Ten "G5 emergency Battle CTD fix" dotyczy ai bitewnego i ctd w bitwach. Nie ma nic wspólnego z Krzyżakami, ani z 5 turą.
Jedyne co mogę Ci poradzić to dokładne instalowanie moda i wszelkich fixów, jak to podał Marengo.
Ten "G5 emergency Battle CTD fix" dotyczy ai bitewnego i ctd w bitwach. Nie ma nic wspólnego z Krzyżakami, ani z 5 turą.
Jedyne co mogę Ci poradzić to dokładne instalowanie moda i wszelkich fixów, jak to podał Marengo.
Ja z kolei po 51 turze Nowogrodem mam następujący bug "medieval 2 total war encountered unspecified error and will now exit". Mam windowsa 8, medek zainstalowany po za program files. Gra się wyłącza dosłownie chwilę przede mną bo na Chorezmie.
PS: Cofnąłem się o kilka tur i znowu bug wystąpił na 51 turze
PS2: Próbowałem uruchomić w trybie zgodności i robić nowe sejwy ale nic to nie dało.
PS3: mam wersję ss 6.3
Oto link: http://87826.file4u.pl/download/5303...rrected__2_.7z
Pobierz ten bugfix 2.5, wypakuj najlepiej 7zipem, wypakowany katalog SS6.3 wrzuć do mods, nadpisz wszystko. Usuń pliki map.rwm z kampanii Early i Late i odpal moda. Przeczytaj wcześniej plik readme.
Bug w 51 turze jest jednym z bardziej znanych bugów w SS 6.3 w/w fix ma temu zaradzić jak i kilku innym bugom.
Daj znać czy udało się przejść turę po instalacji fixa.
Jak nie to nowa kampania raczej konieczna.
Ostatnio edytowane przez Araven ; 05-08-2014 o 18:32
Udało się wielkie dzięki![]()
Niestety z pobraniem owego bugfixa pojawił się kolejny problem. Obecnie nie mogę uruchomić żadnej kampanii ani w late ani w early
PS: Nie przeczytałem tego liku readme, może o to chodzi? Jeśli tak to gdzie go mogę znaleźć?
Po wypakowaniu katalogu, pojawia się Readme w notatniku. Przeczytaj go dokładnie.
Może trzeba launchera SS odpalić ponownie, i ai wybrać i kampanię to ruszy.
Map.rwm pousuwałeś? z Early i Late?
Instructions:
1. Un-zip in your mod-folder (usually Medieval II Total War\mods)
2. Run the sub-mod manager (SS_setup.exe in Medieval II Total War\mods\SS6.3)
3. Choose your campaign and any sub-mods you want
Czyli jak myślałem, trzeba uruchomić SS_setup.exe.
Chciałbym naskarżyć, że zakon krzyżacki jest skoszoną nacją, gdy grałem Anglią to pare tur po tym jak on się pojawił litwa go zwasaliła, a teraz gdy gram zakonem krzyżackim to przy 10 turze na raz atakują (oprócz litwy z która cały czas walczysz): Dania, Nowogród, Polska, w ch*j ciężko się gra na h/h strasznie do kitu ten balans u krzyżaków, nawet jak wziąłem udział w krucjacie na HRE antypapieża i odparłem nowogród, to wojska się pokończyły i z dołu Polska mnie zwasaliła dwoma pełnymi oddziałami. Trzeba być geniuszem taktycznym albo grać na max medium/medium krzyżakami.
Wracając do bugów, robię co 5 tur save, przydaje się, i już mnie spotkały, chyba było ich z 3 albo 4 w sumie na 30 tur. Odpuszczam krzyżowców, to za hard for me. 1254 r hołd pruski, polacy mnie zwasalowali XD
Wyłącz kompa i uruchom ponownie.
Potem spróbuj odpalić to Late z launchera.
Nie wiem , nie bardzo widzę inne fixy do SS6.3 poza tym co Ci dałem link. Ale rozejrzyj się na TWC, może coś jeszcze znajdziesz.
Daj cynk czy pomogło.
Kompendium Menetha: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=378648
Gość tam sporo połatał, ale i pozmieniał. Zapoznaj się, grałem na jego kompilacji do SS 6.3 było spoko. Ew. sobie ją wrzuć po zapoznaniu się ze zmianami jakie wprowadza i opisem.
Niestety ale nie pomogło, sprawdzę tą kompilację może to coś da.