Strona 12 z 82 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 819

Wątek: Bellum Crucis 7.0 - dyskusja ogólna

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Nie pisz, że całkiem inne, tylko, że dobrze współdziała z jego ai 3.8. Bo on gra na swoim + oryginalne bitewne z Bellum. (tak zrozumiałem to ja).
    Ai bitewne z Bellum 6.3 było całkiem dobre, ale ja grałem po jakimś czasie więcej na ai bitewnym Germanicusa 5.7 bodajże. Ale czy Germanicus jest lepszy od ai bitewnego Bellum, to zależy kiedy.

Skoro ai Pitera 3.8 i bitewne z Bellum dobrze współdziałają będę na nich grał, nie instalujac Germanicusa.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Z opisu Pitera wynika, że wojska się całkiem inaczej zachowują, więc jak bitewne może być takie samo jak w BC 6.3? Nie kumam
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    A Szwajcarzy mają już swoje grywalne państwo w "siódemce" ? A tak w ogóle ja bym tak moim zdaniem podsumował różnice między obiema wersjami, że 6.3 to mam uczucie jest jakby taka bardziej "nasza", "polska", "wschodnioeuropejska", ze słowiańską duszą, dzięki naszym moderom. Do polecenia patriotom szczególnie. A w 7 to można grać silnym zachodnim królestwem choćby Francją w pełną kampanię feudalną.

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 42 podziękowań w 23 postach
    Ktoś może już ogarnął tego agenta boia (kat/inkwizytor) czemu nie mogę zabić nim mojego generała. Araven pisał kilka postów wyżej, że kat zabija generałów a inkwizytor agentów, ale ten boia ma opis i kata i inkwizytora?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Wino, na 6.3 na ai z Bellum komp robił podobne manewry w bitwach, gorzej mu szło w obronie miast. Piter twierdzi, że na ai bitewne wpływa też ai strategiczne. Ja tam tego nie wiem. Ale ważne, ze dobrze działa. Ai nie zmienili możesz porównać odpowiednie pliki, daty utworzenia i rozmiary plików są identyczne w 6.3 i 7.0. W wykazie zmian jakie wprowadza 7.0 także nie ma nic o zmianie ai.

Ordenus22 jak nie gram nic, nie mam czasu, bazuje na opisie zmian i agenta. Ktoś to sprawdził w grze kto zabija generałów a kto agentów?

Paweł-K nowe nacje są 2 Litwa i Bułgarzy Nadwołżańscy, masz sporo racji. Ale w Bellum i tak nie ma aż takiej różnicy Zachód a Wschód, jak w wielu innych modach. 3 nacja to zamiana Mediolanu na Genuę. Mediolan jest rebeliancki.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Nowe nacje są 3 - dwie całkiem nowe, trzecia to Republika Geniu zamiast Republiki Lombardzkiej czy czegoś takiego.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez wino Zobacz posta
    Z opisu Pitera wynika, że wojska się całkiem inaczej zachowują, więc jak bitewne może być takie samo jak w BC 6.3? Nie kumam
    Czemu inaczej? W 6.3 było bardzo dobre AI bitewne ale grałem na nim z pół roku temu, ciężko mi porównywać po kilku bitwach, moje AI kampanijne też wpływa na AI bitewne, mi lepiej się grało na oryginalnym niż na Germanicusa już w 6.3.

Moje AI kampanijne wpływa pozytywnie na wszelkie AI bitewne, tak sądzę AI chętniej broni się z gór, lepiej wykorzystuje ukształtowanie terenu (czyli tak samo jak na mapie kampanii tak samo na mapie bitwy). AI Germanicusa z moim wydawało mi się dość ostrożne i pasywne często, a AI z bellum jest agresywne, przez co czasem jeśli to AI ma przewagę trudno opanować sytuację. Wiem, że na oryginalnym kampanijnym AI, AI bitewne zawsze ostro atakowało niezależnie od stosunku sił, z moim kampanijnym jest inaczej.

Przynajmniej takie miałem wrażenie, to raczej teza, która nie jest w 100% sprawdzona ale raczej mam rację

W AI germanicusa najbardziej bolało mnie to, że mogłem sobie bezkarnie nękać szturmujących konnicą, a oni nie reagowali, oni mieli szturmować i tyle... za to na oryginalnym zawsze wyślą jakiś oddział do walki z kawalerią, która wyszła z miasta, lepiej reaguje na zmieniającą się sytuację na polu walki, a z moim CAI nie atakuje zawsze bez względu na sytuację. Na AI Germanicusa jakoś łatwiej mi wygrywać i tyle.
    Ostatnio edytowane przez Piter ; 24-09-2014 o 12:04

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy kampania hotseat jest dostępna w BC 7.0

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Mógłby Ktoś z grających w BC 7.0 odpowiedzieć na powyższe pytanie?

sadam86
    Gość
    Czy ktoś dograł do pojawienia się Mongołów? Ciekawi mnie jak sobie radzą Bułgarzy i czy zmienili coś względem 6.3.
    P.S. Czy i u Was gulamowie piesi i konnica dla Turcji mają zamienione karty jednostek czy to tylko mój komp coś pomieszał?

Strona 12 z 82 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów