Umiesz czytać? To przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post. 2+2 naprawdę daje 4!!!
Jak i poprzedniego pana- odsyłam do definicji reżimu.
1. W standardach międzynarodowych mieści się tygodniowe liczenie głosów? W standardach międzynarodowych mieszczą się skoki poparcia dla niszowej partii o 1125%? W standardach międzynarodowych mieszczą się setki akcji jak ta opisana w linku na dole tego posta?
2. Niedopuszczanie startujących z KNP i RN czyli prawdziwej opozycji do debat kandydatów na prezydentów miast. Podać linki?
3. Oficjalne koncesjonowanie mediów przez władzę a dokładnie KRRiT. Nieoficjalnie- TVP, Polsat i TVN to reżimówka. Kłamstwa na porządku dziennym jak np. ostatnio, że marsze przeciw wyborom zgromadziły po kilkadziesiąt osób.
4. Skorumpowane elity- sam się zgodziłeś.
Dlatego piszę PRL-bis jakbyś nie zauważył. Ustrój się zmienił, trochę złagodniał ale elity są dokładnie z tego samego wora.
Ludziom to po prostu zwisa. 25 lat medialnej papki o wolności i epokowych osiągnięciach zrobiło swoje- wykastrowało społeczeństwo z odwagi i chęci zmian. Z tego powodu większość patrzy po prostu na swój interes, cieszy się jak uwalą kogo innego i groźnie kiwa palcem w bucie jak biorą się za niego. Polacy nie widzą alternatywy dla kliki okrągłostołowej, która mieni się prawdziwym ustrojem demokratycznym. Ludzie nie strajkują bo co innego, jeśli nie demokracja? Ja odpowiem- a choćby prawdziwa demokracja.
Nienawidzę PRL ale tu się mylisz- za pożyczki PRL postawiono tysiące mieszkań i fabryk, pobudowano tysiące kilometrów dróg. Za pożyczki III RP mamy tylko piękniejsze urzędy dla 600000 urzędników + remontowanie tego co zbudowano za PRLu; Fabryki zniszczono i rozkradziono, nomenklatura się uwłaszczyła i zgrywa wielkich biznesmenów. Nie trzeba było żyć za PRLu, żeby dostrzec te oczywistości. Zresztą ja za PRL już żyłem. Dobrze, że taka III RP nie trwa od 1945 bo do dziś nie odbudowano by Warszawy po powstaniu.
A tu kolejny skandal wyborczy:
http://www.miastopoznaj.pl/polityka/...ast-39-radnych
Kogoś jeszcze dziwi, że dodatkowi radni są akurat z PSL?