Strona 241 z 321 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 401 do 2 410 z 3206

Wątek: Dyskusja o grze Total War: Rome II

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Chaak, mnie zaciekawiłoby pojawienie się minikampanii z Wojną Jugurta - w ramach tego dodać frakcję numidyjską za darmo. Ujrzałbym również wspomniane frakcje. Jednak pytanie, czy CA chciałoby się do tego ruszyć
    Frakcję numidyjską bardzo chętnie bym przyjął, bo chyba tylko takiej do szczęścia mi brakuje, resztę interesujących mnie już dali, a przedostatnia wchodzi na dniach. Jednak taka kampania raczej nie wyjdzie z racji jej małego znaczenia i niskiej wiedzy o niej wśród przeciętnych ludzi. W sumie sam niezbyt byłbym na nią chętny, przez jej mały obszar. Mielibyśmy tylko dwie kultury i po kilku bitwach zaczęłoby się nudno robić. Poza tym nie ma dla mnie nic bardziej irytującego niż ganianie piechotą za konnymi harcownikami.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Wojny Jogurta nie będzie z prostego powodu, dzieje się na tym samym obszarze co Hannibal u bram. Zresztą tak jak pisał Chaak to jest za słaby materiał na mini kampanie niestety. Ale wszystko co Numidijskie jest bliskie mojemu sercu więc czekam.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 18 podziękowań w 14 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Pont jest cały czas free, miasta greckie nigdy free nie były (preorder to nie free, pomyliłeś z nomadami).
    Racja. Pomyliłem się. Pont mam. Czyli pytanie czy dodadzą Nomadów bo na miasta greckie rozumiem nie ma co liczyć...

Cytat Zamieszczone przez Sanvone Zobacz posta
    W ramach rekompensaty dostawaliśmy patche.
    Wydaje mi się że patche to ich obowiązek a nie rekompensata.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    32
    Otrzymał 27 podziękowań w 17 postach
    Ostatnimi czasy sporo grałem w Europe Universalis IV i dobrze się przy tej grze bawiłem. Chyba najlepsza gra Paradoxu w jaką grałem, ale jej największym minusem jest prowadzenie wojen, które całkowicie polega na szczęsciu (oparte na rzucie kostką, losowi generałowie) i po cichu liczyłem na jakąś zapowiedź większego dodatku do Rome II, albo nowej części. Nie spodziewałem się, że CA zapowie takie DLC i to jeszcze w pełni darmowe. Wow.

Muszę przyznać, że Edycja Cesarska zapowiada się naprawdę fajnie. Na plus: dostaniemy nowe 3 frakcje + mapkę podobną do tych z CiG i HatG co mi się bardzo podoba. Ale tym co najbardziej cieszy są nowe budynki i poprawienie wojny domowej. Nie wiemy jeszcze jak to będzie dokładnie działać, no ale gorzej niż jest to być nie może. Z tego co zrozumiałem to będziemy tracić armie kontrolowane przez inne rody, co ma o wiele więcej sensu niż to co mieliśmy do tej pory. Zyska też na tym polityka bo wojnę domową będzie można uniknąć lub mieć kilkukrotnie w trakcie jednej kampani.

Dawno w Rome II nie grałem muszę przyznać, ale to będzie świetny bodziec aby tą grę znowu zainstalować. Z tego co widzialem to poprawili oblężenia, dodali pory roku, wyszło pare darmowych dodatków. Chyba znowu jestem na pokładzie pociągu o nazwie "hype".

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Niestety, pory roku są istotne tylko w CiG i HatG. W kampanii ogólnej tylko przypisuje się porę roku do ... kolejnego roku. Jeżeli coś jeszcze, to nie widzę w aktualnej kampanii, widocznie nieistotnie ingerują w kampanię.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 18 podziękowań w 14 postach
    W DeI system 4 pór roku działa fajnie.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    A tak, zapomniałem dodać że gram bez modów ze względu na ciągle pojawiające się patche. Sorki!

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Jak myślicie, skoro już podano jedną z frakcji w tym dodatku, to jakie będą dwie kolejne? Obstawiam, że Saba, Piktonowie i Cymbrowie (Numidia już wtedy nie istniała - aczkolwiek miło by było ją zobaczyć w grze).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy Awatar Saruman555
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    19
    Otrzymał 12 podziękowań w 12 postach
    Metro Redux to jednak całkowicie na nowo przepisana gra wzbogacona technologicznie
    Podałem Metro jako przykład dobrze zrobionej reedycji,którą kupi nawet większość posiadaczy starych wersji

a tutaj mamy po prostu dorzucenie nowej mini-kampanii i parę zmian które powinny już dawno znaleźć się w patchach.
    Czy ktoś jeszcze zwrócił uwagę na to jak biedna jest ta ,,imperatorska" edycja?
    Poza 1 DLC nic nowego i godnego uwagi w niej nie ma. Znana zawartość edycji:
    -Rome 2
    -patche(ciekawe czy trzeba je będzie pobierać przez Steam)
    -DLC (jedyna nowość, nie licząc zmian w nowym patchu ,który wyjdzie pewnie przy okazji w dniu premiery)
    -Nawet okładka jest prawie niezmieniona.

Jak strasznie uboga jest ta wersja.Dla nowych graczy , którzy kupią zawsze jest jakiś plus w postaci DLC,ale to niczym się poza tym nie różni od podstawowej wersji nawet okładka prawie ta sama.
    Ewentualnie nie pokazali całej zawartości.

Zwłaszcza jeśli po premierze zmieni się nazwa(dodając do Rome 2 Emperator Edition)

Muszę przyznać, że Edycja Cesarska zapowiada się naprawdę fajnie
    Zleży pod jakim względem patrzeć jeśli pod względem darmowego patcha to super ,ale ta ,,genialna" nazwa mnie po prostu śmieszy.Postuluje o zmianę na Rome 2 Pospólstwo Edition lub Rome 2 wersja podstawowa 2.0.
    Już premierowe wydanie Romy 1 było bogatsze nie licząc tego DLC i zmian w aktualizacjach.

Z tego co widzialem to poprawili oblężenia
    Tak bardzo poprawili że maiałem taką sytuacje:

http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=305497884

Ten post w sumie miałem wczoraj napisać(dlatego jest akapit z Metrem) ale musiałem nie zdążyłem dokończyć go pisać ,trudno.
    I przy przepraszam ,że z moich postów tworzy się w większości epopeja(pod względem długości).

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Ja osobiście nie patrzę na serię pod względem singleplayer - dla mnie to taki mały dodatek do zabawy, jaką daje tryb multi (głównie jeśli gramy w towarzystwie dobrych znajomych lub graczy z własnej grupy). Z tego więc powodu patrzę tylko na frakcje, które dodadzą w tym dodatku licząc przy tym, że nie zostaną tak spaprane jak nieszczęsna Sparta (wybaczcie, ale ta frakcja jest strasznie słaba, jak na greckie państwa-miasta w Rome II).
    Same oblężenia poprawione są, to fakt (bo teraz walczą na murach, próbują je zdobyć za pomocą drabin), ale brakuje mi tego czekania u nich, by oddziały w mieście się wygłodziły lub by AI zrobiło tarany do niszczenia bram.
    Rome 1 jak dla mnie nie było najlepszą grą pod względem AI (pewnie każdy wie o tym, jak psuło balans zmienianie poziomu bitew na trudny i bardzo trudny).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 241 z 321 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291 ... OstatniOstatni