Strona 178 z 192 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 1914

Wątek: MEGASUBMOD V do BC 6.3 dyskusja i błędy

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 18 podziękowań w 14 postach
    Witam, kombinowałem wczoraj trochę z użyciem skryptu na dziedzica frakcji i mogę podzielić się z wami pewnymi obserwacjami. Generalnie trick z autorytetem jest OK ale są dwie sytuacje w których skrypt nie zadziała:

1. Gdy aktualny następca tronu umrze wcześniej niż lider frakcji - w takim przypadku kolejny następca jest wybierany przez grę losowo choć być może jest od tego jakiś osobny, nie znany nam algorytm
    2. Gdy aktualny następca tronu ma już swoje potomstwo lub adoptował jakieś młode wilki - w takim przypadku gra zawsze ignoruje nasz wybór i następcą zostaje jeden z jego "synów" (biologicznych lub adoptowanych)

Innymi słowy - jeśli chcemy zachować linię sukcesji należy wystrzegać się adopcji (no chyba że nasz syn jest już następcą tronu) i unikać następcą sytuacji zagrożenia życia

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Gdy posiadam katapulty lub trabeusze i podchodze do zamku i w tej samej turze atakuje go korzystajac z mozliwosci atakowania z machinami oblezniczymi wywala gdy klikam "rozpocznij rozmieszczenie".typowa artyleria prochowąnie probowalem.Gram na czystym genialnym MEGASUBMODZIE V bez submodow, czy mam rozumiec ze jezeli podejde do zamku posiadajac machiny obl. i przystapie do oblezenia to po tej turze bede mogl spokojnie zaatakowac z machinami?Od dawna nie gram ze sprzetem oblezniczym bo wywalilo mi jak podchodzilem i od razu atakowalem, wiec oblezenia zrobily mi sie troche ubogie a zawsze lubilem burzyc wielkie mury ,d.Dodam ze gdy przeciwnik oblega mnie wraz z mach. obl. to w bitwie gdy ich uzywa nie wywala mnie

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez szadolowicz Zobacz posta
    Gdy posiadam katapulty lub trabeusze i podchodze do zamku i w tej samej turze atakuje go korzystajac z mozliwosci atakowania z machinami oblezniczymi wywala gdy klikam "rozpocznij rozmieszczenie".typowa artyleria prochowąnie probowalem.Gram na czystym genialnym MEGASUBMODZIE V bez submodow, czy mam rozumiec ze jezeli podejde do zamku posiadajac machiny obl. i przystapie do oblezenia to po tej turze bede mogl spokojnie zaatakowac z machinami?Od dawna nie gram ze sprzetem oblezniczym bo wywalilo mi jak podchodzilem i od razu atakowalem, wiec oblezenia zrobily mi sie troche ubogie a zawsze lubilem burzyc wielkie mury ,d.Dodam ze gdy przeciwnik oblega mnie wraz z mach. obl. to w bitwie gdy ich uzywa nie wywala mnie
    Musisz zrobić choć jedentaran i powinno być ok.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Ja nie używam machin nigdy, używam taranów, drabin i wież i mnie zwykle nie wywala. Gram na pliku Exara na dodatku na zablokowaną rekrutację machin.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Uzywajac balist(ja prawie nigdy),katapult i trabeuszy zawsze mam CTD.Jezeli uzywam tylko trabin,taranow i wiez nie wywala ale jest troche nudno wtedy szczegolnie jak widze ile ciekawych armat moge wyprodukowac.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Araven prosił żebym tutaj pisał na temat pancernych http://forum.totalwar.org.pl/showthr...is-6-3/page237 to i piszę. Uważam ten pomysł za mało trafny, ze względu na ilość interesujących się osób działem. Spamu strasznego w tamtym temacie chyba nie ma, a za mało ludzi pisze, żeby jeszcze po innych tematach się rozpisywać.

Sprawdziłem we własnej bitwie tych pancernych, wywala do pulpitu tylko i wyłącznie przy ulepszeniach armora tzn zbroi.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Skoro grasz na Megasubmodzie, to ten temat jest do pisania o nim.
    Dzięki, czyli wywala na ulepszonej jeździe tak?

Wstaw plik export_descr_units z katalogu data na jakiś serwer to obczaję co i jak. Ja nie mam pliku z Megasubmoda, mam ten od Exara z Romanoi.

UWAGA: W temacie o Instace Megasubmoida V (czystego) jest nowy fix nr 1 do Megasubmoda V z poprawką dla Polskim pancernych ulepszonych, jak Wam wywala na nich w bitwach fix to naprawi, jak komuś nie wywala na tej jednostce znaczy ma ok. Wyjaśnienie w temacie o Instalce, czyli tu: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...oda-(wersja-V)
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 12-09-2014 o 09:39

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Skoro grasz na Megasubmodzie, to ten temat jest do pisania o nim.
    Dzięki, czyli wywala na ulepszonej jeździe tak?

Wstaw plik export_descr_units z katalogu data na jakiś serwer to obczaję co i jak. Ja nie mam pliku z Megasubmoda, mam ten od Exara z Romanoi.
    https://www.sendspace.com/file/6rrtri łap

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Wgraj sobie ten plik, w nowej kampanii i usuń map.rwm. Nie powinno wywalać na konnych pancernych ulepszonych.
    Link: http://87826.file4u.pl/download/5358....file4u.pl.txt
    Teraz nie wgrywaj, bo save ci nie odpali.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Sorry że kolejny raz pytam bez przejrzenia tematu (i działu), ale znowu 170 stron i ogrom działu mnie odstraszył. Pierwszym pytanie brzmi: jak najlepiej zacząć Polską? Lepiej iść na Gdańsk, Czechy czy na wschód? Drugie pytanie: czy grając Polską warto posłać na pewną śmierć te boczne gałęzie Piastów? Wszyscy mają niską lojalność, a ich utrzymanie kosztuje krocie. Z góry dzięki za odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez robercik8211 ; 14-09-2014 o 07:22 Powód: Ortografia

Strona 178 z 192 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów