Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 231

Wątek: NOWY ROSTER Polski, Bizancjum i Gruzji

sadam86
    Gość
    Ja wgrałem też już fixa i co mnie zaskoczyło kampania Bizancjum odpaliła, więc gram dalej już 320 tur bez ctd, księżniczki i wiedźmy zniknęły z rekrutacji w Tibilisi więc jest już git. No i teraz tylko epickie bitwy, dzięki nowemu systemowi rekrutacji komp wystawia prawie samą elitę, ale z armia spirofantes nie mają szans
    Edit: Exar zmieniałeś coś z Braćmi Dobrzyńskimi? bo z tego co pamiętam byli oni do rekrutacji z chyba 3 poziomu kaplic, może dla wersji bez machina zastąpić wieżę z balistami(jako budynek już nie potrzebny) z racji wyczerpania limitu na budowle zakonem Braci Dobrzyńskich i dać ich tylko do rekrutacji dajmy na to na terenach Polski i Litwy?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Odpaliła? Hm, może masz coś ustawione w pliku cfg, tak, ze teraz zmiana buildings nie powoduje konieczności nowej kampanii, możesz wstawić swój cfg, rzucę okiem.
    A pomysł z Dobrzyńcami ok, jest, to potężna jednostka.

Stolnik Awatar exar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 16 podziękowań w 10 postach
    Nic nie zmieniałem z rekrutacją braci dobrzyńskich, pomysł dobry ale nie mam kompletnie doświadczenia z tworzeniem nowych budynków. Pomyślę nad tym jeśli miałbym kombinować nad nowa wersją ale nic nie obiecuje.
    Podczas mojej kampanii bizancjum również zauważyłem ze komp składa niezłe armie, nie ma już samej milicji a solidne armie, które dobrze jest wcześniej szpiegiem podejrzeć nim się zaatakuje bo można się zdziwić.
    Mam też dziwne odczucia co do cech moich generałów. Mam ich narazie wszystkich dynastycznych i będę się starał, żeby tylko tacy pozostali jednak im potężniejsze mam państow to oni stają się coraz gorsi pod względem cech mimo iż siedzą w miastach ze szkołami, akademiami do tego wysyłam ich do klasztorów na trochę. Wiem, że najczęściej są to losowe cechy, macie może jakieś porady albo linki do porad do dobrego prowadzenia generałów?
    Brakuje mi tez bardzo mozliwości jaką dawali nam zabócy w medievalu 1 a mianowicie zamordowanie także i kogoś z naszych generałów.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Nie chodzi nawet o nowy budynek, dla Braci Dobrzyńskich a dodanie im rekrutacji na terenie Polski i Litwy jak jednostki regionalne wg. mnie.
    Potwierdzam komp ma raczej elitarne armie, o sensownym składzie, różne formacje.
    Super mi się gra jak na razie.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    "Większość bizantyjskich jednostek potrafi stawiać pale przeciw konnicy, zrobiłem tak ze względu, że bizantyjczycy przykładali dużą uwagę do inżynierii wojskowej." - exar

Angielscy łucznicy też z tego słynęli. A w modzie to robią ?

sadam86
    Gość
    http://przeklej.org/file/FzOTRl/BellumCrucis6.cfg link do cfg
    W tym modzie większość łuczników stawia palisady, chyba oprócz tych najgorszych w rodzaju chłopskich łuczników.
    Co do generałów ja na swoich nie narzekam nawet cechę buntownik rzadko dostają, jeśli idzie o dobrzyńców zmiana rekrutacji na regionalną bez budynku też się sprawdzi, bo trochę głupio rekrutować ich w Egipcie z kaplicy

Stolnik Awatar exar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 16 podziękowań w 10 postach
    W takim razie poprawię przy wolnej chwili braci dobrzyńskich.
    Moi generałowie/namiestnicy mają najczęściej cechy ekstrawagancki, głębokie kieszenie oraz nieznane dziedzictwo. Przy tych cechach miasta pod ich panowaniem mają czasem bardzo duży spadek dochodów.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Ja czekam aż mają cechę absolwent i ukończą edukację, wtedy daję takiego do klasztoru na kilka tur, aż dostanie maksymalne bonusy, potem na namiestnika. Buduję szkoły i budynki od zarządzania, to pomaga, co nieco. Fakt, ze to losowe częściowo, ale odpowiednie budynki raczej pomagają w nabywaniu cech dobrych i zmniejszają nabywanie cech negatywnych.

sadam86
    Gość
    Na razie odstawiłem kampanię Bizancjum( postanowiłem wytępić Portugalię na półwyspie iberyjskim i z 4 armiami ruszyłem i zebrałem cięgi i nie bardzo chce mi się ściągać wojsko z pół Europy żeby ich prać), więc zacząłem pykać Gruzją trochę się bałem jak to będzie bez jednostek bizantyjskich, ale obawy okazały się nieuzasadnione, same rodzime jednostki Gruzji wystarczają. Mam teraz 40 turę tłukę Abasydów, a wspólnie z Bizancjum czaimy się na Turcję.

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez exar Zobacz posta
    Nic nie zmieniałem z rekrutacją braci dobrzyńskich, pomysł dobry ale nie mam kompletnie doświadczenia z tworzeniem nowych budynków. Pomyślę nad tym jeśli miałbym kombinować nad nowa wersją ale nic nie obiecuje.
    Podczas mojej kampanii bizancjum również zauważyłem ze komp składa niezłe armie, nie ma już samej milicji a solidne armie, które dobrze jest wcześniej szpiegiem podejrzeć nim się zaatakuje bo można się zdziwić.
    Mam też dziwne odczucia co do cech moich generałów. Mam ich narazie wszystkich dynastycznych i będę się starał, żeby tylko tacy pozostali jednak im potężniejsze mam państow to oni stają się coraz gorsi pod względem cech mimo iż siedzą w miastach ze szkołami, akademiami do tego wysyłam ich do klasztorów na trochę. Wiem, że najczęściej są to losowe cechy, macie może jakieś porady albo linki do porad do dobrego prowadzenia generałów?
    Brakuje mi tez bardzo mozliwości jaką dawali nam zabócy w medievalu 1 a mianowicie zamordowanie także i kogoś z naszych generałów.
    Jak to samych milicji? Ja grając grubo ponad 100 tur Połowcami i Abdysydami (czy jakoś tak) przed wprowadzeniem tej zmiany z dobrym wojskiem w miastach nigdy nie miałem takiego problemu, jakoś wojsk kompa była często lepsza od moich, dopiero jak stworzyłem imperium to to się zmieniło, jak przeglądam też czasem lets playe na youtube żeby popatrzyć jak AI działa w różnych modach to widzę, że nie ma porównania pod względem jakości szkolonych wojsk do większości modów ten megasubmod nawet jeszcze przed tymi zmianami z wojskiem w miastach.

Świetny pomysł z tym wywaleniem maszyn oblężniczych,bo co to za pomysł, że postrzelasz pare minut w mur i każdy padnie, to powinno być jakieś losowe, że np. puszczasz ture i masz 30% szans na wyłom w następnej turze, strasznie to ułatwiało zdobywanie miast, a tak konieczność wchodzenia na mury zrównoważy choć trochę wyniki szturmów automatycznych z ręcznymi, to znaczy będziemy mieli cięższe straty.

Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni