Armenia za darmo? Jak miło. Mam nadzieję, że będzie jakoś podpakowana podobnymi jednostkami, co w Rome I miała. Teraz tylko poza tą frakcją mogę czekać na Numidię, paczki z Germanami, Brytami, Kimmerią, Massylią, Królestwom Arabskim i Persją.
Armenia za darmo? Jak miło. Mam nadzieję, że będzie jakoś podpakowana podobnymi jednostkami, co w Rome I miała. Teraz tylko poza tą frakcją mogę czekać na Numidię, paczki z Germanami, Brytami, Kimmerią, Massylią, Królestwom Arabskim i Persją.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Tylko mam takie pytanie ,skoro to jest dla posiadaczy Rome 2 taki ,,darmowy patch" ,czy zamierzają dodać pozostałe frakcje np. germanów, za darmo. Jeśli planują dodać kampanie i te 3 frakcje to była by dość dziwna szczodrość CA,że im się to opłaca?
Nawet jeśli dostalibyśmy coś poza Armenią (a mam nadzieję, że tak będzie) to, moim zdaniem, będzie się opłacać CA. To wydanie jest głównie dla ludzi, którzy jeszcze nie kupili gry i wszystkie dopiski typu "gratis", "promocja" itp. mają ich przekonać. Poza tym zawsze mogą sobie to odrobić nowym Faction Packiem, bo jeszcze trochę jest do dodania (Brytowie, Germanie, frakcje wschodnie i pustynne).
寧我負人,毋人負我。
曹操
Jestem ciekaw czy w ramach zbioru wszystkich wcześniejszych Free-LC dadzą również te które przez jakiś czas były Free-LC a potem stały się DLC. Mam na myśli głównie miasta greckie oraz Pont.
Chaak, mnie zaciekawiłoby pojawienie się minikampanii z Wojną Jugurta - w ramach tego dodać frakcję numidyjską za darmo. Ujrzałbym również wspomniane frakcje. Jednak pytanie, czy CA chciałoby się do tego ruszyć
Może nie jestem w temacie, ale posiadam Rome II ze wszystkimi DLC wydanymi, czy więc ta kampania Augusta będzie u mnie załadowana za darmo? Czy jednak będę musiał płacić?
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Arroyo, wszyscy dotychczasowi posiadacze R2 dostaną to DLC za darmo.
Tak , ale mimo wszystko myślałem ,że Emperaror Edition będzie czymś takim jak Metro Redux: chcecie kampanie Augusta, idźcie do sklepu kupić pudełkowy dodatek razem ze podstawkom taniej, a jak ktoś ma Rome 2 niech kupi odzienie pudełkowy dodatek.I na tym się zarobi.Oczywiście ciesze się z tego ,że będzie darmowa kampania i nowe frakcje ale i tak dziwie się ,że pozwalają sobie na stratę finansową.
Przecież jest osób, które mają już grę niż tych kupi nowe wydanie.A tak pozbawiamy się(CA) 15 euro z nowej kampanii i pakietu frakcji.Wiadomo ,że propagandowo starają się przekonać graczy ,że ciągle ich słuchają i robią wszystko dla nich.Ale czy się mimo wszystko opłaca im się darować sobie kilka milionów z tego DLC licząc na jakiś zysk który raczej nie będzie aż tak wielki.Gdyby to było wydanie takie jak miał np. Skyrim ze wszystkimi DLC na pewno więcej osób poszłoby do sklepu i kupiło 2 raza to samo ale i tak by jeśli cena była by rozsądna i te osoby nie miałyby DLC takie wydanie by się mogło by się tym osobom opłacić.
Rome 2 kupiłem w czerwcu,ale grecy byli chyba raczej pre-orderem.Nomadzi byli chyba raczej za darmo kiedyś.były Free-LC a potem stały się DLC. Mam na myśli głównie miasta greckie
Może jeszcze frytki do tegoJestem ciekaw czy w ramach zbioru wszystkich wcześniejszych Free-LC dadzą również te które przez jakiś czas były Free-LC a potem stały się DLC. Mam na myśli głównie miasta greckie oraz Pont.? Tak się raczej nie stanie bo na oficjalnym forum ostatnio po przecieku było duże oburzenie, że CA niby ma teraz wydać grę z wszystkimi DLC po cenie znacznie niższej niż rzeczywista. Dlatego też miast greckich raczej nie będzie. Nie, żebyś dużo tracił na tym (Spartanie z limitem Spartan, kiedy Rzym może spamować sobie np Pretorian, Ateńczycy z gorszym wyborem statków aniżeli np. Macedonia, oraz bardzo trudny Epirus, który dopiero po zakupienia Beast of War ma jakąś wyróżniającą się jednostkę).
Opłaca. Traktuj to jako marketing. Muszą jakoś zachęcić graczy do pre-orderów w przyszłości, a najprościej poprzez jakieś odzyskanie wizerunku. A takie rzeczy są dla nich istotne w związku z tym, że pracują nad kolejnymi grami (Arena? Warhammer TW?)Ale czy się mimo wszystko opłaca im się darować sobie kilka milionów z tego DLC licząc na jakiś zysk który raczej nie będzie aż tak wielki.Gdyby to było wydanie takie jak miał np. Skyrim ze wszystkimi DLC na pewno więcej osób poszłoby do sklepu i kupiło 2 raza to samo ale i tak by jeśli cena była by rozsądna i te osoby nie miałyby DLC takie wydanie by się mogło by się tym osobom opłacić.
Pozdrawiam
Metro Redux to jednak całkowicie na nowo przepisana gra wzbogacona technologicznie a tutaj mamy po prostu dorzucenie nowej mini-kampanii i parę zmian które powinny już dawno znaleźć się w patchach.
Nie to żebym ich krytykował, fajnie jest dostać coś za darmo, ale biorąc pod uwagę jaki fail zaliczyli z premierą Rome 2 to dochodzę do wniosku że to się po prostu graczom w ramach rekompensaty należy![]()
Ze strony CA to taki bardziej zabieg marketingowy, tak mi się wydaje... Poza tym to nowe wydanie raczej będzie droższe niż podstawowy Rome II. To DLC z kampanią też prawdopodobnie będzie sprzedawane osobno dla tych, którzy zdecydują się kupić po 16 września zwykłą wersję gry. Wydaje mi sie, że CA chce, aby wzrosła sprzedaż przed tym 16 września, bo przecież ten kto kupi przed 16 dostanie za darmolca DLC z kampanią. Właśnie kampania, zbyt dużo nam nie powiedzieli, wiemy o czym będzie, i to że dadzą Armenię, ale przy każdym Campaign Packu dawali 3 frakcje, więc dwie są wciąż niewiadome. Czekam na jakiś gameplay, lub jakieś screeny mapy kampanii od CA.![]()