Da się gdzieś te materiały później czy, tylko na żywo można?
Da się gdzieś te materiały później czy, tylko na żywo można?
To będzie chyba to: http://www.twitch.tv/totalwarofficia...ast_broadcasts
寧我負人,毋人負我。
曹操
Próbuję dograć kampanię Rzymu przed premierą Augusta. I mam 3 pytania:
-wybuchła mi wojna domowa przy poparciu senatu na poziomie 56%. Ponieważ w każdej kampanii mam wojnę domową, nie jestem nią zaskoczony. Chodzi mi o to czy Wam też skasowało ilość agentów: szpiegów, dyplomatów i weteranów? Miałem po 4 (maksymalnie jaką mogłem mieć) i nagle ścięło mi ich w turze z wybuchem domówki do po 1Jakiś czas miałem odbój z Romkiem i nie pamiętam czy to norma którą wcześniej nie pamiętam, czy to któryś patch?
-co decyduje o tym czy dany legat dostąpi zaszczytu triumfu? Bo po rozmiarze zwycięstwa to chyba nie, bo naprawdę niekiedy średnie zwycięstwa są tym nagradzane, a wielkie batalie nie... Może jakiś pułap ilości zabitych sumowany w bitwach danego legata? Albo suma zdobytych miast?
-pamiętam że kiedyś rodzaj zwycięstwa można było zmieniać w trakcie kampanii. Zapomniałem wstawić w 1 turze jako kulturowe, bo z rozdania bodaj jest militarne. Około 10 tur po rozpoczęciu zmieniłem. Ale niestety, teraz po każdej turze (140) zmienia mi automatycznie z powrotem na zwycięstwo militarne. Można coś z tym zrobić?
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
ad1.
Mi takie coś się nigdy nie zdarzyło, ale na patchu 13 i 14 nie miałem jeszcze wojny domowej, więc to może być ich zasługa. Druga opcja to jakiś błąd gry.
ad2.
Nie jest to powiązane z jego stanowiskiem, któraś z cech lub gravitas?
ad3.
O co chodzi z tym wyborem zwycięstwa? Jak grałem to zawsze było elastyczne, czyli co pierwsze osiągnąłem to się zaliczało.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Nie da się wybrać na stałe. To którego spełniasz warunki wygrywa. Więc niekiedy trzeba się namęczyć np. przy kulturowym które ma bardziej wymagające warunki niż militarne.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
1-Chyba faktycznie jakiś błąd, bo po wgraniu tury w której wybucha mi wojna domowa w panelu zdarzeń które się zdarzyły (chodzi mi o ten z info kto z kim zaczął wojnę, kto został pokonany itd) miałem info o kolejnej gwiazdce dla weterana, którego... właśnie mi wcięło!
2-Przyznam się że do tej pory sprawy wewnętrzne opieram tylko na jednym-kogo mogę adoptować, to adoptuję. Nie szczędzę na to kasy. Z nowym dodatkiem zdaje się to będzie pomocne przy "domówkach" bo legaci innych rodzin/stronnictw stają się wrogami
3-Jak automatycznie, to nie było pytania.
Dzięki.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
W sumie to z tymi triumfami jest dziwnie. Raz pamiętam miałem zaraz po zdobyciu Kartaginy (prawdopodobnie zbieg okoliczności), innym razem za parę mało istotnych terenów gdzieś w Galii. W drugim przypadku generał, który mi żył jakieś 70-80 lat nie dostąpił tego zaszczytu ani razu pomimo wielu wygranych bitew i zdobytych ważnych celów (np. Aleksandria, Seleucja, Antiochia)
寧我負人,毋人負我。
曹操
Wiecie może czy Blood Pack mocno wpływa na wydajność?
寧我負人,毋人負我。
曹操
Animacji zabijania jest zaledwie kilka, krwi też dużo nie ma. Nie zauważylem żadnego spadku wydajności przy tym włączonym DLC więc powiedziałbym, że nie wpływa wcale bądź bardzo znikomo.