Strona 78 z 287 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukra...aw-broni/xyhpd

No i po rozmowach. Po krzyku i lamentach: czemu nas tam nie ma!?! Z kim tam rozmawiać, skoro traktują obserwatorów OBWE tak jak traktują. A wszyscy wiemy że mieliby co pokazywać. Ale taki zwyczaj-obcy? SZPIOG! A, przepraszam. To wredna propaganda o tych zatrzymaniach obserwatorów. Zapomniałem...

Zauważyłem że z powrotem kamazy mają rejestracje.

A teraz:

I te uniformy kierowców.

Jak wiemy z doświadczenia kierowcy TIR-ów nie mają zawodowych "brzuszków" i wyglądają ja ci Rosjanie w zbliżonym wieku w liczbie kilkuset. Ba, nie są indywidualistami i lubią mieć KAŻDY element stroju jak koledzy kierowcy. A potem się dziwią na forach moi rodacy że Ukraińcy nieufni nawet do pomocy humanitarnej. Tak się zastanawiam , czy w Rosji można legalnie jeździć bez blach? Są tu w temacie fachowcy od spraw sąsiada, można na Was liczyć? Bo nawet ciężarówki wojskowe mają, notabene po nich nasi "propagandyści" z pism militarnych pokazali światu rejestracje kamazów w pierwszych dniach pobytu "zielonych ludzików" na Krymie jasno precyzując że pochodzą z Kaukaskiego Okręgu Wojskowego. Nawet nie zmienili na blachy garnizonu sewastopolskiego na te kilka dni. "Profesjonaliści"...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

2. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Rosja to kraj wielkich możliwości, skoro szpieg zostaje tam prezydentem albo znikające ciężarówki i pojawiające się znowu w innym miejscu.

Kto szantażował Striełkowa?
    Igor Striełkow nie zrezygnował ze stanowiska 'ministra' obrony Donieckiej Republiki Ludowej. Odszedł w wyniku szantażu - takie rewelacje opublikowała dziś sympatyzująca z prorosyjskimi separatystami agencja informacyjna Noworosja.
    Według doniesień agencji Striełkow został poinformowany przez innych separatystów, że jeśli nie zrezygnuje ze stanowiska i nie wyjedzie z Doniecka, DNR nie otrzyma pomocy wojskowej dla swoich bojówkarzy. Agencja nie podaje, skąd taka pomoc miałaby nadejść i jakie są przyczyny zaszanatażowania Striełkowa.
    Przypomnijmy: Igor Striełkow to wyszkolony w Moskwie Rosjanin, pułkownik FSB i dowódca sił zbrojnych separatystów. Jest weteranem wojen na Bałkanach, w Naddniestrzu i Czeczenii. W tym roku pojawił się na Krymie, gdzie wspierał słynne już rosyjskie 'zielone ludziki'. Później zaczął działać na wschodzie Ukrainy.
    Kilka dni temu zrezygnował ze stanowiska 'ministra' obrony DNR. Wcześniej agencja Noworosja podała, że został ciężko ranny, jednak te doniesienia zostały szybko zdementowane przez separatystów.
    Miejmy nadzieje, że cywile, którzy uciekli do Rosja są podobnie traktowani:
    Fascynująca scena w jednym ze szpitali w rosyjskim mieście Donieck na granicy z Ukrainą. Autobus przywiózł do placówki 40 poszkodowanych z Donieckiej Republiki Ludowej' - pisze na swoim Twitterze dziennikarz 'The Economist' Joshua Yaffa.Yaffa dodaje, że na spotkanie separatystom wyszli oficerowie rosyjskiej Federalnej Służby Bezpieczeństwa, którzy mieli pewne zastrzeżenia do ich obecności, ale 'dali im do podpisania jakieś papiery' i wysłali na leczenie.
    'Wydaje mi się, że przynajmniej częsć z tych separatystów to Ukraińcy. Oficer FSB pokazał mi dokumenty jednego z nich' - relacjonuje w dalszych wpisach Yaffa.
    'Szpitale na granicy rosyjsko-ukraińskiej leczą wielu separatystów. Podkreslić jednak należy, że przyjmują też cywilów, którzy zostali przypadkowo ranieni w wymianie ognia' - dodaje.
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...lin#BoxWiadTxt
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Striełkow popełnij jeden, tylko jeden błąd. Jedyny, ale niewybaczalny. Pochwalił się zestrzeleniem...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

5. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ano, zapomniałem.

Krym chciał(?) do mateczki, ale jak się okazuje obietnice i marzenia przegrały ze smutną rzeczywistością:
    http://wyborcza.pl/1,75477,16489943,...ily.html#CukGW
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Dobra chochlik. Ja się nie odwoływałem do Krymu tylko do Majdanu. Nie zmieniaj tematu. A ciężarówki, mówiłem lepszy kilogram kaszy niż nic. Ja wiedziałem że dadzą sankcje jak się wtrącamy tam gdzie nas nie trzeba.Mówimy o dzisiejszych Czeczenach nie podczas Związku Radzieckiego. Sam wiesz że dzisiaj w Rosji nikt nie da Czeczenowi broni. Bo się to źle może skończyć. Nie zabłysnąłeś tym artykułem. Aha i USA ma za dużo wojen ok, nic nie napisze więcej na ten temat, sam sobie odpowiedziałeś. To o co mi chodzi od początku. Może tak sankcje dla USA ? Nie oczywiście że nie wolno. Bo jak można dać sankcje krajowi co szerzy wszędzie demokracje. Ale nie Rosja to barbarzyńca jakich mało. Trzeba tępić. Bez dwóch zdań. Racja a Putina powiesić jak Mussoliniego.Prawda ?

chochlik20
    Czytasz wyborczą? Ok to my jednak nie mamy o czym dyskutować

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Przepraszam, ale aktualny prorosyjski prezydent Czeczeni Kadyrow nie ukrywał że wysyła Czeczenów na Ukrainę. Mogę poszukać, ale to było już tygodnie temu...

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    marko1805
    Dobrze mi się pomieszało ok. Wierz sobie w co tam chcesz. Bo chyba nie widziałeś co się stało z tymi rolnikami co utrzymywali się właśnie z handlu z Rosjanami. I jak jesteś za tym żeby Polska dalej traciła na tych sankcjach żeby dopiec Putinowi. To gratulacje. Żeby to tylko nie dotknęło ciebie to bezpośrednio.
    Ależ mnie to bezpośrednio dotknę, a dokładniej moją pensję. Tylko idąc Twym tokiem myślenia, Polska nie powinna w ogóle zabierać głosu na arenie międzynarodowej bo może sie narazić Putinowi, a ludzie Twego pokroju nie będą mogli sprzedawać towarów do Rosji. Błędem Polski w stosunku do Ukrainy, było zbyt wczesne zaangażowanie się po jednej ze stron konfliktu na majdanie, tu niestety kłania się brak wyrachowania naszej dyplomacji,ale Rosja zamknie granice dla naszych towarów w każdym przypadku ,gdy tylko polityka Warszawy będzie stała w sprzeczności z polityką Kremla, zaskocz w końcu w tej kwestii, a patrząc na nieudolna politykę ustępstw państw zachodnich apetyt Putina tylko wzrośnie i nie skończy się na Ukrainie, aż w końcu po 10-15 latach wszyscy się obudza z ręką w nocniku.
    Abstrahując od tego, patrząc jak Rosja prawie już jawnie pcha transport wojskowe do separatystów, to ciekawi mnie kiedy to w końcu oficjalnie poinformują o obecności wojskowej na Ukrainie. Powiedzą wtedy, że to dla ochrony obywateli Rosyjskich przed reżimem faszystowskiego rządu. U nas co niektórzy pewnie to łykną.
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    marko1805
    Bezpośrednio chodzi mi o całkowitą utratą pensji. Jak ty myślisz że Rosja ma wkroczyć do Polski to TVN,Wyborcza,Onet Zebrała żniwo.Myślisz to co chcą.A jak ja mogę być zmanipulowany no powiedz? Skoro mówisz o jakiejś propagandzie ? Przecież żaden serwis nie jest Pro Rosyjski.Tak coś napiszesz przy okazji mnie obrazisz, ale spoko. Łyknąłeś haczyk i wmówili ci że tacy jak ja to Rosyjscy agenci.A my sę na arenie między narodowej nie odzywamy. Tylko gramy jak nam zagrają. Ci z Brukseli.

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    Husarz- Rosjanie do Polski nie wejdą bo po co, Polskę do uległości można zmusić w inny sposób, izolując na arenie międzynarodowej, nękając sankcjami gospodarczymi itp.
    Poza tym, czy ja Cię nazwałem rosyjskim agentem?. Ty sam się podkładasz swoimi wypowiedziami na temat pokojowej Rosji, a że wierzysz rosyjskiej propagandzie to nie moje odosobnione zdanie na tym forum, sam to kilkukrotnie udowodniłeś swymi wypowiedziami. No i nie próbuj mnie zaszufladkować do rusofobów, dla mieszkańców tego kraju mam szacunek, do ludzi nim władających już teraz nie.
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Słów kilka byłego szefa ABW:
    http://www.defence24.pl/felieton_wsz...cie-ukrainskim
    To co zyskaliśmy: pobudka w Europie, choć raz nie naszym kosztem.
    http://www.defence24.pl/news_zielone...-nie-wystarczy

Swoją drogą, ciekawe czy Angela pojedzie do Kijowa...

Strona 78 z 287 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni