Strona 226 z 245 PierwszyPierwszy ... 126176216224225226227228236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 251 do 2 260 z 2450

Wątek: Bellum Crucis 6.3 dyskusja ogólna!!!

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    11
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Grając Polską w momencie przejścia z 258 na 259 turę wyskoczył mi błąd Medival napotka…nie pomogły cofnięcia o kilkanaście tur ani usunięcia plików maps czy zmiany języka chciałem wrzucić tu plik logs może ktoś by coś doradził ale po utworzeniu folderu logs w BL6 nie mam tam żadnego pliku… jak mam go znaleźć?

Gram na Bellum6.3 +bugfixer +diplomacy fix +spolszczenie + submod na wyznaczanie dziedzica frakcji

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Powinien się utworzyć plik w logs po ctd. Sprawdx ponownie.
    Kombinuj, włącz toggle_fow na moment, próbuj obejść. Zmień nazwę sava, jest kilka tematów w tym dziale, gdzie opisywałem sposoby obchodzenia ctd.
    Zapisz na włoskim text ponownie i z włączonym toggle_fow.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    11
    chyba znalazłem tego loga

15:06:18.918 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
    15:06:18.918 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Aug 2 2014 version development ===
    15:06:18.923 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
    15:06:18.924 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
    15:06:18.926 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
    15:06:18.927 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
    15:06:18.928 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
    15:06:18.929 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack

15:06:25.348 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 15379, column 11
    Could'n find level name description string for trait(Disciplinarian) level(Harsh_Taskmaster).
    15:06:25.716 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 1904, column 11
    Could'n find ancillary name string <lacongunale>.
    15:06:25.716 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 1908, column 17
    Could'n find ancillary description string <lacongunale_desc>.
    15:06:25.716 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 1909, column 24
    Could'n find ancillary effect description string <lacongunale_effects_desc>.
    15:06:25.731 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 4567, column 17
    Could'n find ancillary description string <ZH_fall_guym_desc>.
    15:06:25.805 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 15867, column 11
    Could'n find ancillary name string <dancerm>.
    15:08:36.014 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka

Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Kombinuj, włącz toggle_fow na moment, próbuj obejść. Zmień nazwę sava, jest kilka tematów w tym dziale, gdzie opisywałem sposoby obchodzenia ctd.
    Zapisz na włoskim text ponownie i z włączonym toggle_fow.
    kombinowałem ze wszystkim o czym napisałaś niestety i tak wywala

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Jak włoski text nie pomaga i zrobienie zapisu na nim to nie wiem. Próbuj jeszcze kilka razy. Masz inne savy niż ten sprzed kilkunastu tur?

Ew. wrzuć sobie za jakiś czas Megasubmoda V z fixem.

Rób savy co 5 lub 10 tur pod różnymi nazwami. By mieć 2 lub 3 savy blisko siebie o różnych nazwach. Dawałem poprawki do spolszczenia chyba, sprawdź czy są, jak są to je wgraj.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Wiam! Moje pytanie jest następujące: w których plikach mogę zmienić występowanie najemników w prowincjach oraz gdzie mogę dodać kusznikom i oszczepnikom cechę przebijania pancerza?

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    11
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Masz inne savy niż ten sprzed kilkunastu tur?

mam zapis sprzed prawie 30 tur wczytałem go i przy 258/259 turze wywala jak zawsze, tyle czasu w pizdu...

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Pigment: wejdź do data skopiuj pliki export_descr_anicillaries i export_descr_character_traits wklej je na pulpit.
    Potem oba te plik wrzuć do data ponownie i nadpisz. Usuń map.rwm z katalogu kampanii w jaką grasz wrzuć sava, rusz agenta np. i zapisz, włącz toggle_fow. Potem wyłącz kompa i odpal ponownie i puść koniec tury.

Próbuj tak z różnymi savami, zrób zapis np. w 255 turze. To jakiś bug moda on raczej nie wynika z text, rzadko się ujawnia i często da się go obejść. Radzę Megasubmoda V wrzucić + submod Romanoi 3.

Skeletoon: Najemnicy w decr_mercenaries w data/world/maps/campaign/custom w tej kampani w jaką grasz.
    Cechy jednostek w export_descr_unit w data. poradniki moderskie poczytaj. Zrób kopię zmienianych plików i usuń potem map.rwm z kampanii w jakiej zmienisz najemników.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Witam, właśnie ukończyłem kampanie w modzie SS i ludzie tam polecili żebym zagrał w tego moda. Jakieś porady dla początkującego w tym modzie? Coś się zmieniło (patrz pierwszy post w tym temacie)? Aktualnie ściągam 1 część moda i na razie czekam. Ktoś może mi opowie ciekawostek, czym się różni, albo jak się leni to przynajmniej nakieruje mnie na konkretny post czy temat gdzie to będzie opisane szerzej (szukanie wśród tych 226 stron czegoś ciekawego to wiecie co to za robota dla nowego..)? I ostatnie pytanie spolszczenie tutaj jest do tego moda, a jeśli jest to chodliwe, czy takie samo jak w SS, czyli nie w pełni zrobione i jeszcze powoduje dodatkowe bugi. Dzięki za pomoc z góry

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez Be6he6mo6th Zobacz posta
    Witam, właśnie ukończyłem kampanie w modzie SS i ludzie tam polecili żebym zagrał w tego moda. Jakieś porady dla początkującego w tym modzie? Coś się zmieniło (patrz pierwszy post w tym temacie)? Aktualnie ściągam 1 część moda i na razie czekam. Ktoś może mi opowie ciekawostek, czym się różni, albo jak się leni to przynajmniej nakieruje mnie na konkretny post czy temat gdzie to będzie opisane szerzej (szukanie wśród tych 226 stron czegoś ciekawego to wiecie co to za robota dla nowego..)? I ostatnie pytanie spolszczenie tutaj jest do tego moda, a jeśli jest to chodliwe, czy takie samo jak w SS, czyli nie w pełni zrobione i jeszcze powoduje dodatkowe bugi. Dzięki za pomoc z góry

http://forum.totalwar.org.pl/showthr...%28wersja-V%29

Megasubmod

A jak Ci się nie będzie chciało go ściągać to:

http://forum.totalwar.org.pl/showthr...nteligencja%29

Mod jest stabilny spolszczenie mocno dopracowane i nie powoduje bugów.

Poradnik:

http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-6-3-po-POLSKU

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Jak to nie będzie mi się chciało ? Chce mi się tylko czymś się różni ten megasubmod od tego drugiego linka co zarzuciłeś? Bo ja wyczytałem, że megasubmod to takie jakby spolszczenie i dopracowanie moda, a te drugie i widać że starsze to jest jakiś path który poprawia myślenie kompa, da się to połączyć? Czym się różnią?

Strona 226 z 245 PierwszyPierwszy ... 126176216224225226227228236 ... OstatniOstatni