Nomadowie są tylko dla znudzonych grą albo tych co już zaliczyli kampanię pozostałymi frakcjami.![]()
Nomadowie są tylko dla znudzonych grą albo tych co już zaliczyli kampanię pozostałymi frakcjami.![]()
Przeciek dotyczący następnego DLC (Steam Achievmenty): https://steamdb.info/app/212280/history/
Wygląda na to, że będzie więcej grywalnych greków na mapie głównej: Cimmeria (\o/), Colchis (WOT?), Massilia (\o/), Pergamon (WOT?).
Dodatkowo będzie chyba kolejna mini-kampania z grekami w roli głównej bo są osiągnięcia dla takich frakcji jak Korynt czy Liga Boetycka (czy jakoś tak)
Tutaj też ikonki dla osiągnięć nowych:
Korynt
Ateny
Sparta
Boiotian League
Ciekawe czy zobaczymy ulepszenia dla falangi. Ciekawe czy Grecy dostaną możliwość zawiązywania lig na kształt konfederacji. Generalnie nie jest źle.
Pozdrawiam
Znowu grecy...
Pomimo ,że w tej części Grecy mi się bardziej podobają niż w 1 to jest przesada ,żeby nowych dodawać.
Najprawdopodobniej znowu Hellenom pójdą statystyki do góry,a barbarzyńcami się nikt nie będzie przejmował.
Wobec powyższych wydarzeń apeluje o zmianę tytułu gry na Hellada:Total War.
Argumenty:
-zbyt silne frakcje helleńskie.
-Tytułowego Rzymu jeśli steruje nim AI prawie nie widać(zniszczony lub barykaduje się w jednym mieście).
-nawet ikony jednostek są inspirowane grecką sztuką.
Nie ukrywam ze akurat mi pasuje to info.Wiadomo że "wszystkim nie dogodzisz". Mini-kampania grecka. Już widzę narzekania, ale akurat dla mnie super.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Szkoda że tego Koryntu nie wcisną do podstawowej kampanii.Będę się cieszyć z nowych greków bo są to te bardziej oddalone od Hellady, ale boje się że zroią ich byle jak (chodzi o jednostki). Mimo wszystko bardziej wolałbym nomadów pustyni.
Dobrze że coś dadzą bo Romek znowu mnie zaczął nudzić.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Póki CA się nie wypowie to nie do końca. Niemniej jednak Steam chyba nie kłamie? Na oficjalnym forum ludzie w temacie analizowali te wpisy z osiągnięciami i doszli do takich wniosków, które wam tutaj przytoczyłem bez 4-5 stron dyskusji nad tym, która frakcja będzie dostępna w GC, a która w małej kampanii.
Btw zacznę chyba żebrać o klikanie "podziękował" w postach
Pozdrawiam
Jak się sprawdzi to walnę dwa.![]()
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Mam takie pytanie, czy frakcje rzymskie posiadają te same auxilia co w normalnej kampanii? Bo mogę rekrutować tylko 2-3 podstawowe( np. numidyjskie dla Lepidusa) a 3 i 4 poziom pomocniczych koszar nie dodaje nowych jednostek.
Teoretycznie według encyklopedii powinny być dostępne te same co w głównej kampanii ale są zbugowane i tylko niektóre można werbować.