Nie chodzi o to, że Twoje ai jest jakieś genialne. A ai oryginalne słabsze. Chodzi o to, że jak do tej pory w 4 kampaniach Twoje ai 3.8 i 3.9 atakuje ludzkiego Gracza, po 3 i więcej sasiadów na jednego w turze np. 9, lub kilka tur później, co uniemożliwia grę, a nie świadczy, o tym że to super ai (kilku na jednego w początkowych turach, to żadna genialność ai). Twoje ai Piter, jest porównywalne z oryginałem, raz lepsze, raz gorsze zależy od kampanii. Popatrzę na zagrania w 3.9, czy coś mnie zaskoczy. Bitwy na oryginale są dużo lepsze jednak niż na ai bitewnym Germanic5. Czy ai Pitera coś poprawia w bitewnym, ciężko mi to stwierdzić.
Bonusy w BC 7.0 są raczej takie jak w 6.3, ale tańsze jednostki są niż na Megasubmodzie, plus brak free_upkeep i ostry money_script ze znacznymi karami za nowe prowincje to robi różnicę w BC 7.0, plus na ai Pitera co najwyżej 10 tur nieagresji i zbiorowe napady sąsiednich nacji na ludzkiego Gracza, tu jest sedno. Ale danie prowincji takim Niemcom jak radził Piter pomaga. W dalszej grze sprawdzę ai Pitera 3.9 i postaram się je obiektywnie ocenić. To może być dobre ai, jeśli przetrwa się pierwsze kilkadziesiąt tur. 3.7 pokazywało pazury czasem w późniejszych turach. Zobaczę co potrafi 3.9.

Odpowiedz z cytatem