Strona 439 z 636 PierwszyPierwszy ... 339389429437438439440441449489539 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 381 do 4 390 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Zakapior-san
    1. Polska państwem-kolonią?! Od kiedy? Na tą chwilę to my kolonizujemy Europę (migranci), a nie ona nas. Gdyby nie kapitał z Unii już dawno powstałoby tu leseferystyczne bagno lub coś gorszego.
    2. Pinerowi chodzi o twoją skrajną nienawiść do naszej demokracji, a nie definicję reżimu, Towarzyszu! (Wielki korwinista, a rzucił tezę w stylu "za komuny było lepiej" - będę miał ubaw przez rok!). Twoje poglądy nt. Polski przypominają mi postać Lulka z Przedwiośnia. Czytałeś? Nawet ideologicznie się doń zbliżyłeś! A propos - nasze państwo jakie jest, każdy widzi, ale przynajmniej mamy ustrój demokratyczny, względny dobrobyt i potężnych sojuszników. Ponadto, w dążeniu do lepszych warunków bytowych i politycznych wspiera nas pośrednio nasz sąsiad zza Odry i Nysy Łużyckiej. Zamiast psioczyć o "POlskim państwie", powinnyśmy się cieszyć z tego, co mamy. A mamy dużo, więcej niż 20 lat wcześniej.
    Zajac
    Ta, Don Kichot'a! Od razu! Może w ogóle pozwólmy się kapitalistom rozkraść ze wszystkiego, w imię "wolnego" rynku?!
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Zajac
    Ta, Don Kichot'a! Od razu! Może w ogóle pozwólmy się kapitalistom rozkraść ze wszystkiego, w imię "wolnego" rynku?!
    Tutaj juz nie ma czego rozkradac no moze z wyjatkiem Lasow Panstwowych nad ktorymi juz zbieraja sie chmury inwestorow oraz polskich gruntow ktore pojda pod mlotek od 2016r.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Polska państwem-kolonią?! Od kiedy? Na tą chwilę to my kolonizujemy Europę (migranci), a nie ona nas.
    Kolonizujemy Europę jak murzyni Amerykę w XVII wieku Niech żyje Polska potęga kolonialna!!! Niech wyjedzie stąd "kolonizować" Zachód jeszcze więcej rodaków!!!
    Pinerowi chodzi o twoją skrajną nienawiść do naszej demokracji, a nie definicję reżimu, Towarzyszu!
    Dziwne, bo z postów jasno widać, że chodzi o reżim. Skąd wiesz jaki jest inny od dosłownego sens jego postów Towarzyszu? To Twoje subkonto czy Jesteś adwokatem z urzędu?
    (Wielki korwinista, a rzucił tezę w stylu "za komuny było lepiej" - będę miał ubaw przez rok!).
    No ja tez będę miał ubaw przez rok, tym bardziej, że nigdzie czegoś takiego nie napisałem.
    Twoje poglądy nt. Polski przypominają mi postać Lulka z Przedwiośnia. Czytałeś? Nawet ideologicznie się doń zbliżyłeś! A propos - nasze państwo jakie jest, każdy widzi, ale przynajmniej mamy ustrój demokratyczny, względny dobrobyt i potężnych sojuszników. Ponadto, w dążeniu do lepszych warunków bytowych i politycznych wspiera nas pośrednio nasz sąsiad zza Odry i Nysy Łużyckiej. Zamiast psioczyć o "POlskim państwie", powinnyśmy się cieszyć z tego, co mamy. A mamy dużo, więcej niż 20 lat wcześniej.
    Chętnie porównałbym i Ciebie do jakiejś postaci, tudzież napisał coś z dwóch dużych liter na początku ale ja za to chwycę osta. Jednym wolno, innym nie...

Nikomu nie wolno, ale akurat on parafrazował Ciebie. Pampa
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 24-11-2014 o 21:52

4. Użytkownicy którzy uznali post Zakapior-san za przydatny:

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 24 podziękowań w 17 postach
    Chodzi o mentalność ludzi z krajów postkolonialnych, która jest taka sama jak w Polsce, a nie o jakieś kolonizowanie lolz.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Kurczę... czy ja naprawdę używam na tym forum ekstremalnie rzadkich słów i pojęć? Nie jestem żadnym tytanem intelektu i wydaje mi się, że używam zwrotów nieobcych zwykłemu, choćby średnio rozgarniętemu człowiekowi. Tymczasem od razu rzucają się oskarżenia, że nie wiem co piszę, że bredzę itd. Czy społeczeństwo Polskie już naprawdę tak nisko upadło, że trzeba co drugie słowo tłumaczyć łopatologicznie, rzucać definicjami z encyklopedii i powtarzać kilkukrotnie to samo? Kiedyś było o humanitaryzmie, teraz znowu o reżimie. Towarzystwo na totalwar.org.pl strasznie podupadło w moich oczach... Czy to jest efekt nowej ery w oświacie po reformach Buzka, czy nachalnej propagandy relatywizującej znaczenie pojęć? Idzie to tak czy siak w złym kierunku. Tęsknię do Witii i Volomira- chociaż się z nimi nie zgadzałem to przynajmniej dyskutowali na poziomie.

Pampa
    Gość
    Dyskusja na temat definicji humanitaryzmu jest o tyle ciekawa że jest klika obozów które różnie ją interpretują w związku z czym nie ma jedynej słusznej prawdy. Cóż, myślenie 0-1 a Ty mówisz że społeczność podupadła.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Coś na dobranoc:
    http://nowykurierplonski.pl/231157,R...#ixzz3K1Lfz8s5
    •Urząd Gminy w Płońsku – głosy ważne 10, głosy nieważne 56
    •Komisja obwodowa w Strachowie – głosy ważne 64, głosy nieważne 56
    •Komisja obwodowa w Siedlinie – głosy ważne 16, nieważne 91
    •Komisja obwodowa w Lisewie - ważne 17, nieważne 81
    •Komisja obwodowa w Arcelinie – ważne 1, nieważne 59
    •Komisja obwodowa w Szerominku – ważne 6, nieważne 70
    •Komisja obwodowa w Słoszewie – ważne 6, nieważne 25
    •Komisja obwodowa w Skarżynie – ważne 18, nieważne 58
    Mój komentarz:
    "Kwestionowanie wyników wyborów to odmęty szaleństwa"- Bronisław Komorowski, prezydent RP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Innymi słowy czy będę nazywał III RP reżimem demokratycznym czy anokratycznym, cały czas będzie reżimem. Skoro już wyjaśniło się termin łopatologicznie to możesz spokojnie oddalić się z podkulonym ogonem i nie zawracać mi więcej czterech liter.
    Co z tego, że wrzucasz definicję reżimu, skoro i tak jej nie rozumiesz. A po drugie - nie dotrze do Ciebie, że nie da się stworzyć państwa, w którym nie będzie istniała żadna forma reżimu, a mimo to i tak będziesz się burzył, że Polska jest reżimem.
    Nawet nie wyjaśniłeś terminu łopatologicznie, bo wówczas rozebrał być pojęcie na czynniki pierwsze tłumacząc wszystko od podstaw, posługując się przykładami, a Ty wrzuciłeś pojęcie z wikipedii i już uważasz się za osobę bardziej inteligentną od reszty.

Cytat Zamieszczone przez preussen6 Zobacz posta
    Chodzi o mentalność ludzi z krajów postkolonialnych, która jest taka sama jak w Polsce, a nie o jakieś kolonizowanie lolz.
    Możesz podać jakieś przykłady jak objawią się ta nasza mentalność?
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 25-11-2014 o 10:58
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Pouczający tekst o postępującej degrengoladzie polskich "wyborów". Warto przeczytać w całości.

Fragment:
    "...Nie wiem kto i kiedy pierwszy się zorientował, że taki system wyborczy stwarza okazję do jego „moderowania” na pewną, niewielką skalę zaprzyjaźnionej komisji obwodowej lub choćby kilku jej członków. Zapewne było to na wsi, bo tam ludzie mają więcej do zyskania albo stracenia niż w mieście..."
    Całość na
    http://gargangruel.salon24.pl/617870...ctw-wyborczych
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Co z tego, że wrzucasz definicję reżimu, skoro i tak jej nie rozumiesz. A po drugie - nie dotrze do Ciebie, że nie da się stworzyć państwa, w którym nie będzie istniała żadna forma reżimu, a mimo to i tak będziesz się burzył, że Polska jest reżimem.Nawet nie wyjaśniłeś terminu łopatologicznie, bo wówczas rozebrał być pojęcie na czynniki pierwsze tłumacząc wszystko od podstaw, posługując się przykładami,
    Nie rozumiesz słowa pisanego LOL. Jak twierdzi podana tu definicja w każdym państwie jest reżim gdyż reżim jest to całokształt stosunków państwa z obywatelem. Żądanie rozbijania na czynniki pierwsze tak żenująco prostej definicji jest zdecydowanie poniżej JAKIEJKOLWIEK krytyki. Nie będę Ci tłumaczył znaczenia każdego słowa po kolei.
    Pampa- definicja była podana i do tego prosta jak kilometr drutu. Przed chwilą pokazałem to 8-letniemu bratankowi i zrozumiał ją od razu. Dalsze ciągnięcie tematu przez Chochlika jest czystym trollingiem w celu zamydlenia oczywistości, że nie ma racji. Według mnie za ten trolling i flooding należy się ostrzeżenie.

Strona 439 z 636 PierwszyPierwszy ... 339389429437438439440441449489539 ... OstatniOstatni