakże mam problem. Hmmm tak na szybkiego o co może chodzić? gram z 30 ture szkocją i jak najeżdżam na Watykan, Rzym, i chce go zaznaczyc, kliknac to automatycznie gra mi się wiesza i błąd wyskakuje. Muszę grę restartować, bo nic nie mogę zrobić Zainstalowałem według instrukcji wielmożnego pana Marengo (bo te linki na początku tematu nie działają, więc chwała mu za orient i odświeżenie ich w swoim poście), jednakże gdy pobierałem jego wstawkę 5 godzin to nie dało się odtworzyć pliku, więc pobrałem ręcznie z oryginalnej strony 6 części. Zainstalowałem wersje 6.3, odpaliłem grę, ruszyłem się jedną turę, save wyszedłem z gry, zainstalowałem 6.4, zainstalowałem spolszczenie z tego tematu: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...szczenie-v0-85 i fajno wszystko łazi jak, do tej pory. Jednakże dodam, że nie instalowałem i nie bawiłem się tymi:
Nie ma kolejnej łatki, ale istnieje kompilacja bugfixów dla 6.4, obecnie o numerze 1.21 oraz poprawki Germanicu5 dla osad (post nr 13):
bugfixami wstawionymi kilka postów wcześniej. Czy myślicie, że może być to wina właśnie tego, że ich nie poinstalowałem?
Poza tym stałym bugiem, to gra tak na 30 tur zacieła się i wywaliła 2x z powodów losowych, ale po uruchomieniu auto-save, wszystko all right again.

Z góry dziękuje za pomoc