Strona 240 z 321 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 391 do 2 400 z 3206

Wątek: Dyskusja o grze Total War: Rome II

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 5 podziękowań w 3 postach
    Cytat Zamieszczone przez Sanvone Zobacz posta
    Tak się raczej nie stanie bo na oficjalnym forum ostatnio po przecieku było duże oburzenie, że CA niby ma teraz wydać grę z wszystkimi DLC po cenie znacznie niższej niż rzeczywista.
    Pozdrawiam
    Normalnie ruch "oburzonych": ^^. OMG nowy ipad co pół roku, nie stać mnie chyba się zabije. Kurdę bedzie gta na PC, zróbmy tym burakom z pc na złość, dawać petycję .

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    To jest ruch marketingowy. Na pudelku od podstawki pisze że masz tylko 8 (9 Pont nie pewny) nacji. A w Edycji Emperor będzie legalnie pisać 14/17 (8 z podstawki + 4 free-lc + 3 nacje z tej edycji). Zwykła osoba jak zobaczy na półce obie wersje, to na bank wybierze Emperora. A jak sobie pogra i złapie haczyk (tak jak ja) to kupi pozostałe dlc, bo jak to tak bez polis czy nomadów sobie grać.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Martwi mnie kwestia wojny domowej. Fajnie, że robią coś nowego , ale nie tak to powinno wyglądać. Moim zdaniem w każdej prowincji powinna być określona liczba mieszkańców, która by wzrastała albo spadała. W razie zagrożeń ze strony obcego państwa powinno być coś w stylu pospolitego ruszenia wspomagającego gracza. Tak samo jak my zajmujemy obce terytorium bunt mógłby się czasem pojawić ( obce pospolite ruszenie). Oczywiście powinna być określona liczba tego wojska zależna od liczby mieszkańców i szybkości przekształcania zwykłych obywateli w stan pozwalający władać mieczem i mogący stać się armią. Z pospolitym ruszeniem powinno się prowadzić dyplomację i jeśli pokonamy je w bitwię pozostałych wojaków wcielić do naszej armii. Kto nie z nami na szafot. Tak samo nasze regularne armie w razie buntu powinno się z powrotem wcielać do naszej armii jeśli wygramy. A poza tym czemu 2 strony konfliktu? i rody powinny być w każdej frakcji co by dało o wiele większą satysfakcje i gameplay P$#%@ zgodność historyczną w tej kwesti. Z braku laku w to gram. Cieszy że 50% bitew to heroiczne zwycięstwa, ale dla mnie pod względem strategicznym to mizerna gierka i powinni w CA w końcu bardzo ją rozbudować pod względem dyplomacji mechaniki i w ogóle. Nie samym polem bitwy człowiek żyje, niech dadzą możliwości. Jak nie potrafią tego zbalansować to im Dresden pomoże haha

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rzymianin Zobacz posta
    Jestem ciekaw czy w ramach zbioru wszystkich wcześniejszych Free-LC dadzą również te które przez jakiś czas były Free-LC a potem stały się DLC. Mam na myśli głównie miasta greckie oraz Pont.
    Pont jest cały czas free, miasta greckie nigdy free nie były (preorder to nie free, pomyliłeś z nomadami).

Wojski Awatar Flagellum_Dei
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    czy ktoś instalował toto "macpublicbeta" ?
    w RPoincie mówili coś o testowaniu bety , czy to miało by związek z Emperor Ed. ?

Nie chce tego wrzucać, bo jestem w trakcie kampanii , a czytałem na twcenter , że ktoś miał problemy później z odpaleniem modów, po instalce tej bety.

Ktoś to instalował ? Coś może powiedzieć co zmienia ?
    Qui Desiderat Pacem - Praeparet Bellum

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Zaraz zasysam i testuje.Dzięki za cynk

Wojski Awatar Flagellum_Dei
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Harry-Potter-TW Zobacz posta
    Zaraz zasysam i testuje.Dzięki za cynk
    No to fajnie, pisz od razu o rezultatach

tak na marginesie, bo już chyba od roku chciałem o to spytać.
    co to za postać w Twoim avatarze ?
    Qui Desiderat Pacem - Praeparet Bellum

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Joanna Kulig z Londyńczyków. Nie wszystkie jej zdjęcia są fajne, ale to akurat mi się bardzo podoba.
    Co do romka to szybki crash po rozpoczęciu kampanii Rzymem. Sprawdzam spójność plików bo niedawno posypał mi się sektor, ale chyba beta do pupy. Frakcji nie dodali nowych.
    Ostatnio edytowane przez Harry-Potter-TW ; 30-08-2014 o 14:34

Podstoli Awatar Sanvone
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 55 podziękowań w 26 postach
    Cytat Zamieszczone przez rzyminian
    Metro Redux to jednak całkowicie na nowo przepisana gra wzbogacona technologicznie a tutaj mamy po prostu dorzucenie nowej mini-kampanii i parę zmian które powinny już dawno znaleźć się w patchach.
    Pamiętaj, że ta gra jest patchowana przez CA. Nie wiem jak w starszych grach ale w Shogunie 2 każdy patch naprawiał 1 rzecz, a psuł 2 kolejne .

Cytat Zamieszczone przez rzymianin
    Nie to żebym ich krytykował, fajnie jest dostać coś za darmo, ale biorąc pod uwagę jaki fail zaliczyli z premierą Rome 2 to dochodzę do wniosku że to się po prostu graczom w ramach rekompensaty należy
    W ramach przeprosin dostaliśmy za darmo do końca bodajże października DLC z Nomadami (było dostępne przez tydzień za darmo). W ramach rekompensaty dostawaliśmy patche.

Cytat Zamieszczone przez Akarinos
    (...) Poza tym to nowe wydanie raczej będzie droższe niż podstawowy Rome II. To DLC z kampanią też prawdopodobnie będzie sprzedawane osobno dla tych, którzy zdecydują się kupić po 16 września zwykłą wersję gry. Wydaje mi sie, że CA chce, aby wzrosła sprzedaż przed tym 16 września, bo przecież ten kto kupi przed 16 dostanie za darmolca DLC z kampanią. Właśnie kampania, zbyt dużo nam nie powiedzieli, wiemy o czym będzie, i to że dadzą Armenię, ale przy każdym Campaign Packu dawali 3 frakcje, więc dwie są wciąż niewiadome. Czekam na jakiś gameplay, lub jakieś screeny mapy kampanii od CA.
    To źle ci się wydaje. Jeden z modów w temacie oficjalnym w ramach FAQ wyjaśnił te sprawy. Po tym 16 września z sprzedaży elektronicznej zostanie całkowicie wycofana podstawowa wersja gry i dostępna będzie tylko Emperor Edition. Nawet jak kupisz w jakimś sklepie Rome 2 TW pudełkowego nie z tej edycji to przy instalacji od razu się zaktualizuje za darmo do Emperor Edition. Dodatkowo wszyscy posiadacze podstawowej edycji jak i Emperor Edition dostaną mini-kampanię niezależnie od czasu zakupu gry. Źródło to Craig lub Bart teraz nie pamiętam, który z nich.

Cytat Zamieszczone przez Harry-Potter-TW
    Normalnie ruch "oburzonych": ^^. OMG nowy ipad co pół roku, nie stać mnie chyba się zabije. Kurdę bedzie gta na PC, zróbmy tym burakom z pc na złość, dawać petycję .
    Reszta Europy i Ameryki bardzo poważnie traktuje swoje dolary/euro/funty i nie może znieść myśli, że tak łatwo inni mogą dostać to co oni tylko, że taniej . Swoją drogą przypomina mi się, że po premierze wielu amerykanów odgrażało się pozwami ale temat jakoś ucichł. Z perspektywy producenta gry to chyba wszyscy wiemy jak to wygląda (tak długo jak liczba DLC>nowych edycji gry).

Pozdrawiam

Mój kanał Youtube (Seria Total War, XCOM: Enemy Within, Age of Wonders 3, Mass Effect 3 Multiplayer)

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Flagellum_Dei Zobacz posta
    czy ktoś instalował toto "macpublicbeta" ?
    w RPoincie mówili coś o testowaniu bety , czy to miało by związek z Emperor Ed. ?

Nie chce tego wrzucać, bo jestem w trakcie kampanii , a czytałem na twcenter , że ktoś miał problemy później z odpaleniem modów, po instalce tej bety.

Ktoś to instalował ? Coś może powiedzieć co zmienia ?
    To beta publiczna dla posiadaczy komputerów firmy apple czyli Mac'ów- beta wspiera grę na komputerach Mac nic więcej nie zmienia i nie dodaje.

Strona 240 z 321 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290 ... OstatniOstatni