Strona 232 z 245 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 311 do 2 320 z 2450

Wątek: Bellum Crucis 6.3 dyskusja ogólna!!!

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Mnie trochę dziwi o co chodzi z utrzymaniem armii w kampani polskiej, wziąłem wszystko odsprzedałem na początek każdą jednostkę i tylko dowódzcy, możni i trzeba było 5 kafli za ture ściskali za żołd dla armii, ocb? Czyżby Ci generałowie tak mocno ssali kasę?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Na Megasubmodzie wojsko jest nieco droższe niż na oryginale, przeważnie. Ale i ma inne statystyki.

Poza darmowymi jednostkami utrzymuj jak najmniej wojska. Atakuj szturmem już w II turze jak zbudujesz machiny.
    W I turze po zdobyciu miasta, nie powinno dać się nic budować, to nie jest bug, a efekt skryptu.

Jak co nieco podbijesz i rozbudujesz się gospodarczo, będzie Cię stać na więcej. Szkol dużo kupców i daleko ich wysyłaj, potrafią wiele zarobić.
    Gromadź prawa handlowe też.

@Draxidox to mogą być kary za prowincje jakie zdobyłeś. Pograj trochę i wgraj Megasubmoda V, tam jest to poprawione mocno z finansami za prowincje przynajmniej, kary są dużo niższe.
    Kupcy się nie liczą. Map.rwm z kampanii w jaką grasz usuń jak komp zaczyna wariować z liczeniem.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Na Megasubmodzie wojsko jest nieco droższe niż na oryginale, przeważnie. Ale i ma inne statystyki.

Poza darmowymi jednostkami utrzymuj jak najmniej wojska. Atakuj szturmem już w II turze jak zbudujesz machiny.
    W I turze po zdobyciu miasta, nie powinno dać się nic budować, to nie jest bug, a efekt skryptu.

Jak co nieco podbijesz i rozbudujesz się gospodarczo, będzie Cię stać na więcej. Szkol dużo kupców i daleko ich wysyłaj, potrafią wiele zarobić.
    Gromadź prawa handlowe też.

@Draxidox to mogą być kary za prowincje jakie zdobyłeś. Pograj trochę i wgraj Megasubmoda V, tam jest to poprawione mocno z finansami za prowincje przynajmniej, kary są dużo niższe.
    Kupcy się nie liczą. Map.rwm z kampanii w jaką grasz usuń jak komp zaczyna wariować z liczeniem.
    Heh, jedno co mogę powiedzieć, WOW.
    Przebrnąłem dzisiaj przez te magiczne 30 tur, wszystko pięknie, aż nagle wszyscy zaczynają atakować. Niemcy z zachodu, Węgrzy z południa : D. Takiego obrotu sprawy się zupełnie nie spodziewałem. Takie coś, kiedyś podstawce Medieval'a 2 było po prostu nie do pomyślenia, ogromnie mnie to cieszy i napawa ochotą grania w ten mod, teraz już od nowa ucząc się błędach.
    Megasubmod'a nie wgrywałem jeszcze, pogram bez niego, bo naprawdę ten sam Bellum crucis może być okej.
    Jestem pod ogromnym wrażeniem.

Ostatnie już chyba pytanie, dlaczego tutaj https://www.youtube.com/watch?v=mGh8UBC6sdw w BC 6.3 jest dostępny Szczecin, a ja go nie mam.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Ja go nie masz, przecież Szczecin jest na mapie. I Polska go ma od początku.
    Dobrze robisz pograj na oryginale, jak soe podszkolisz to czas na Megasubmoda V ew. ma około 2200 pobrań, a to o czymś świadczy.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    No u mnie jest inaczej. Na początku mam 4 miasta jak Płock, Gniezno, Kraków i Wrocław. Szczecin jest pod kontrolą Rebeliantów, dodatkowo od samego początku do walki o niego wpieprzają się Duńczycy czy Norwedzy ;/

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Racja. Na czystym Bellum Szczecin jest zbuntowany. Na Megasubmodzie zaś należy do Polski.

7. Użytkownicy którzy uznali post Araven za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Racja. Na czystym Bellum Szczecin jest zbuntowany. Na Megasubmodzie zaś należy do Polski.
    No to już trudno, po tej kampanii zainstaluje Megasubmod'a, pewnie to szybko nastąpi, dzięki za wszelką pomoc. Jestem naprawdę zdziwiony supportem na tym forum dotyczącym serii Total War, na forach do innych gier na odpowiedź czekałbym zapewne kilka dni, a w międzyczasie wyłapał procenty na forum..

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Cytat Zamieszczone przez draxidox Zobacz posta
    No to już trudno, po tej kampanii zainstaluje Megasubmod'a, pewnie to szybko nastąpi, dzięki za wszelką pomoc. Jestem naprawdę zdziwiony supportem na tym forum dotyczącym serii Total War, na forach do innych gier na odpowiedź czekałbym zapewne kilka dni, a w międzyczasie wyłapał procenty na forum..
    Wszystko prawda. Wydaje mnie się, że Araven to noł lajf

edytowane 15:03
    Chciałbym zgłosić buga. przy rejonie finlandii południowej jest twierdza Odo, to jest obok państwa nowegogrodu. No i w 115 turze, gdy polakami odbijam od nowegrodu tę twierdze to robi się bug w momencie gdy, chcę walczyć bezpośrednio w bitwie i przy wyborze "czekaj" lub "rozpocznij rozstawianie " to gdy klikam te drugie, wywala automatiko na pulpit z bugiem, powtarzałem 3x i 3x pod rząd tak samo wywaliło, próbowałem kliknąć też "czekaj" najpierw, a następnie rozpocznij rozstawianie i to samo. Na szczęście gdy używam "szybkiej walki" bug zostaje ominięty, ale tak czy inaczej zgłaszam, może ktoś to naprawi, albo może ktoś mądry powie co ja zje.. (siema Araven ) zepsułem ?

I po co te docinki? I to dodatkowo w stronę jednego z najbardziej pomocnych użytkowników na forum? Nie obchodzi mnie czy to żart, czy cokolwiek innego, ostatni raz takie coś tu widzę - Lwie Serce
    Ostatnio edytowane przez Lwie Serce ; 20-08-2014 o 18:40

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Kurczę, 140 tura, a mnie jedyną trudność sprawiają mi bunty wewnętrzne.Coś tam podbijają, jedynie mongołowie niszczą wszystko na swej drodzę.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    @Be6he6mo6th Jak w jakimś miejscu nie da rady rozegrać bitwy ręcznie, to rób ją z automatu - jak usuwanie map.rwm i kilka prób nic nie dało.
    Lepiej niż obecnie, to raczej nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 25-08-2014 o 20:03

Strona 232 z 245 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242 ... OstatniOstatni