Już nie kręć i nie szukaj coraz bardziej nonsensownych porównań, to i tak nic nie da.Zakładasz, że tych 6 pracowało w jednym miejscu z tymi 4, równie dobrze wybrani przeze mnie policjanci mogą pracować w różnych miejscach. Tyle, że te 4 biorących może być niewielkim odsetkiem na tle całej policji w kraju. Kilka przypadków nie może rzutować na całą pracę innych osób tam zatrudnionych chociaż oni akurat dobrze mogą wykonywać swoją pracę.
Nie sugerowałem żadnych materiałów wybuchowych, to Ty zasugerowałeś, że trzymają samolot aby nie było mowy o zamachu. Pan Prezydent już o godzinie 5 rano 10 kwietnia 2010 wiedział, że to nie jest zamach, a że wszyscy zginęli to złożył kondolencje:A trzeba było go myć by coś ukryć? Jeżeli jak sugerujesz użyto materiału wybuchowego, to musiały zostać szczątki zapalnika użyte do konstrukcji bomby. Istniała jednak możliwość, że osoba na którą planowano zamach mogła przeżyć, bo do wydarzenia doszło na dość niskiej wysokości.
https://www.youtube.com/watch?v=g8S24Gid5pA
Skoro nie Jesteś w stanie podać przykładów państw demokratycznych to mam rozumieć, że takich nie ma?Nie napisałem, że ja mam cokolwiek podawać, liczyłem, że wspólnie określimy takie państwa.
Biorąc pod uwagę tak rozszerzoną wersję pojęcia demokracją był też Związek Radziecki- pełnoprawni obywatele wybierali przecież delegatów, którzy reprezentowali ich na zjazdach partyjnychskoro nie odpowiadają Ci Ateny, to możesz podać mi przykład państwa, w którym to pełnoprawni obywatele miasta/kraju mogli głosować i wybierać spośród siebie przedstawicieli.
Albo takie są przepisy.
Nagle tych błędów jest znacznie więcej niż w innych wyborachNie popieram tezy Korwina o demokracji, stwierdziłem jedynie, że karty do głosowania mogły zostać źle wypełnione. Jeżeli ktoś nie przeczytał instrukcji lub zrobił to pospiesznie mógł popełnić błąd.
http://nowykurierplonski.pl/231157,R...#axzz3K0lfZ5Px
•Urząd Gminy w Płońsku – głosy ważne 10, głosy nieważne 56
•Komisja obwodowa w Strachowie – głosy ważne 64, głosy nieważne 56
•Komisja obwodowa w Siedlinie – głosy ważne 16, nieważne 91
•Komisja obwodowa w Lisewie - ważne 17, nieważne 81
•Komisja obwodowa w Arcelinie – ważne 1, nieważne 59
•Komisja obwodowa w Szerominku – ważne 6, nieważne 70
•Komisja obwodowa w Słoszewie – ważne 6, nieważne 25
•Komisja obwodowa w Skarżynie – ważne 18, nieważne 58A jak było w przypadku PSL? Napisz, chętnie poczytam jak się robi kampanię, po której następują 1125% skoki poparcia. Zapodam to władzom KNP do rozważenia w wyborach parlamentarnych 2015Mówimy o partii, która wcześniej nawet nie plasowała się do sondaży poparcia, a zyskała je tuż przed samymi wyborami wyniku kampanii.
Po co stawiasz jakąś tezę, skoro nie potrafisz do niej znaleźć przykładu? Ja mam udowadniać Twoją tezę? Chyba śnisz.Być może mam krótką pamięć, człowiek nie może spamiętać wszystkiego. Jeżeli Ty pamiętasz, to powinieneś mi udowodnić, że zadałem takie pytanie, bo póki co mogę Cię posądzać o kłamstwo.
Po drugie - nigdzie nie pisałem, że mam podać przykład takiego państwa. Patrz wyżej.
Dobrze, udowodnię bo to bardzo proste. Kłócili się na swoim podwórku, bawili w politykę i głosowania zamiast zjednoczyć się przeciwko wrogowi, nie chcieli sojuszu z Macedonią twierdząc że to tyrania. Politycy byli przekupni i brali kasę od mocarstw ościennych. Przyszła Republika i ich zjadła. Bardzo podobnie jak z I RP. Jak chcesz możesz teraz udowadniać, że te dwa państwa nie upadły przez typową słabość demokracji a przez złych sąsiadów.Czy mógłbyś udowodnić, że przyczyną upadku i zniknięcia polis Aten była demokracja, skoro stawiasz tak śmiałą tezę.
A co jeżeli wiemy, że państwo X szykuje się do wojny z nami. Czy nie powinniśmy uderzyć wówczas wcześniej by zadać niespodziewany cios?
Jak zrobimy głosowanie to na pewno cios będzie niespodziewany!
Zamydlasz temat w typowy dla siebie sposób. Proszę tego nie robić a raczej skupić się na merytorycznej dyskusji i odpowiadać na pytania bo to świadczy o kulturze. Zaraz zapytasz jakie pytania więc je powtórzę:O ilu projektach obywatelskich wiedziałeś? O wszystkich? Bo ja nie wiedziałem o wielu.
1. skoro zebrano podpisy jakie to ma znaczenie czy nagłaśniano zbieranie w mediach?
2. to wreszcie są reprezentantami Woli Narodu czy działają przeciwko temu Narodowi?
3. co nam po samym czytaniu projektu referendum w sejmie skoro i tak go nie przyjmują?
4. było kiedyś zbieranie podpisów pod wnioskiem o referendum na temat wieku emerytalnego. Aby przeprowadzić referendum ogólnokrajowe potrzeba zebrać 0,5 miliona podpisów. Zebrano 1,4 miliona. Sejm wniosek odrzucił. Abstrahując już nawet od argumentacji obu stron- kto wreszcie rządzi tym krajem? Naród czy partia?
Wiem, że te pytania są dla Ciebie i adriankowatego niewygodne. Dlatego będę je zadawał do skutku
Brawo. O ten dokładnie przepis mi chodziło! Z tym, że dla Ciebie ważny jest pusty frazes zdania pierwszego "Posłowie są przedstawicielami Narodu" a dla mnie konkret zdania drugiego "nie wiążą ich instrukcje wyborców". A teraz możesz odpowiadać na pytania zawarte wyżejArt. 104 konstytucji mów jasno:
- Posłowie są przedstawicielami Narodu. Nie wiążą ich instrukcje wyborców.
http://www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm
Przepraszam bardzo ale nikt nie narzuca kandydatowi jakie obietnice ma dawać przed wyborami, sam sobie określa postulaty i poglądy które wyznaje. Niech daje takie, które realnie może spełnić. Potem się go z tego rozliczy i cześć pieśni. Na tym polega system okręgów jednomandatowych.Jako listę rzeczy, które poseł musi wykonać, których nie może, jak ma głosować i jakie poglądy ma wyznawać na określoną kwestię.
1. Ależ proszę bardzo. Przyjemnej lektury, obywatelu:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Populizm
Potocznie populizm oznacza działania polityczne zmierzające do zdobycia władzy i wpływów poprzez schlebianie oczekiwaniom społecznym i składanie nierealnych obietnic
Dziękuję Towarzyszu! A teraz bazując na danej przez samego siebie definicji napisz czym od Samoobrony różni się reszta partii sejmowych. Zonk
Wiesz doskonale, że większym "zagrożeniem" dla naszego kraju jest fanatyzm religijny i ewentualne rządy jakiejś formacji ademokratycznej (KPP, KNP-NPJKM, PiS).
No nie wiem tego, oświeć mnie i wytłumacz
Daj mi jeden pewny dowód, że żyjemy w dyktaturze proletariatu. Bo na tą chwilę wszystkie przesłanki wskazują, że żyjemy w normalnej demokracji parlamentarnej.
Może najpierw pomóż Chochlikowi udowodnić, że mamy demokrację. Pomocniczo możesz odpowiedzieć na pytania, które mu zadałem
Żeby nie było, że nie wiadomo jakie to wklejam po raz kolejny:
1. skoro zebrano podpisy jakie to ma znaczenie czy nagłaśniano zbieranie w mediach?
2. to wreszcie są reprezentantami Woli Narodu czy działają przeciwko temu Narodowi?
3. co nam po samym czytaniu projektu referendum w sejmie skoro i tak go nie przyjmują?
4. było kiedyś zbieranie podpisów pod wnioskiem o referendum na temat wieku emerytalnego. Aby przeprowadzić referendum ogólnokrajowe potrzeba zebrać 0,5 miliona podpisów. Zebrano 1,4 miliona. Sejm wniosek odrzucił. Abstrahując już nawet od argumentacji obu stron- kto wreszcie rządzi tym krajem? Naród czy partia?
Jak odpowiesz z sensem i bez lania wody na pytanie pogrubione to automatycznie uzyskasz moją odpowiedź czy żyjemy w dyktaturze proletariatu czy jak sobie tam nazwałeś anokrację.
Odłóżmy na bok wojnę na definicje
Wyczuwam początki kryzysu argumentów

Odpowiedz z cytatem