Strona 93 z 176 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1753

Wątek: Potop Total War

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Dobra coś z***łem.
    ściągam moda
    wypakowuje etc
    są takie foldery potop 0.01 i pod nim potop
    wchodze potop 1.01 cos tam/potom i dupa nie zanlazł kingdoms
    okay wycinam do do folderu mods i mi sie "scala" z poprzednia wersją
    tak jakby działa ale .... mam wrażenie, żer to stara wersja jest LD
    husaria w wawie kosztuje 2200

Ekhem... cenzurę proszę stosować
    LS

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cenzura cenzurą, ale co za jaja z tym!

Chłop Awatar Jurand1908
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 2 podziękowań w 1 poście
    No widzę że nie którzy czekają na wersję beta już dość długo. Samo przestudiowanie tego wątku trwało dwa dni i ja też już nie mogę się doczekać (twórcy wprowadzą tyle smaczków do niego że wersja beta przebije pewnie wiele modów uważanych jak dotąd za najlepsze) do tego jeszcze ta debata na temat husarii coś pięknego inne wątki upadają a tu aż kipi życiem w sumie to tylko dla tego założyłem tu konto żeby włączyć się jakoś do pomocy nad modem (choć moder ze mnie słaby to znam paru profesorków z od historii) robię małą paczkę z pomocami historycznymi ( obrazki opisy wydarzenia muzyka ) tak że za ok dwa dni będę mógł wam ją tu wrzucić mam nadzieje że okaże się pomocna chociaż w tym zakresie pomocy pewnie wam nie brakuje. Imponujące jest to że chcecie odtworzyć całą Europę z XVII/XVIII wieku a pewnie jest to bardzo czasochłonne choć po wydaniu wersji beta i odpowiedniej reklamie może to spowodować spore zainteresowanie graczy z zachodu (którzy dość nieźle radzą sobie z modowaniem) i ewentualną ich pomoc. Jednak chętnie bym pograł też wersję mini moda ograniczającą się do terenów Europy Północnej i środkowowschodniej z Bałkanami i częścią Azji mniejszej taka troch e bardziej rozbudowana mapka jak do dzikich pól. Ograniczając się do mniejszej części świata można było by wprowadzić sporo miejsc strategiczny ważnych dla rozgrywki czego zawsze brakowało mi w med2(przełęcze, lasy, mosty, przejścia przez rzeki, góry) którego twórcy wyraźnie skupili się na europie zachodniej no i ta Ameryka jak dla mnie po prostu wstyd. Mam nadzieję że niedługo dyskusja na forum się ożywi do paru postów dziennie i wkrótce usłyszymy długo wyczekiwane wiadomości od twórców za których mocno trzymam kciuki i życzę im powodzenia.

sadam86
    Gość
    Fajnie, że ktoś nowy zajrzał i że właśnie Potop zachęcił Cię do zalogowania. To co jest na razie dostępne to wersja alfa, twórcy mają już bardziej zaawansowaną i mam nadziej, że niedługo i oczekujący ją ujrzą.

Podczaszy Awatar Artem.pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 62 podziękowań w 38 postach
    Cytat Zamieszczone przez CzłowiekRzodkiewka Zobacz posta
    Dobra coś z***łem.
    ściągam moda
    wypakowuje etc
    są takie foldery potop 0.01 i pod nim potop
    wchodze potop 1.01 cos tam/potom i dupa nie zanlazł kingdoms
    okay wycinam do do folderu mods i mi sie "scala" z poprzednia wersją
    tak jakby działa ale .... mam wrażenie, żer to stara wersja jest LD
    husaria w wawie kosztuje 2200

Ekhem... cenzurę proszę stosować
    LS
    Radzę poczekać na wersję beta modyfikacji. Pierwsza wersja jest delikatnie mówiąc trochę niedopracowana

Potop Total War-Polska modyfikacja do Medieval 2 Total War Kingdoms,
    przenosząca gracza w czasy XVII i XVIII wieku
    : http://forum.totalwar.org.pl/showthr...otop-Total-War

Cześnik Awatar goro496
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 91 podziękowań w 40 postach
    Swego czasu była dyskusja na temat nazwy moda, może by do tej dyskusji powrócił ?

a Juranda popieram w 110 %

7. Użytkownicy którzy uznali post goro496 za przydatny:

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    Ja kiedyś sugerowałem nazwę Silver Age Total War, ale jak to się wyraził kiedyś generał Stanisław Sosabowski ostrzegając Angoli przed dużym ryzykiem operacji Market-Garden, za co po klęsce tak "wspaniale" go potem potraktowali, należę przecież do mniejszości.

Cześnik Awatar goro496
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 91 podziękowań w 40 postach
    Z racji tego że jest to polski mod ja bym widział jakąś nazwe z polskiego ewentualnie z łaciny
    Coś w stylu: Potentia Total War (Potęga Wojny Totalnej).

Chłop Awatar Jurand1908
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 2 podziękowań w 1 poście
    Dzięki za poparcie ale bardziej przydało by się wsparcie dla ekipy naszych moderów jak wspominałem pracuje nad paczką w której zamieszczę jakieś pomoce historyczne jednak chyba zacznę robić ją od nowa bo gry z których wrzuciłem materiały między innymi (kozacy, dzikie pola) zostały wykorzystane już w OiM2. Sprawdzę jeszcze jakieś pozycje na ten temat w europie universalis i od krzyżaków do potopu w obydwu przypadkach gra toczy się na mapie kampanii więc może coś byśmy mogli wykorzystać z n ich jakieś rozwiązania do potopu (grafiki generałów, jednostek, terenu a przy okazji ciekawy jestem czy Król, generał, żołnierz mają różne postaci na mapie kampanii i czy państwa też się różnią między sobą pod tym względem bo choć główną atrakcją gry są bitwy to jednak sporo czasu spędzamy właśnie na mapie kampanii) Widzę też że chłopaki chcą powrócić do debaty o nazwie (dobrze że forum ożyje im więcej postów i im nowsze tym większe zainteresowanie tematem = możliwe uzyskanie pomocy w tworzeniu moda) moim zdaniem nazwa powinna pozostać w języku polskim jednak potop jak stwierdzono zdecydowanie odnosi się tylko do okresu wojen z Szwecją więc pewnie nie będzie zbytnio rozpoznawalny na zachodzie (5 lat spędziłem w Holandii Niemczech Szwecji Dani Norwegi i Belgi po czym muszę stwierdzić że mieszkańcy kilku z tych krajów słabo znają historie w Holandii nawet spotkałem się z czymś takim "skąd jesteś- z Polski- a gdzie to jest?- graniczy z Niemcami- niemożliwe przecież Holandia graniczy z Niemcami!!(żal )) dla tego proponował bym wydać moda pod podwójną nazwą dla nas już jedną mamy teraz trzeba było by coś wymyślić coś dla zachodu. Wracając do pomocy wygrzebałem pare książek (historia wojska polskiego, atlas historyczny( zauważyłem że na mapie religijnej jest dość sporo wyznań i dla tego też chciałbym się zapytać jakie religie będą odtworzone w grze) świat wiedzy, i potop z 1975 z zdjęciami z filmu które można by wykorzystać, postaram się to wszystko zeskanować i jakoś umieścić gdzieś jednak problem mam na razie z internetem bo piszę z domu od rodziców a u siebie założę za jakieś dwa tygodnie jednak losy forum mogę spokojnie śledzić z telefonu chociaż po zalogowaniu mam problemy z wczytywaniem stron itp. w ogóle ten na górze to był pierwszy post jakiego w życiu napisałem (nigdy nie przepadałem za komputerami) ale wracając do tematu chciałbym się jeszcze zapytać o intro do gry czy jakieś powstało a jeśli tak to gdzie można je znaleźć, a i sam spróbuje jakieś stworzyć bo swego czasu już takie rzeczy robiłem i mam niezłą paczkę programów do tego ewentualnie tłumaczyłem napisy do filmów ( też ze słuchu) więc mogę przetłumaczyć wam jakieś opisy, no i na koniec pytanie o Maroko co by było potrzebne do tego kraju bo mam paru kumpli z tamtąd i mogą wygrzebać jakieś informację które nam by się przydały. Pozdrawiam i życzę powodzenia .

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Prawie całego moda zrobił Baldwin, samodzielnie, co z nim?

Co do forum, to jest tak samo żywe już od paru lat, nie jest wcale aż tak źle.

Strona 93 z 176 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni