Wstawiaj, a imię Jarosław dla Polski to jest? powinno być.
Edit: Pobrałem BC 7.0 i zainstalowałem, turki śmigają jak złoto. Dużo szybciej, wywalili parę skryptów, z czasem obczaję.
Wstawiaj, a imię Jarosław dla Polski to jest? powinno być.
Edit: Pobrałem BC 7.0 i zainstalowałem, turki śmigają jak złoto. Dużo szybciej, wywalili parę skryptów, z czasem obczaję.
Ostatnio edytowane przez Araven ; 20-09-2014 o 20:50
Jak na moje to dobrze by było zostawić nazwy oryginalne. Każdy i tak wie co jest co, a jak nie to przy wyborze frakcji można napisać w opisie spolszczoną nazwę. Basileia Romaion brzmi dużo lepiej od jakiegoś Cesarstwa Bizantyjskiego. A Święte Cesarstwo Rzymskie nawet jeżeli pisane po niemiecku i tak bije na głowę jakieś wymyślone Cesarstwo Niemieckie.Póki co dajcie znać czy nie wywalić nazw frakcji tych w nawiasie, np. Królestwo Polski (Kingdom of Poland). Bo ktoś to dodał w spolszczenie, w oryginale tego nie ma i nie wiem po co to ma być. Tym bardziej, że jak jest tura kompa to tam są wyświetlane jakieś poucinane słowa. Do tego niektóre frakcje z długą nazwą są skrócone, po to by ta nazwa w nawiasie weszła, np. Król. Kastylii i Leony (coś tam coś tam). Nie lepiej Królestwo Kastylii i Leonu i koniec?
Jeżeli miałyby być nazwy Polskie to żeby wprowadzić trochę sensu proponowałbym dać nazwę "Święte Cesarstwo Rzymskie" bez żadnego "Niemieckie". Najlepiej to w ogóle byłoby chyba dać zwyczajnie Królestwo Niemieckie. Żadnej mechaniki cesarstwo-królestwo i tak nie ma. Frakcja Niemiecka jest rzeczywiście niemiecka tak jak Polska polska itd. Co prawda mały zgrzyt może być kiedy nasz władca będzie miał tytuł cesarski a będzie wyglądało jakby głównym tytułem był królewski. W grze w rzeczywistości gramy jednak państwami (a nie rodami) więc powinno się to dać spokojnie przeżyć.
Dzięki za opinięA już chciałem wywalać. Czekam na kolejne opinie, póki co zostawiam jak jest.
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Nie wiem czy się dobrze wyraziłem i jak jest w obecnej wersji. Jestem jak najbardziej za tym żeby usunąć jedną z tych dwóch nazw (czyli tego nawiasu). Optowałbym za pozostawieniem pisowni oryginalnej (w sensie dla danej frakcji), ale nawet spolszczona sama będzie wyglądała dużo lepiej niż dwie nazwy w różnych językach obok siebie.
Zaraz możesz sobie sprawdzić, jaka wersja będzie okPoniżej link do skończonego w 99% spolszczenia, czekam tylko na poprawkę ordenusa, bo mi piast śląski chleje w Płocku, zaś mazowiecki pojechał na dupy do Wrocka. Tak więc to jest wersja nie skończona, ale jak najbardziej grywalna.
http://www.sendspace.pl/file/0846d1d...lszczenie-bc-7
@exar: jednak Notepad++ bardzo pomógł. Jak za dotknięciem różdżki, jednym kliknięciem zmieniałem dziesiątki lub setki słów. Potraktowałem nim plik export_vnvs, czyli opisy zalet i wad. Dzięki
E: zapomniałem dać opis instalacji. Najpierw należy wywalić wszystko z katalogu ...\mods\BellumCrucis7\data\text\, potem rozpakowujemy plik ze spolszczeniem i kopiujemy zawartość katalogu ze spolszczeniem do \mods\BellumCrucis7\data\ wszystko nadpisując. Oczywiście sprawdźcie dobrze przed skopiowaniem czy w dobry katalog wrzucacie.
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Panowie pobranie tego Moda to bardzo bardzo długi czas morze jest inne żródło sciągnięcia tego moda bo to fajny mod
Albo u mnie tak wolno idzie 1 Part 3-4 godziny 250 parę MB to przesada
A czy wersja 7.0 gryzie się z 6.3 czy można mieć obie ktoś testował?
Nie ma co testować, obie są jak to się po ang. zwie "mod-foldered" czy cuś, w każdym razie nie mają się szans pogryźć![]()
Ja mam obie, 7.0 działa a 6.3 z Megasubmodem nie odpalałem, wątpię by się gryzły.
Cadet: Ja pobierałem wczoraj około 23 i pobrałem w jakąś godzinę 12 partów, a netu nie mam zbyt szybkiego.
Ktoś wcześniej pisał, ze wybrał po angielsku a ma po włosku. Wybiera się tylko język w jakim mamy komunikaty w czasie instalowania. Sam mod jest po włosku, spolszczenie od Wino nas ratuje. Mamy chyba najszybciej własną wersję językową moda w Europie.![]()