Strona 230 z 330 PierwszyPierwszy ... 130180220228229230231232240280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 291 do 2 300 z 3294

Wątek: Filmy

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Kobieta w klatce (Kvinden i buret - The Keeper of Lost Causes) Mroczny, skandynawski kryminał. Żadnych fajerwerków, ciekawie wyjaśnione motywy. Polecam!

Jamesy Boy, oparty na faktach. Znalezienie własnej drogi w życiu. Jako że forumowicze to w swojej masie młodzi ludzie-gorąco polecam.

Fałszerze (the counterfeiters-Die falscher) Film o żydowskich fałszerzach z obozów koncentracyjnych podrabiających banknoty dla nazistów, oparty na faktach. Do obejrzrenia.

Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 10-10-2014 o 15:22

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Kierowca bombowca Awatar McAbra
    Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Otrzymał 106 podziękowań w 70 postach
    Dawno się nie spowiadałem z obejrzanych filmów, więc pora coś wrzucić.
    Zacznę od czegoś znanego, czyli Wyspa Tajemnic (Shutter Island). Wspaniały i trzymający w napięciu. Dobra rola DiCaprio, a także pozostałych aktorów. Zakończenie jest jednym z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałem w filmie. Polecam tym, którzy jeszcze nie widzieli.

Oglądałem też dwie ekranizacje prozy Kinga, czyli 1408 i Sekretne Okno. Pierwszy film o tym jak postraszyć widza mając do dyspozycji jedynie hotelowy pokój. Dobry film z całkiem niezłym zakończeniem.
    Sekretne Okno spodobało mi się trochę bardziej. Całe tło i historia od razu do mnie trafiły, więc oceniam ten film bardzo dobrze mimo przydługiego początku i przewidywalnej końcówki.

Na koniec zostawiłem Requiem dla snu. Wszędzie film ten ma wysokie oceny, więc spodziewałem się czegoś naprawdę dobrego.
    Niestety rozczarowałem się, bo film w ogóle do mnie nie trafił. Postaci praktycznie nie poznajemy, więc trudno mieć wobec nich jakieś odczucia, czy zżyć się z nimi. Kolejne wydarzenia są mocno przesadzone, więc zamiast realistycznie, film wyglądał dla mnie groteskowo. Nie mówiąc już o tym, że przewidywalny do bólu, ale tego można się było spodziewać.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Horror Sinister z 2012r. Zrobił na mnie spore wrażenie. Amatorom silnych wrażeń polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=4InFwCO3bOs
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Sinister-świetny! Już go kiedyś tu umieszczałem. Przyłączam się do recki-polecam!

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 6 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez McAbra Zobacz posta
    Dawno się nie spowiadałem z obejrzanych filmów, więc pora coś wrzucić.
    Zacznę od czegoś znanego, czyli Wyspa Tajemnic (Shutter Island). Wspaniały i trzymający w napięciu. Dobra rola DiCaprio, a także pozostałych aktorów. Zakończenie jest jednym z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałem w filmie. Polecam tym, którzy jeszcze nie widzieli.
    Rzeczywiście film świetny i godny polecenia, choć do końca mnie nie zadowolił - pewnie dlatego, że czytałem wcześniej książkę i miałem chyba nieco inne wyobrażenia, no i intryga siłą rzeczy nie była dla mnie zaskoczeniem. Swoją drogą, interesujące jest, że chociaż powieść jest praktycznie scenariuszem dla filmu - większość scen jest przeniesiona żywcem i w całości - to jednak przez dodanie jednego tylko zdania w samej końcówce wymowa filmu zmienia się o sto osiemdziesiąt stopni w stosunku do oryginału, przy czym mnie akurat bardziej do gustu przypadł jednak literacki pierwowzór.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    ^^"Wyspa tajemnic". Nie czytałem, ale film mi się podobał. Końcówka rozbraja
    "1408"- obsada super, ale nie lubię filmu typu one man show...
    "Sekretne..." i "Requiem" nie kojarzę.

Zamurowani (Walled in) Na podstawie powieści-pomyślałem-może będzie dobry film. Pomysł dobry, wykonanie, cóż. Nawet nie chodzi o grę, tu nie jest tak źle. Reżyserka leży. Nie polecam.

The Sitter (Facet do dziecka). Kto gościa poznaje to wie że poważny to film nie będzie. I rzecz jasna nie jest . Ale da się oglądać. 1,5 godziny wygłupów. Jak ktoś lubi-polecam!

No dobra, tęskniąc za brakującą mi częścią TW Renesans (nazwa dobrana żeby wiadomo było o co mi chodzi, a nie oczekiwany dokładnie tytuł ) obejrzałem Kochanice króla (The other Boleyn girl). Długo miałem ten film w poczekalni na dysku (nie wiedzieć czemu, jak mawiał pewien Forrest) i powiem tak: obsada z najwyższej półki i film także znakomity. Mimo że to kolejna już ekranizacja problemów Henryka VIII oglądało się znakomicie. Polecam!

Jutro idę za ciosem i zamierzam obejrzeć Henryka IV Króla Nawarry

I stało się, Henryk IV Król Nawarry obejrzany. Trochę przydługi (2,5h) lecz dobrze się oglądało. Coś w klimacie Elizabeth.

A teraz coś do postraszenia. Orphan (Sierota) No, super film, zaskakująca fabuła
    Spoiler: 
    Wpierw myślałem ze to jakiś horror o nawiedzonym dziecku
    Polecam!
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 16-10-2014 o 21:28

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Zbaw nas ode złego. Dla mnie, to w zasadzie bardziej dramat psychologiczny niż horror, ale jest sprawnie zrealizowany. Ogląda się dobrze. Fajnie, że wyeksponowana jest rola chrześcijaństwa. W dzisiejszych produkcjach, to nie takie oczywiste. Polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=DhJlstOjTrU
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    X-Men: Pierwsza Klasa, czyli jak to wszystko się zaczęło. Świetnie wkomponowana fabuła do całego uniwersum, dobrze dobrani aktorzy + wyśmienita muzyka to plusy tego filmu. Najlepsze sceny wg mnie to walki z mutantami Nazisty i scena z okrętami wojennymi.
    Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 19-10-2014 o 18:53

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Nie jestem fanem tej serii, ale to widziałem i faktycznie nie takie złe. Choć zagęszczenie okrętów na 1 mili kwadratowej to wymysł reżyserów (to samo w nowej Godzilli) Dla nich wszystko co kojarzy się z wojskiem wygląda jak parady i defilady. Na trzeźwo nie mogę tych scen oglądać (). Widziałem jeszcze powiązany z serią Wolverine (scena wybuchu bomby atomowej super, choć zauważyłem w zatoce pancernik... Yamato lub Musashi (których już nie było w sierpniu 1945...) 35 sek

Zresztą w Pierwszej Klasie też Hugh Jackman zagrał w 20 sekundowej scenie .

Ja zaś obejrzałem Eden. Dramat na podstawie wydarzeń. Naprawdę dobry film. Bridges nie zawsze gra Wujka Samo Zło . Polecam!

Edit
    Mając chęć do obejrzenia coś z gangsterki z okresu klasycznego, sięgnąłem po Gangstera (Lawless). Oparty na książce, a ta na faktach (ponoć...). Dużo znanych twarzy. Za mało wykorzystany Gary Oldman. Jason Clarke i Jessica Chastain widocznie tak polubili grać ze sobą że zagrali w tym samym roku w rewelacyjnym Wrogu numer jeden (Zero Dark Thirty). Albo na odwrót. Bo chyba nie jednocześnie... Podsumowując, spokojnie polecam.
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 22-10-2014 o 19:24

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Sin City2 nie jest tak dobry jak czesc pierwsza niemniej klimat swoj ma i warto ponownie wrocic do mrocznych przedmiesc:
    https://www.youtube.com/watch?v=6iFdPcx0W2w

Kolejna propozycja to "Gone girl".Niezwykle wciagajacy i zaskakujacy ktory po pierwszym obejrzeniu automatycznie wskoczyl do mojej Top10
    https://www.youtube.com/watch?v=Ym3LB0lOJ0o

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Strona 230 z 330 PierwszyPierwszy ... 130180220228229230231232240280 ... OstatniOstatni