Strona 36 z 127 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Silny prezydent to ten, który godnie reprezentuje kraj? No według mnie nie. Silny prezydent powinien być stanowczy w swoich działaniach i mieć własne zdanie, a nie być marionetką rządu do przyklepywania ustaw. Nie mówię, że Kaczyński byłby lepszy.

Oczywiście, że miałem na myśli JKM, ale specjalnie chciałem znaleźć jakąś inną osobę, bo to byłoby zbyt oczywiste. Zresztą... on jest zbyt stary, dlatego w ogóle martwię się o te wybory, bo za następne 4 lata, kto wie co się stanie. Odpukać.
    Trudno znaleźć odpowiedniego kandydata, skoro w obecnym sejmie nie ma racjonalnie myślących osób. Od wielu lat ciągle te same świnie przy korycie. Może znalazłbym kogoś odpowiedniego w RN lub KNP, gdyby dano im szanse na pokazanie się w parlamencie.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    1. Wg ciebie silny prezydent to ma mieć władzę absolutną? Proszę bardzo, jedź do jakiejś afrykańskiej "republiki" i tam będziesz miał, co chcesz. Ale nie wiem, czy aż tak ci się to spodoba.
    2. Wiesz, może dlatego te same "świnie przy korycie" urzędują, bo cieszą się poparciem części społeczeństwa i w części jednak dbają o dobro kraju? Hę? (Wiem, zaraz przypniesz mi łatkę leminga, bo przecież ja głosowałem na lewe skrzydło PO).
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Pampa
    Gość
    Ja bym powiedział że jeżeli chodzi o koryto to decydują układy, a przynajmniej będą decydować do momentu wprowadzenia okręgów jednomandatowych. Bo jaki jest sens żeby głosująć na osobę A, która jest np. 6 na liście to przechodzi i tak osoba B nawet gdyby miała mniej głosów od A... chore

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pampalinex Zobacz posta
    Ja bym powiedział że jeżeli chodzi o koryto to decydują układy, a przynajmniej będą decydować do momentu wprowadzenia okręgów jednomandatowych. Bo jaki jest sens żeby głosująć na osobę A, która jest np. 6 na liście to przechodzi i tak osoba B nawet gdyby miała mniej głosów od A... chore
    W senacie są okręgi jednomandatowe i też prawie wszyscy kandydaci są partyjni.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    1. Wg ciebie silny prezydent to ma mieć władzę absolutną? Proszę bardzo, jedź do jakiejś afrykańskiej "republiki" i tam będziesz miał, co chcesz. Ale nie wiem, czy aż tak ci się to spodoba.
    2. Wiesz, może dlatego te same "świnie przy korycie" urzędują, bo cieszą się poparciem części społeczeństwa i w części jednak dbają o dobro kraju? Hę? (Wiem, zaraz przypniesz mi łatkę leminga, bo przecież ja głosowałem na lewe skrzydło PO).
    1. Czemu przypisujesz mi słowa, których nie napisałem? Weź przeczytaj tamten post ze zrozumieniem, tylko o tyle proszę.
    2. Wspominałem o tym fałszowaniu wyborów? Już nie nadmieniając, że w tym kraju po prostu nie ma żadnej opozycji dla obecnego koryta, oprócz KNP i RN. SLD, PSL, PiS - przecież to wszystko to samo, tylko pod inną nazwą...

Większość społeczeństwa ogląda naszą reżimową telewizje, więc czego się spodziewać po takich ludziach. Takie partie są idealizowane, więc ludzie głosują.

https://www.youtube.com/watch?v=4AukbmpdPGw
    Dzisiejsze wystąpienie lidera KNP. Tak czy nie? "Ekonomista" nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie, tylko bezczelnie zmienia temat. Jeszcze ten wywód na temat "kradzieży jego pracy intelektualnej". To się uśmiałem.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    1. Przeczytałem twój post dokładnie. Popierasz system, w którym władza wykonawcza prezydenta jest niemal nieograniczona (taki wniosek ogólny można przyjąć po lekturze całości twoich postów). Ustrój, który ty za Korwinem promujesz, jest bliski reżimom afrykańskim.
    2. Wybory nie są fałszowane. A partie, jakie mamy w Sejmie się różnią i to znacznie: PiS to partia chadecko-nacjonalistyczna, PSL to partia ludowców, dbająca o interesy wsi i chłopów, TR to partia lewicowo-liberalna, SLD to socjaliści, PO to centrum. Jest duży wybór, a nasza scena polityczna nie odbiega od normy. Więc nie twierdź, że nie macie wyboru. Tym bardziej, że masz jeszcze te wasze RN i KNP. Ale to są radykałowie, więc siłą rzeczy nie cieszą się poparciem ogółu.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    1. W którym momencie wyciągnąłeś takie wnioski? Mówię tylko, że prezydent powinien być czymś więcej niż osobą podpisującą ustawy... o ostatnim zdaniu nawet się nie wypowiadam. Chyba przez 5 stron rozmawialiśmy o monarchii, a ty klekoczesz co ci wygodnie.
    2. Szkoda, że tak późno o tym piszemy. Widziałem kilka zdjęć, gdzie dana osoba oddawała głos na swojego kandydata, a później w raporcie wykazywało, że ta osoba nie dostała żadnego głosu. Chyba na profilu któregoś członka KNP między innymi, ale nie mogę tego cholerstwa znaleźć. Żyj w swoim idealnym świecie, wybory nie są fałszowane w "demokratycznej" Polsce.

Czym te partie różnią się, prócz nazwy? Wszystko to lewica i socjaliści, którzy dodatkowo twierdzą, że Unia jest dla nas dobra.
    PO centrum? Z której strony?

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Pan Dziambor nie wypadł na tamtym spotkaniu najlepiej. Co się dziwić, skoro to nie jest najlepszy człowiek na takie tematy. W tamtej dyskusji potrzebna była taka osoba, jak właśnie JKM albo Wilk.

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=4AukbmpdPGw
    Pisałem o tym.

"Dzisiejsze wystąpienie lidera KNP. Tak czy nie? "Ekonomista" nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie, tylko bezczelnie zmienia temat. Jeszcze ten wywód na temat "kradzieży jego pracy intelektualnej". To się uśmiałem."

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    1. W którym momencie wyciągnąłeś takie wnioski? Mówię tylko, że prezydent powinien być czymś więcej niż osobą podpisującą ustawy... o ostatnim zdaniu nawet się nie wypowiadam. Chyba przez 5 stron rozmawialiśmy o monarchii, a ty klekoczesz co ci wygodnie.
    2. Szkoda, że tak późno o tym piszemy. Widziałem kilka zdjęć, gdzie dana osoba oddawała głos na swojego kandydata, a później w raporcie wykazywało, że ta osoba nie dostała żadnego głosu. Chyba na profilu któregoś członka KNP między innymi, ale nie mogę tego cholerstwa znaleźć. Żyj w swoim idealnym świecie, wybory nie są fałszowane w "demokratycznej" Polsce.

Czym te partie różnią się, prócz nazwy? Wszystko to lewica i socjaliści, którzy dodatkowo twierdzą, że Unia jest dla nas dobra.
    PO centrum? Z której strony?
    1. Sam stwierdziłeś, że wg ciebie ma zostać zlikwidowany parlament, a przywódca ma dzierżyć silną władzę. Bez względu na to, czy ty to będzie król (w dyskusji o monarchii rzuciłeś postulat likwidacji parlamentu) czy prezydent, uczyniłbyś nasz kraj prymitywną dyktaturą, a na to nie pozwolę.
    2. Wybory są uczciwe, wy po prostu (tak jak Kaczyński) jesteście antydemokratami i próbujecie swą retoryką zochydzić nasz ustrój. Byłem niedawno na debacie międzyszkolnej, organizowanej przez telewizję, a tam grupa nauczycieli i uczniów zrobiła awanturę, bo nazwano Korwina populistą (zresztą słusznie).
    3. Wytłumacz mi obywatelu, jakim cudem PiS to socjaliści (są chadekami a kościół i egalitaryzm to pojęcie sprzeczne) oraz jakim cudem oni niby popierają UE?
    4. PO jest partią centroprawicową. Nie chadecką jak PiS, ale liberalną. Wasz KNP może i uzurpuje sobie pojęcie liberalnej, ale tak naprawdę to konserwa pomieszana z anarchokapitalizmem.
    5. UE pozwoliło Polsce na bezpieczną i zyskowną egzystencję w regionie. Inwestycje w infrastrukturę i gospodarkę zapewniają nam znośny poziom życia.
    6. Nie wymyśliłem sobie żadnego idealnego świata! U nas na Górnym Śląsku wszystko działa jak należy jeśli chodzi o wybory.

Strona 36 z 127 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni