Strona 428 z 636 PierwszyPierwszy ... 328378418426427428429430438478528 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 271 do 4 280 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    A w zamian zagwarantować im prawo wyborcze
    Z przywileju brania czynnego udzialu w decydowaniu losow panstwa moga korzystac jego pelnoprawni obywatele,ewentualnie osoby ze statusem rezydenta(nie wiem czy cos takiego w Polsce jest a nie chce mi sie sprawdzac) ale nie swiezo upieczeni klienci instytucji zasilkowych lub urzedow pracy z krajow trzeciego swiata obojetnie czy zza Sanu czy z Afryki...

Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    No, szykuje nam się w Polsce multikulti. Coś czuję że dojdzie do tragedii. Dla Polaków pracy w Polsce nie ma, godnych warunków do życia też nie. Co z tego że ponad 2 mln naszych rodaków jest za granicą. Lepiej pościągać tanią siłę roboczą z Ukrainy najlepiej. A jak się kończyło życie w sąsiedztwie ze skupiskami Ukraińców to wszyscy wiedzą. Rzezią 100 tys. Polaków na Wołyniu. Gratuluję. Polityka to bagno.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazet...-polakow/m786r
    Leczenie zadymiarzy z Majdanu,kolonie dla dzieci majdanowcow,zwolnienia oraz ulgi w szkolnictwie wyzszym dla "braci" ukraincow a teraz jeszcze chca im rynek pracy otworzyc przy blisko dwumilionowym rodzimym bezrobociu:
    http://m.onet.pl/wiadomosci/swiat,bbw82

Z oficjalnych danych Ministerstwa Pracy wynika, że w zeszłym roku do legalnej pracy w Polsce przyjechało ok. 217 tys. Ukraińców. Nielegalnie przebywa co najmniej drugie tyle – szacują organizacje pozarządowe.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Jak dla mnie, to tu potrzebne są dwie rzeczy.
    1. Silny impuls finansowy z budżetu, celem przyspieszenia procesu wzrostu popytu na pracę nad podażą, by PKB opierało się na zdrowszych zasadach.
    2. Kompleksowej ateizacji życia politycznego i postawienia imigrantom warunków:
    a) masz zapewniony roczny zasiłek, podczas którego masz szukać sobie pracy,
    b) obowiązuje cię polska matura, żebyś miał choćby podstawowe kwalifikacje
    c) masz szanować porządek publiczny (żadnych zamieszek, religia - tak twoja jak i inna - poza polityką, obowiązkowe wybory)
    d) masz być aktywny na rynku pracy, bezrobocie pow. 3 lat po zasiłku - out
    A w zamian zagwarantować im prawo wyborcze i prawo do mieszkania. I problem pasożytów społecznych powinien się rozwiązać.
    A potem się dziwisz, że wyśmiewamy Twoje poglądy...

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Możesz mi wyjaśnić, co w tym zabawnego?
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    1. Silny impuls finansowy z budżetu, celem przyspieszenia procesu wzrostu popytu na pracę nad podażą, by PKB opierało się na zdrowszych zasadach.
    Ooo taaaak - więcej długu w końcu, jak to powiedział pewien ekonomista, "Na dłuższą metę wszyscy będziemy martwi"
    a) masz zapewniony roczny zasiłek, podczas którego masz szukać sobie pracy,
    A jeśli nie będzie szukał pracy, albo po roku wyjedzie do innego kraju byle tylko jakiś inny zasiłek ciągnąć
    b) obowiązuje cię polska matura, żebyś miał choćby podstawowe kwalifikacje
    Jakie kwalifikacje daje polska matura albo jakikolwiek egzamin tego typu w innych krajach? A tych Polaków co mają mniej niż 30% z matury to co?
    c) masz szanować porządek publiczny (żadnych zamieszek, religia - tak twoja jak i inna - poza polityką, obowiązkowe wybory)
    Może w ogóle powinniśmy stworzyć kodeks imigranta bo karny, cywilny itp nie wystarczą
    d) masz być aktywny na rynku pracy, bezrobocie pow. 3 lat po zasiłku - out
    Tylko po co będzie taki siedział bez pracy i bez zasiłku

Stary nick:kujon333

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    @adriankowaty
    Oprócz "c)" all.... choć i tu można się poryć z obowiązkowych wyborów.

Visca el Barca!!!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Możesz mi wyjaśnić, co w tym zabawnego?
    Już inni wytłumaczyli za mnie

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Barsa
    Co jest zabawnego w obowiązkowych wyborach? Po prostu u nas frekwencja wyborcza jest śmiesznie niska i trzeba to zwalczać.
    kujon
    1. Długu? Zrezygnujmy z zasiłków poza zaznaczonym przeze mnie tym rocznym, nic nie przyznajmy bezrobotnym, rozwiążmy KRUS, etc. słowem - zredukujmy rolę państwa tylko i wyłącznie do wspierania gospodarki i utrzymywania małej, ale jakiejś, armii. Z tak zwanego "socjalu" wystarczy państwowa edukacja i semipaństwowa służba zdrowia. I po takich cięciach na pewno się pieniądze znajdą.
    a) Jest taka możliwość. Choć i tak tzw. "trudnych obywateli" powinno się deportować. Nie jestem nacjonalistą ale to, co mnie drażni, to właśnie pasożytnictwo i burdy, bez względu na to, z kim mam do czynienia.
    b) Tu chodzi o podstawy. Niech ten człeczyna ma przynajmniej podstawową wiedzę. Od tego mamy państwowe szkoły i te prywatne, by braki w wykształceniu niwelować. Chodzi o to, by taki nowy obywatel był coś wart na rynku pracy, a nie emanował ignorancją.
    c) Mówisz poważnie? Bo jeśli tak to pełna zgoda.
    d) Na pewno znajdą się tacy, co mimo wszystko nie będą chcieli pracować. Ten próg 3 lat to i tak bardzo łagodna propozycja.
    Zajac
    To skrót myślowy - nadajmy prawa wyborcze, czyli nadajmy obywatelstwo.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Co jest zabawnego w obowiązkowych wyborach? Po prostu u nas frekwencja wyborcza jest śmiesznie niska i trzeba to zwalczać.
    Po pierwsze to, że frekwencja jest niska zawdzięczamy naszym politykom i partiom rządzącym- w kwestiach zasadniczych niczym się nie różnią, zwykły człowiek wie najlepiej że głosowanie i wybieranie między świnią w niebieskim czy świnią w czarnym garniturze nic nie zmieni, nadal będzie rządzić świnia.
    Po drugie przymusowych wyborów nie było nawet za komuny. Krótko- chcesz totalitaryzmu.
    1. Długu? Zrezygnujmy z zasiłków poza zaznaczonym przeze mnie tym rocznym, nic nie przyznajmy bezrobotnym, rozwiążmy KRUS, etc. słowem - zredukujmy rolę państwa tylko i wyłącznie do wspierania gospodarki i utrzymywania małej, ale jakiejś, armii. Z tak zwanego "socjalu" wystarczy państwowa edukacja i semipaństwowa służba zdrowia. I po takich cięciach na pewno się pieniądze znajdą.
    Jak to- zlikwidować socjal dla Polaków ale nie oddać im pieniędzy, które na to płacili w podatkach tylko dać ciapatym imigrantom? Chcesz rewolucji? Bo jak takie coś zrobią, ostrzę kosę i idę na Warszawę.
    Jest taka możliwość. Choć i tak tzw. "trudnych obywateli" powinno się deportować. Nie jestem nacjonalistą ale to, co mnie drażni, to właśnie pasożytnictwo i burdy, bez względu na to, z kim mam do czynienia.
    No to się zdecyduj czy chcesz zasiłków czy walki z pasożytnictwem bo to zasiłkami tworzy się pasożytnictwo.
    Tu chodzi o podstawy. Niech ten człeczyna ma przynajmniej podstawową wiedzę. Od tego mamy państwowe szkoły i te prywatne, by braki w wykształceniu niwelować. Chodzi o to, by taki nowy obywatel był coś wart na rynku pracy, a nie emanował ignorancją.
    A nie wystarczyłoby przyjmować tylko takich z gotowym już wykształceniem np. wyższym? Po co nam przygłupy bez wykształcenia i doświadczenia zawodowego, wystarczą nam miejscowe drechy. Przykład rozrób we Francji jak chcieli ciapatym uciąc zasiłki i zmusić tym do pracy niczego Cię nie nauczył czy tych zajść nie pamiętasz?
    Na pewno znajdą się tacy, co mimo wszystko nie będą chcieli pracować. Ten próg 3 lat to i tak bardzo łagodna propozycja. Zajac
    To skrót myślowy - nadajmy prawa wyborcze, czyli nadajmy obywatelstwo.
    Na darmowy socjal + obywatelstwo wielu będzie chętnych. Ciekawe jak potem wlepisz deport takiemu leniowi po skończeniu 3 lat leżenia na zasiłku, któremu wcześniej dałeś obywatelstwo. Gdzie go deportujesz skoro będzie obywatelem Polskim? To już szczyt paranoi.

Generalnie z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że Jesteś albo młody i naiwny z głową pełną pomysłów na zbawianie świata albo równie młody i naiwny ale wiedzę czerpiesz od osób związanych z byłym systemem komunistycznym.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    1. Totalitaryzmu? Czyli co, Belgia jest dyktaturą? Poza tym, nie chodziło mi o to, żeby więzić ludzi. Po prostu - musisz iść na wybory (twoja sprawa, na kogo głosujesz, bylebyś poszedł), a jak nie możesz - symboliczna opłata 1 zł za zwolnienie. I tyle.
    2. Gdzie to napisałem? Chcę systemu, w którym rząd dofinansowuje gospodarkę (opłaty pomocowe dla startujących firm, tworzenie technopolii i okręgów przemysłowych, wysokie nakłady na badania) a inne wydatki ograniczyć do rozsądnego minimum. W zamian - jeśli budżet pozwoli - ograniczyć podatki do dwóch tylko - ceł i podatku dochodowego.
    Resztę napiszę, jak wrócę z zajęć.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    1. Totalitaryzmu? Czyli co, Belgia jest dyktaturą? Poza tym, nie chodziło mi o to, żeby więzić ludzi. Po prostu - musisz iść na wybory (twoja sprawa, na kogo głosujesz, bylebyś poszedł), a jak nie możesz - symboliczna opłata 1 zł za zwolnienie. I tyle.
    Ale po co to, co to ma dać? Będzie od tego lepiej w kraju? Jedynym skutkiem będzie (jeśli nie rewolta ludzi, którzy mają już dość tego systemu) dalszy rozrost biurokracji- w tym wypadku zajmującej się tworzeniem list i karaniem osób, które nie poszły na wybory.
    Chcę systemu, w którym rząd dofinansowuje gospodarkę
    Czyli chcesz gospodarki centralnie planowanej.
    Chcę systemu, w którym rząd dofinansowuje gospodarkę (opłaty pomocowe dla startujących firm, tworzenie technopolii i okręgów przemysłowych, wysokie nakłady na badania) a inne wydatki ograniczyć do rozsądnego minimum.
    Oczywisty socjalizm. Bo niby jakie jest rozsądne minimum w wydatkach np. socjalnych jeśli można wiedzieć? Jednym dasz zapomogę a innym nie dasz? Na jakie podstawie? Decyzji łapówkarskiej urzędnika czy może jak teraz- jedną chorobę NFZ leczy a innej już nie bo nie ma jej w katalogu chorób refundowanych?
    W zamian - jeśli budżet pozwoli - ograniczyć podatki do dwóch tylko - ceł i podatku dochodowego.
    A można wiedzieć skąd pomysł, żeby akurat te podatki zostawić a nie inne? Z sufitu czy to jakaś mądrość etapu? Abstrahując od tego, że na samym PIT i cłach ledwie utrzymasz biurokrację, która je wylicza i ściąga od ludzi.

To może pytanie z innej beczki- czy Jesteś za zniesieniem biedy ustawą?

Strona 428 z 636 PierwszyPierwszy ... 328378418426427428429430438478528 ... OstatniOstatni