Strona 65 z 127 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    W którym wieku?
    W XXIw. Przykładowo w Hiszpanii

Stary nick:kujon333

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    To są rutynowe działania i kosmetyka. Już pisałem:

Rozumiesz rozgraniczenie między kosmetyką a radykalnymi zmianami czy znowu trzeba będzie tłumaczyć jak kiedyś na temat biurokracji?

Zapomniałeś o Bonim co się chwalił jak dostał w ryj za swoje kłamliwe pomówienia. No cuż- jak papa kłapie to i łapie. Ale czy chwalenie się otrzymaniem wp...u jest wyznacznikiem "radykalnej lewicy"?

Zastanawiałem się kiedyś jak to jest możliwe, że człowiek do 30 roku życia w PL może popierać SLD/PSL/PO. Nie uwierzę, że taki człowiek nie ogląda Polski na codzień, nie czyta gazet, nie ogląda TV, nie korzysta z internetu i nie widzi tego kosmicznego burdelu na każdym poziomie aktywności społecznej i ludzkiej. Niemożliwe jest bycie tak upartym pożytecznym idiotą żeby wierzyć, że Magdalenka, agent Bolek, prywatyzacja Balcerowicza, gruba kreska, nocna zmiana, 25 lat złodziejstwa, afer, niszczenia ducha Narodu Polskiego, podnoszenie wieku emerytalnego, podatków, kradzież OFE, dopłaty i przekręty UE, napaść na Irak i Afganistan, Smoleńsk, więzienia CIA, wspomaganie banderowców- ŻE TO WSZYSTKO JEST DLA NASZEGO DOBRA.
    Po prostu NIE WIERZĘ, że można być tak zacietrzewionym aby to wszystko próbować tłumaczyć pomimo często oczywistych dowodów podanych na tacy.
    Są tylko dwa wyjścia:
    - albo taki ktoś jest beneficjentem systemu (praca w resorcie, tatuś/mamusia na urzędzie, różne koneksje z ludźmi władzy i płynące stąd profity),
    - albo ma syndrom wykluczenia i dysonansu poznawczego (uznanie chociaż jednej przesłanki za prawdziwą rodzi kolejne pytania i dysonanse np. uznanie że Wałęsa był agentem Bolkiem rodzi obawy o faktyczny kształt Magdalenki i okrągłego stołu i dalej- grubej kreski, prywatyzacji ubeckiej itd.) Po prostu w tym syndromie trzeba przyjąć całą propagandę bez wyjątku za prawdę, choćby nie wiem co się działo. Każde wyłamanie się któregoś z misternie skleconych elementów zagraża stabilności całego światopoglądu a to może mocno zaboleć. Będą pojawiać się kolejne i kolejne pytania...
    Pierwsza opcja jest zrozumiała- broni się tej wizji świata ze względu na korzyści osobiste. Natomiast opcja druga podpada pod chorobę psychiczną...
    Teraz odnośnie Korwina, KNP, Ruchu Narodowego i innych formacji antyustrojowych- zwolennikom tych grup nie można zarzucić popierania ich ze względu na korzyści osobiste gdyż te partie nie jadą na dotacjach z budżetu a do tego KNP chce likwidacji koryta. Dysonanse poznawcze też nie wchodzą w grę, gdyż nawet jeśli były to zostały przełamane poprzez uznanie udokumentowanych faktów za prawdę (Bolek-okrągły stół-kradzież OFE-napaść na Irak i Afganistan-więzienia CIA itd).
    Na swoim przykładzie mogę stwierdzić, że popieram KNP tylko i wyłącznie ze względu na potrzebę radykalnych reform w kraju nad Wisłą. Nie chcę widzieć upadku Polski, nowych rozbiorów, nie chcę emigrować z powodu braku perspektyw, nie chcę tej biurokracji, kolesiostwa, układów, przekrętów, wyniszczających podatków, bezrobocia, faworyzowania grup inwalidzkich, głodowych pensji- ogółem odrzucam w całości kłamstwo założycielskie III RP i jego wszystkie konsekwencje
    .
    Jeden dzień problemów technicznych, a tu takie kwiatki. Ba! Posądzanie współwyborcy o egoizm klasowy i choroby mózgu. Gratulacje Zakapior! Wy w Korwinreichu naprawdę jesteście geniuszami.
    A tak na poważnie: po pierwsze, gospodarkę planową mamy już dawno za sobą, ba! System gospodarczy przypomina ten XIX-wieczny: kapitalista doi pracownika ile wlezie, ("związki są szkodliwe i złe"), a jedyne, co nam po towarzyszach zostało, to podatki. Do Zachodu się zbliżamy, ale tylko dlatego, że Unia ładuje kasę w naszą gospodarkę. Naprawdę, może i jestem młody, ale leseferyzm nie uratuje człowieka przed biedą (jest równie skuteczny i rozsądny, co etatyzm).
    Po drugie: poglądy skrajnie prawicowe nie są aż tak w narodzie powszechne jak się wam wydaje. Myślicie zapewne, że państwo polskie to stajnia dla posłów i korupcji, a ja ci powiem, że jesteśmy w lepszym stanie aniżeli Litwa i Czechy (korupcja), a nasi posłowie są gorzej opłacani niż ci z Wilna ("Polityka" z zeszłego roku, nr bodajże październikowy). Naprawdę, nasza młoda demokracja, jakakolwiek by ona nie była, wychodzi powoli na prostą (a ma dopiero 20 lat, przy Szwecji czy Wlk. Brytanii to pryszcz).
    Po trzecie: każdy, nawet Ty, jest beneficjentem systemu demokratycznego: masz bierne i czynne prawo wyborcze, możesz dysponować głosami jak tylko chcesz i nikt nie może na ciebie wpływać inaczej, aniżeli poprzez kampanię wyborczą i swoimi postulatami. Ponadto, korzystasz zapewne ze służby zdrowia, musisz załatwić jakąś sprawę w urzędzie, wzywasz policję/straż miejską, gdy ktoś cię okrada, korzystasz z kanalizacji, płacisz za prąd, uczysz się - nie ma zmiłuj, państwo cywilizowane (a takim jest właśnie Polska) zapewnia ci usługi, bez których nie dasz rady. Jeżeli tak ci to uwiera, zawsze jest alternatywa - osiedlasz się z familią w jakimś rzadko zaludnionym regionie i żyjesz sam dla siebie. Społeczeństwo postprzemysłowe ma swoje potrzeby, to naturalne.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 24 podziękowań w 17 postach
    Korwinreich ciekawa nowo mowa.

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    A tak na poważnie: po pierwsze, gospodarkę planową mamy już dawno za sobą, ba! System gospodarczy przypomina ten XIX-wieczny: kapitalista doi pracownika ile wlezie, ("związki są szkodliwe i złe"), a jedyne, co nam po towarzyszach zostało, to podatki.
    Czytaj i ratuj się przed dysonansem:
    10468659_835004846551583_8022045873434894674_n.jpg

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    To są rutynowe działania i kosmetyka. Już pisałem:
    I właśnie na takich rzeczach jak widać najbardziej zależy ludziom, bo z tego co się orientuję za ważniejsze uważamy właśnie wybory samorządowe.
    http://wyborcza.pl/1,75478,16905590,...ezydenta_.html

Rozumiesz rozgraniczenie między kosmetyką a radykalnymi zmianami czy znowu trzeba będzie tłumaczyć jak kiedyś na temat biurokracji?
    Ta, mam czekać, aż jakąś lokalną drogą zajmą się posłowie dopiero, gdy wejdą do Sejmu W Twoim kraju (POlsce) jak widać nie można poprawić jakości dróg, otworzyć nowych przedszkoli, ustanowić bezpłatnych lub płatnych miejsc do parkowania, zorganizować imprezy kulturalnej, która przyciągnie turystów bez zgody Sejmu , tak dalej a Wasza partia zdobędzie władzę za jakieś 100 lat

Zapomniałeś o Bonim co się chwalił jak dostał w ryj za swoje kłamliwe pomówienia. No cuż- jak papa kłapie to i łapie. Ale czy chwalenie się otrzymaniem wp...u jest wyznacznikiem "radykalnej lewicy"?
    A od kiedy to Boni należy do "radykalnej lewicy"?
    W kabarecie Młodych Panów doskonale podsumowali uderzenie Boniego - http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/1..._koszalin_2014
    Panie Korwin pan pamięta: jak pan daje komu w pysk, to on może panu oddać w mordę.
    Cytat z minuty 7.

Zastanawiałem się kiedyś jak to jest możliwe, że człowiek do 30 roku życia w PL może popierać SLD/PSL/PO. Nie uwierzę, że taki człowiek nie ogląda Polski na codzień, nie czyta gazet, nie ogląda TV, nie korzysta z internetu i nie widzi tego kosmicznego burdelu na każdym poziomie aktywności społecznej i ludzkiej. Niemożliwe jest bycie tak upartym pożytecznym idiotą żeby wierzyć, że Magdalenka, agent Bolek, prywatyzacja Balcerowicza, gruba kreska, nocna zmiana, 25 lat złodziejstwa, afer, niszczenia ducha Narodu Polskiego, podnoszenie wieku emerytalnego, podatków, kradzież OFE, dopłaty i przekręty UE, napaść na Irak i Afganistan, Smoleńsk, więzienia CIA, wspomaganie banderowców- ŻE TO WSZYSTKO JEST DLA NASZEGO DOBRA.
    Po prostu NIE WIERZĘ, że można być tak zacietrzewionym aby to wszystko próbować tłumaczyć pomimo często oczywistych dowodów podanych na tacy.
    Są tylko dwa wyjścia:
    - albo taki ktoś jest beneficjentem systemu (praca w resorcie, tatuś/mamusia na urzędzie, różne koneksje z ludźmi władzy i płynące stąd profity),
    - albo ma syndrom wykluczenia i dysonansu poznawczego (uznanie chociaż jednej przesłanki za prawdziwą rodzi kolejne pytania i dysonanse np. uznanie że Wałęsa był agentem Bolkiem rodzi obawy o faktyczny kształt Magdalenki i okrągłego stołu i dalej- grubej kreski, prywatyzacji ubeckiej itd.) Po prostu w tym syndromie trzeba przyjąć całą propagandę bez wyjątku za prawdę, choćby nie wiem co się działo. Każde wyłamanie się któregoś z misternie skleconych elementów zagraża stabilności całego światopoglądu a to może mocno zaboleć. Będą pojawiać się kolejne i kolejne pytania...
    Pierwsza opcja jest zrozumiała- broni się tej wizji świata ze względu na korzyści osobiste. Natomiast opcja druga podpada pod chorobę psychiczną...
    Teraz odnośnie Korwina, KNP, Ruchu Narodowego i innych formacji antyustrojowych- zwolennikom tych grup nie można zarzucić popierania ich ze względu na korzyści osobiste gdyż te partie nie jadą na dotacjach z budżetu a do tego KNP chce likwidacji koryta. Dysonanse poznawcze też nie wchodzą w grę, gdyż nawet jeśli były to zostały przełamane poprzez uznanie udokumentowanych faktów za prawdę (Bolek-okrągły stół-kradzież OFE-napaść na Irak i Afganistan-więzienia CIA itd).
    Na swoim przykładzie mogę stwierdzić, że popieram KNP tylko i wyłącznie ze względu na potrzebę radykalnych reform w kraju nad Wisłą. Nie chcę widzieć upadku Polski, nowych rozbiorów, nie chcę emigrować z powodu braku perspektyw, nie chcę tej biurokracji, kolesiostwa, układów, przekrętów, wyniszczających podatków, bezrobocia, faworyzowania grup inwalidzkich, głodowych pensji- ogółem odrzucam w całości kłamstwo założycielskie III RP i jego wszystkie konsekwencje.
    Łał, ale walnąłeś wykład, szkoda tylko, że zapomniałeś o trzecim wyjściu, wyniku, którego wyborca nie wierzy Korwinowi:
    - brak wiary w gwiazdki z nieba, zbytni radykalizm poglądów oraz zachowanie samego prezesa i jego słowa, które często uwłaczają ludziom. Wszyscy mamy uwierzyć, że przyjdzie Korwin machnie różdżką i nagle zniknie kolesiostwo, zniknie łapówkarstwo... a w tej bajce był smoki i wróżki. Jak do tej pory Korwin nie może się poszczycić żadnym sukcesem, niczym. Minęło kilka miesięcy w PE i nic nie zrobił, a tak szumnie zapowiadał. Nawet lokalnie nie mogliście nic zdobyć dla siebie, pokazać, że zależy Wam na wyborcach, bo ludzie głosowali na osoby, które już znali i które coś tam zrobiły do tej pory. Nie potrafiliście wypunktować grzechów i przewinień lokalnych działaczy partyjnych . To już nawet TR może się poszczycić sukcesami, choćby wyborach w Słupsku, gdzie R. Biedroń przeszedł do 2 tury wyborów prezydenckich:
    http://www.tvn24.pl/biedron-w-drugie...,489710,s.html
    Ja czekam, aż Wasza partia poszczyci się jakimś osiągnięciem.

Likwidacja korytka dla partii... czyli jeżeli mam pieniądze, to partia poprze moje działania... Wasz system niczym się nie będzie różnił od obecnego. Poczytaj sobie Was statut, który mówi jednoznacznie - pieniądze od prywatnych firm, członków partii itd.
    30) Na finanse Nowa Prawica składają się wyłącznie składki, wpływy od osób prywatnych (w tym: od Senatorów i Posłów wybranych z list Nowa Prawica) i firm, zgodnie z :Ustawą o partiach politycznych - oraz z przewidzianych tą Ustawę dotacyj. Nowa Prawica domagać się będzie w Parlamencie likwidacji finansowania partyj z kieszeni podatnika.
    Czyli model amerykański, w którym to partie i senatorowie siedzą w kieszeni wielkich korporacji. No cóż mogę liczyć tylko, że jak wpłacę 100 zł. a ktoś inny 1000zł, to zostaniemy tak samo potrktowani, bo pieniądz nie rządzi światem.
    Oczywiście jako wyborca mam wierzyć, że jako partia nie będziecie kradli... Jak to podsumowała moja mama, gdy usłyszała zapewnienie prezesa, że nie będą kraść - utną chyba sobie lewą rękę.

Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    W XXIw. Przykładowo w Hiszpanii
    Znalazłem coś takiego - http://dobry.org.pl/wiedza/historia-...atywne-waluty/
    Jakoś mnie to nie przekonuje, Ci powiem do takiej rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 19-11-2014 o 13:13
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    No proszę... Widzę, że wychyliłeś się z nory gdzie leczyłeś po ostatnich wydarzeniach dysonans poznawczy odnośnie demokracji w PL.
    I właśnie na takich rzeczach jak widać najbardziej zależy ludziom, bo z tego co się orientuję za ważniejsze uważamy właśnie wybory samorządowe.
    http://wyborcza.pl/1,75478,16905590,...ezydenta_.html
    Dalej nie ogarniasz o co chodzi gdy mówiłem, że prawdziwe zmiany można przeprowadzić tylko w sejmie.
    A od kiedy to Boni należy do "radykalnej lewicy"?
    Od tego momentu jak wsadziłeś tam Wiplera?
    Łał, ale walnąłeś wykład, szkoda tylko, że zapomniałeś o trzecim wyjściu, wyniku, którego wyborca nie wierzy Korwinowi:
    - brak wiary w gwiazdki z nieba, zbytni radykalizm poglądów oraz zachowanie samego prezesa i jego słowa, które często uwłaczają ludziom. Wszyscy mamy uwierzyć, że przyjdzie Korwin machnie różdżką i nagle zniknie kolesiostwo, zniknie łapówkarstwo... a w tej bajce był smoki i wróżki. Jak do tej pory Korwin nie może się poszczycić żadnym sukcesem, niczym. Minęło kilka miesięcy w PE i nic nie zrobił, a tak szumnie zapowiadał. Nawet lokalnie nie mogliście nic zdobyć dla siebie, pokazać, że zależy Wam na wyborcach, bo ludzie głosowali na osoby, które już znali i które coś tam zrobiły do tej pory. Nie potrafiliście wypunktować grzechów i przewinień lokalnych działaczy partyjnych . Likwidacja korytka dla partii... czyli jeżeli mam pieniądze, to partia poprze moje działania... Wasz system niczym się nie będzie różnił od obecnego. Poczytaj sobie Was statut, który mówi jednoznacznie - pieniądze od prywatnych firm, członków partii itd.
    No cuż, zawsze możesz nadal wierzyć, że ci, którzy rządzą od 1944 roku w PL nagle dostaną olśnienia i przeprowadzą reformy
    Czyli model amerykański, w którym to partie i senatorowie siedzą w kieszeni wielkich korporacji.
    Taaaa bo nasi (p)osłowie nie biorą w łapę od koncernów

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    No proszę... Widzę, że wychyliłeś się z nory gdzie leczyłeś po ostatnich wydarzeniach dysonans poznawczy odnośnie demokracji w PL.
    Aż, tak się stęskniłeś za mną? Widzę, że po raz kolejny czekasz aż się pojawię. Muszę Cię zmartwić. Nie jestem homo, więc związek nie ma szans.

Dalej nie ogarniasz o co chodzi gdy mówiłem, że prawdziwe zmiany można przeprowadzić tylko w sejmie.
    To po co startowaliście w tych wyborach? Przymusu nie było.

Od tego momentu jak wsadziłeś tam Wiplera?
    Liczyłem, że tylko ludzie od Palikota się błaźnią, ale jak widzę jest to przywilej prawicy w Polsce.

No cuż, zawsze możesz nadal wierzyć, że ci, którzy rządzą od 1944 roku w PL nagle dostaną olśnienia i przeprowadzą reformy
    No cóż, mogę tylko liczyć, że w końcu oderwiesz kartki z kalendarza.

Taaaa bo nasi (p)osłowie nie biorą w łapę od koncernów
    Taaa, dzięki Tobie teraz zrobią to całkowicie legalnie.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Muszę Cię zmartwić. Nie jestem homo
    Homo Sapiens pewnie nie, Homo Sovieticus już tak
    Taaa, dzięki Tobie teraz zrobią to całkowicie legalnie.
    Czemu nie? Skoro USA się od tego nie zawaliły...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Homo Sapiens pewnie nie, Homo Sovieticus już tak
    Jak wodzę wykroił się nam na forum wybitny antropolog oraz psycholog, szkoda tylko, że w swoich badaniach oparłeś się tylko na mnie. Miłość nie wybiera...

Czemu nie? Skoro USA się od tego nie zawaliły...
    Coraz to nowe konflikty, nieustanne zbrojenia, gospodarka, która powoli się wali (przykład choćby Detroit), ostatni kryzys...

Ps. Nie odpowiedziałeś mi na pytanie - Skoro te wybory są tak mało dla Was istotne, to czemu braliście w nich udział? Odpowiedź nie jest aż chyba taka trudna.

Już skończcie z tymi wycieczkami osobistymi. Pampa
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 20-11-2014 o 10:49
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Coraz to nowe konflikty, nieustanne zbrojenia, gospodarka, która powoli się wali (przykład choćby Detroit), ostatni kryzys...
    Popatrz na UBekistan- tutaj bez zbrojeń mamy gorzej. A Detroit to nasza Łódź.
    Ps. Nie odpowiedziałeś mi na pytanie - Skoro te wybory są tak mało dla Was istotne, to czemu braliście w nich udział? Odpowiedź nie jest aż chyba taka trudna.
    To, że są mało istotne nie znaczy że powinno się je olać. Trzeba brać udział w każdych wyborach, choćby zaznaczając swoją obecność. Jak to sobie wyobrażasz żeby KNP nie startowało w samorządowych? A może PO niech nie startuje?

Strona 65 z 127 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni