Strona 444 z 636 PierwszyPierwszy ... 344394434442443444445446454494544 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 431 do 4 440 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Zakładasz, że tych 6 pracowało w jednym miejscu z tymi 4, równie dobrze wybrani przeze mnie policjanci mogą pracować w różnych miejscach. Tyle, że te 4 biorących może być niewielkim odsetkiem na tle całej policji w kraju. Kilka przypadków nie może rzutować na całą pracę innych osób tam zatrudnionych chociaż oni akurat dobrze mogą wykonywać swoją pracę.
    Już nie kręć i nie szukaj coraz bardziej nonsensownych porównań, to i tak nic nie da.
    A trzeba było go myć by coś ukryć? Jeżeli jak sugerujesz użyto materiału wybuchowego, to musiały zostać szczątki zapalnika użyte do konstrukcji bomby. Istniała jednak możliwość, że osoba na którą planowano zamach mogła przeżyć, bo do wydarzenia doszło na dość niskiej wysokości.
    Nie sugerowałem żadnych materiałów wybuchowych, to Ty zasugerowałeś, że trzymają samolot aby nie było mowy o zamachu. Pan Prezydent już o godzinie 5 rano 10 kwietnia 2010 wiedział, że to nie jest zamach, a że wszyscy zginęli to złożył kondolencje:
    https://www.youtube.com/watch?v=g8S24Gid5pA
    Nie napisałem, że ja mam cokolwiek podawać, liczyłem, że wspólnie określimy takie państwa.
    Skoro nie Jesteś w stanie podać przykładów państw demokratycznych to mam rozumieć, że takich nie ma?
    skoro nie odpowiadają Ci Ateny, to możesz podać mi przykład państwa, w którym to pełnoprawni obywatele miasta/kraju mogli głosować i wybierać spośród siebie przedstawicieli.
    Biorąc pod uwagę tak rozszerzoną wersję pojęcia demokracją był też Związek Radziecki- pełnoprawni obywatele wybierali przecież delegatów, którzy reprezentowali ich na zjazdach partyjnych
    Albo takie są przepisy.

Nie popieram tezy Korwina o demokracji, stwierdziłem jedynie, że karty do głosowania mogły zostać źle wypełnione. Jeżeli ktoś nie przeczytał instrukcji lub zrobił to pospiesznie mógł popełnić błąd.
    Nagle tych błędów jest znacznie więcej niż w innych wyborach
    http://nowykurierplonski.pl/231157,R...#axzz3K0lfZ5Px
    •Urząd Gminy w Płońsku – głosy ważne 10, głosy nieważne 56
    •Komisja obwodowa w Strachowie – głosy ważne 64, głosy nieważne 56
    •Komisja obwodowa w Siedlinie – głosy ważne 16, nieważne 91
    •Komisja obwodowa w Lisewie - ważne 17, nieważne 81
    Komisja obwodowa w Arcelinie – ważne 1, nieważne 59
    •Komisja obwodowa w Szerominku – ważne 6, nieważne 70
    •Komisja obwodowa w Słoszewie – ważne 6, nieważne 25
    •Komisja obwodowa w Skarżynie – ważne 18, nieważne 58
    Mówimy o partii, która wcześniej nawet nie plasowała się do sondaży poparcia, a zyskała je tuż przed samymi wyborami wyniku kampanii.
    A jak było w przypadku PSL? Napisz, chętnie poczytam jak się robi kampanię, po której następują 1125% skoki poparcia. Zapodam to władzom KNP do rozważenia w wyborach parlamentarnych 2015
    Być może mam krótką pamięć, człowiek nie może spamiętać wszystkiego. Jeżeli Ty pamiętasz, to powinieneś mi udowodnić, że zadałem takie pytanie, bo póki co mogę Cię posądzać o kłamstwo.
    Po drugie - nigdzie nie pisałem, że mam podać przykład takiego państwa. Patrz wyżej.
    Po co stawiasz jakąś tezę, skoro nie potrafisz do niej znaleźć przykładu? Ja mam udowadniać Twoją tezę? Chyba śnisz.
    Czy mógłbyś udowodnić, że przyczyną upadku i zniknięcia polis Aten była demokracja, skoro stawiasz tak śmiałą tezę.
    Dobrze, udowodnię bo to bardzo proste. Kłócili się na swoim podwórku, bawili w politykę i głosowania zamiast zjednoczyć się przeciwko wrogowi, nie chcieli sojuszu z Macedonią twierdząc że to tyrania. Politycy byli przekupni i brali kasę od mocarstw ościennych. Przyszła Republika i ich zjadła. Bardzo podobnie jak z I RP. Jak chcesz możesz teraz udowadniać, że te dwa państwa nie upadły przez typową słabość demokracji a przez złych sąsiadów.
    A co jeżeli wiemy, że państwo X szykuje się do wojny z nami. Czy nie powinniśmy uderzyć wówczas wcześniej by zadać niespodziewany cios?

Jak zrobimy głosowanie to na pewno cios będzie niespodziewany!
    O ilu projektach obywatelskich wiedziałeś? O wszystkich? Bo ja nie wiedziałem o wielu.
    Zamydlasz temat w typowy dla siebie sposób. Proszę tego nie robić a raczej skupić się na merytorycznej dyskusji i odpowiadać na pytania bo to świadczy o kulturze. Zaraz zapytasz jakie pytania więc je powtórzę:
    1. skoro zebrano podpisy jakie to ma znaczenie czy nagłaśniano zbieranie w mediach?
    2. to wreszcie są reprezentantami Woli Narodu czy działają przeciwko temu Narodowi?
    3. co nam po samym czytaniu projektu referendum w sejmie skoro i tak go nie przyjmują?
    4. było kiedyś zbieranie podpisów pod wnioskiem o referendum na temat wieku emerytalnego. Aby przeprowadzić referendum ogólnokrajowe potrzeba zebrać 0,5 miliona podpisów. Zebrano 1,4 miliona. Sejm wniosek odrzucił. Abstrahując już nawet od argumentacji obu stron- kto wreszcie rządzi tym krajem? Naród czy partia?

Wiem, że te pytania są dla Ciebie i adriankowatego niewygodne. Dlatego będę je zadawał do skutku
    Art. 104 konstytucji mów jasno:

1. Posłowie są przedstawicielami Narodu. Nie wiążą ich instrukcje wyborców.

http://www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm
    Brawo. O ten dokładnie przepis mi chodziło! Z tym, że dla Ciebie ważny jest pusty frazes zdania pierwszego "Posłowie są przedstawicielami Narodu" a dla mnie konkret zdania drugiego "nie wiążą ich instrukcje wyborców". A teraz możesz odpowiadać na pytania zawarte wyżej
    Jako listę rzeczy, które poseł musi wykonać, których nie może, jak ma głosować i jakie poglądy ma wyznawać na określoną kwestię.
    Przepraszam bardzo ale nikt nie narzuca kandydatowi jakie obietnice ma dawać przed wyborami, sam sobie określa postulaty i poglądy które wyznaje. Niech daje takie, które realnie może spełnić. Potem się go z tego rozliczy i cześć pieśni. Na tym polega system okręgów jednomandatowych.
    1. Ależ proszę bardzo. Przyjemnej lektury, obywatelu:
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Populizm
    Potocznie populizm oznacza działania polityczne zmierzające do zdobycia władzy i wpływów poprzez schlebianie oczekiwaniom społecznym i składanie nierealnych obietnic

Dziękuję Towarzyszu! A teraz bazując na danej przez samego siebie definicji napisz czym od Samoobrony różni się reszta partii sejmowych. Zonk
    Wiesz doskonale, że większym "zagrożeniem" dla naszego kraju jest fanatyzm religijny i ewentualne rządy jakiejś formacji ademokratycznej (KPP, KNP-NPJKM, PiS).

No nie wiem tego, oświeć mnie i wytłumacz
    Daj mi jeden pewny dowód, że żyjemy w dyktaturze proletariatu. Bo na tą chwilę wszystkie przesłanki wskazują, że żyjemy w normalnej demokracji parlamentarnej.

Może najpierw pomóż Chochlikowi udowodnić, że mamy demokrację. Pomocniczo możesz odpowiedzieć na pytania, które mu zadałem
    Żeby nie było, że nie wiadomo jakie to wklejam po raz kolejny:
    1. skoro zebrano podpisy jakie to ma znaczenie czy nagłaśniano zbieranie w mediach?
    2. to wreszcie są reprezentantami Woli Narodu czy działają przeciwko temu Narodowi?
    3. co nam po samym czytaniu projektu referendum w sejmie skoro i tak go nie przyjmują?
    4. było kiedyś zbieranie podpisów pod wnioskiem o referendum na temat wieku emerytalnego. Aby przeprowadzić referendum ogólnokrajowe potrzeba zebrać 0,5 miliona podpisów. Zebrano 1,4 miliona. Sejm wniosek odrzucił. Abstrahując już nawet od argumentacji obu stron- kto wreszcie rządzi tym krajem? Naród czy partia?

Jak odpowiesz z sensem i bez lania wody na pytanie pogrubione to automatycznie uzyskasz moją odpowiedź czy żyjemy w dyktaturze proletariatu czy jak sobie tam nazwałeś anokrację.
    Odłóżmy na bok wojnę na definicje

Wyczuwam początki kryzysu argumentów

Ostatnio edytowane przez Zakapior-san ; 27-11-2014 o 16:57

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Brawo. O ten dokładnie przepis mi chodziło! Z tym, że dla Ciebie ważny jest pusty frazes zdania pierwszego "Posłowie są przedstawicielami Narodu" a dla mnie konkret zdania drugiego "nie wiążą ich instrukcje wyborców". A teraz możesz odpowiadać na pytania zawarte wyżej
    Nie rozumiesz, wybierasz tego kto jest najbliższy Twoim poglądom bo oni mają swoje i swój program. Ci potem z kolei będą politykowali wg tego co uważają za słuszne.
    Potem się go z tego rozliczy i cześć pieśni.
    A co jak nie spełni części obietnic? Co jeśli w trakcie kadencji zmieni się sytuacja ekonomiczno-polityczna(nie z jego/ich winy) uniemożliwiająca zrealizowanie postulatów? To co, wywalisz na zbity pysk?
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Nie rozumiesz, wybierasz tego kto jest najbliższy Twoim poglądom bo oni mają swoje i swój program. Ci potem z kolei będą politykowali wg tego co uważają za słuszne.
    Czyli będą "politykowali" zgodnie ze swoją wolą czy wolą ludu?
    A co jak nie spełni części obietnic? Co jeśli w trakcie kadencji zmieni się sytuacja ekonomiczno-polityczna(nie z jego/ich winy) uniemożliwiająca zrealizowanie postulatów? To co, wywalisz na zbity pysk?
    Zostanie rozliczony w następnych wyborach jednomandatowych. Nie martw się, jeśli spełni choć część obietnic to się tym pochwali w kampanii. Proste.
    Dzisiaj mamy myślenie partyjne czego efektem jest to, że PO po 7 latach rządów spełniło 0 (słownie zero) swoich postulatów. Mało tego- działało wręcz odwrotnie do tych postulatów.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Już nie kręć i nie szukaj coraz bardziej nonsensownych porównań, to i tak nic nie da.
    Nie wiem, gdzie to porównanie jest nonsensowne. Fakt, że grupa osób źle wykonuje swoje obowiązki nie może rzutować na opinie o całej firmie lub organie państwowym.

Nie sugerowałem żadnych materiałów wybuchowych, to Ty zasugerowałeś, że trzymają samolot aby nie było mowy o zamachu. Pan Prezydent już o godzinie 5 rano 10 kwietnia 2010 wiedział, że to nie jest zamach, a że wszyscy zginęli to złożył kondolencje:
    https://www.youtube.com/watch?v=g8S24Gid5pA
    Najpierw podałeś przykład Leppera i śmierć "świadków" w sprawie Smoleńskiej jako przykłady, że osoby niewygodne są usuwane. W sprawie wraku napisałem, że jest trzymany jako element gry politycznej, a wszelkie ślady już dawno Rosja zdążyłaby zatrzeć gdyby miał miejsce zamach.

Skoro nie Jesteś w stanie podać przykładów państw demokratycznych to mam rozumieć, że takich nie ma?
    Wygląda na to, że nie rozumiesz ciągle pojęcia "demokracji klasycznej" bo to o niej była mowa od samego początku. I to przykłady takich państw miałem podać. Zrobiłem to podając starożytne Ateny jako wzór. Wychodzi też na to, że nie rozróżniasz liczby mnogiej od liczby pojedynczej.

Biorąc pod uwagę tak rozszerzoną wersję pojęcia demokracją był też Związek Radziecki- pełnoprawni obywatele wybierali przecież delegatów, którzy reprezentowali ich na zjazdach partyjnych
    Jakoś nie kojarzę, by ZSRR dochodziło do jakiś ogólnokrajowych wyborów w których wybierani byliby delegaci. Jak rozumiem możesz podać taki przykład.

Nie wiem z czego się dziwisz a potem się cieszysz. Najwidoczniej źle przeczytałeś link, który sam wrzuciłeś.
    Za wyborczy blamaż pracownicy PKW tak czy siak dostaną nagrody. Te, zgodnie z przepisami po prostu im się należą. Na ten cel w tym roku pójdzie 3 proc. funduszu płac – czyli ok. 600 tys. zł” – czytamy na fakt.pl.
    http://niezalezna.pl/61786-wybory-wy...ostaje-nagrody

Nagle tych błędów jest znacznie więcej niż w innych wyborach
    Skoro tak twierdzisz poproszę dane, w których będzie porównanie wszystkich dotychczasowych wyborów samorządowych, by można było stwierdzić, że błędy popełnione w tych odchodzą od normy.

A jak było w przypadku PSL? Napisz, chętnie poczytam jak się robi kampanię, po której następują 1125% skoki poparcia. Zapodam to władzom KNP do rozważenia w wyborach parlamentarnych 2015
    Ja z wielką chęcią zaś poczytam jak partia zarejestrowana w 2011, w wyborach parlamentarnych w 2011 zdobyła 151 837 głosów (1,06%), by w wyborach do PE zyskać wynik 7,15% głosów. Możesz wytłumaczyć mi tak wielki przeskok poparcia?

Po co stawiasz jakąś tezę, skoro nie potrafisz do niej znaleźć przykładu? Ja mam udowadniać Twoją tezę? Chyba śnisz.
    Jeżeli śnię to najwidoczniej potrafię pisać podczas snu. Przydatna umiejętność jak widać.

Dobrze, udowodnię bo to bardzo proste. Kłócili się na swoim podwórku, bawili w politykę i głosowania zamiast zjednoczyć się przeciwko wrogowi, nie chcieli sojuszu z Macedonią twierdząc że to tyrania. Politycy byli przekupni i brali kasę od mocarstw ościennych. Przyszła Republika i ich zjadła. Bardzo podobnie jak z I RP. Jak chcesz możesz teraz udowadniać, że te dwa państwa nie upadły przez typową słabość demokracji a przez złych sąsiadów.
    Zadziwiający jest jednak fakt, że demokracja ateńska nastała dużo wcześniej niż powstałą Macedonia, nim można było mówić o Republice i jakoś przetrwała tyle czasu. Jak rozumiem nagle pojawili się u nich źli politycy, którzy doprowadzili do upadku polis. Ciekawy jestem czy z Twoją tezą zgodzą się nasi forumowi historycy. Zresztą idąc Twoim tokiem myślenia - demokracja jest zła - to jak wyjaśnisz, że państwa nie mające tego ustroju również upadały?

Jak zrobimy głosowanie to na pewno cios będzie niespodziewany!
    Ateny jakoś sobie radziły najwidoczniej.

Zamydlasz temat w typowy dla siebie sposób. Proszę tego nie robić a raczej skupić się na merytorycznej dyskusji i odpowiadać na pytania bo to świadczy o kulturze. Zaraz zapytasz jakie pytania więc je powtórzę:
    Jaki to jest typowy dla mnie sposób, jestem bardzo ciekawy.
    Po drugie - odpowiedziałem Ci na te pytanie i nie mam zamiaru robić tego po raz drugi, skoro Ty nie odpowiadasz na wszystkie moje.

Wiem, że te pytania są dla Ciebie i adriankowatego niewygodne. Dlatego będę je zadawał do skutku
    Życzę powodzenia, bo odpowiedziałem już na nie, jak pisałem wcześniej. A fakt, że będziesz to robił nadal świadczy tylko o Tobie.

Odpowiedziałem, ale Ty nie odpowiedziałeś na moje. Jak mam rozumieć sformowanie - "instrukcje wyborców", bo to jest chyba równie ważne.

Przepraszam bardzo ale nikt nie narzuca kandydatowi jakie obietnice ma dawać przed wyborami, sam sobie określa postulaty i poglądy które wyznaje. Niech daje takie, które realnie może spełnić. Potem się go z tego rozliczy i cześć pieśni. Na tym polega system okręgów jednomandatowych.
    Czyli jeżeli nikt nie narzuca kandydatowi, to znaczy, że nie wiążą go instrukcje wyborców, więc sam może je sobie wybierać choćby były nierealne. Jeżeli ktoś głosuje na taką osobę to już nie problem, nie mój.

Może najpierw pomóż Chochlikowi udowodnić, że mamy demokrację. Pomocniczo możesz odpowiedzieć na pytania, które mu zadałem
    Żeby nie było, że nie wiadomo jakie to wklejam po raz kolejny:
    Wiesz, że to co napisałeś nie jest żadnym argumentem, że w Polsce nie ma demokracji.

Wyczuwam początki kryzysu argumentów
    A ja wyczuwam, że przestałeś unosić się honorem i powraca Twoje dawne ja. Więc zacznie robić się coraz ciekawiej.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 27-11-2014 o 18:50
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Ja z wielką chęcią zaś poczytam jak partia zarejestrowana w 2011, w wyborach parlamentarnych w 2011 zdobyła 151 837 głosów (1,06%), by w wyborach do PE zyskać wynik 7,15% głosów. Możesz wytłumaczyć mi tak wielki przeskok poparcia?
    Może dlatego, że KNP to jakby nie patrzeć partia nowa, która też jest partią "happeningową". A taki PSL to właściwie nie wiadomo czym miał podłapać taki skok poparcia. No chyba, że został uznany jako alternatywa dla PO i PiSu - chociaż w to raczej wątpię.

Stary nick:kujon333

6. Użytkownicy którzy uznali post Presidente za przydatny:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Oj wiecej tego bylo:
    http://orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/0/...500570549?Open
    http://forsal.pl/artykuly/684411,pos...e_pomysly.html
    http://myobywatele.org/baza-wiedzy/a...ele-bez-glosu/

Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    I jeszcze jedno - zarzuć sarkazmy.
    Jezeli ktos bedzie mial ochote moze zaczac udzielac sie w Agorze piszac chocby i wierszem.Tutaj obowiazuje luzna forma narracji stylistycznej ktorej jedynym kryterium jest Regulamin Forum.Tak dlugo jak zarowno forma oraz tresc danej wypowiedzi nie narusza jego postanowien mozesz swoje prosby zatrzymac dla samego siebie.
    Nie obowiazuje tutaj zadna terminologia naukowa,techniczna,medyczna ani inna specjalistyczna a co za tym idzie mozna poslugiwac sie dowolna forma wypowiedzi.Zwracanie uwagi na forme(w przypadku pewnych osob nagminne) a nie na tresc jest zwyklym spamem.

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Co do - ustaw obywatelskich - winę ponoszą sami obywatele, którzy nie potrafią odpowiednio nagłośnić swojej inicjatywy w mediach
    Kto trzyma media w garsci?Obywatele czy wladza?

Idąc takim tokiem myślenie, jeżeli 4 na 10 policjantów bierze łapówki to od razu cała policja jest skorumpowana.
    Tradycyjnie wspierasz sie na przykladach wykreowanych dzieki swojej fantazji ktorych nastepnie uzywasz jako "argumenty" w dyskusji a raczej w jej zamydlaniu.Efektem takiego dzialania jest mozliwosc nieustannego offtopowania na temat wytworow Twojej wyobrazni a nie meritum omawianego (danego) tematu.W kolejnych wlasnych postach tylko to potwierdzasz.

A fałszowano wszędzie, w całym kraju? Bo jeżeli tak to mamy do czynienie ze złamaniem prawa a tym samym wybory można uznać za nie ważne. Jednak wówczas, gdyby okazało się, że tak było należałoby szukać ludzi, którzy stali za tym.
    Nie przypominam sobie podobnej hustawki notowan wyborczych jak podczas ostatnich do samorzadow.Nie zdarzylo sie jeszcze w naszym kraju zeby pierwsze dane w Studio Wyborczym roznily sie zasadniczo od ostatecznych.Jedyna roznica byly wartosci dziesietne lub setne po przecinku a rzadziej dane procentowe poszczegolnych ugrupowan politycznych.W omawianych wyborach najpierw mielismy przewage PiS,nastepnie po kilku dniach miazdzace dane PSL zeby na koniec przy ogloszeniu oficjalnych wynikow(pomimo wciaz naplywajacych zazalen i skarg) PKW oglosila ostateczne statystyki z ktorych wynika ze w zasadzie glowne frakcje polityczne podzielily sie stolkami.
    Sorry lecz nie mam zaufania do tychze wynikow i nie jest to spowodowane moimi pogladami politycznymi lub antypatia wobec innych ugrupowan politycznych a tylko i wylacznie samymi wydarzeniami ktorych bylismy swiadkami zaraz po zamknieciu lokali wyborczych.
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 27-11-2014 o 22:16

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Wygląda na to, że nie rozumiesz ciągle pojęcia "demokracji klasycznej" bo to o niej była mowa od samego początku. I to przykłady takich państw miałem podać. Zrobiłem to podając starożytne Ateny jako wzór. Wychodzi też na to, że nie rozróżniasz liczby mnogiej od liczby pojedynczej.
    Dopiero teraz uściśliłeś że chodzi o "demokrację klasyczna" to i przykład Aten jest odpowiedni. Ale wcześniej podawałeś definicję demokracji współczesnej i Ateny tu nie pasują. W każdym razie nadal nie podałeś przykładów współczesnych państw demokratycznych
    Jakoś nie kojarzę, by ZSRR dochodziło do jakiś ogólnokrajowych wyborów w których wybierani byliby delegaci. Jak rozumiem możesz podać taki przykład.
    W Atenach też nie było powszechnych praw wyborczych a skoro w tym wypadku jak sam stwierdziłeś bazowaliśmy na "demokracji antycznej" to ZSRR można pod to podpiąć. Zresztą strasznie mieszasz (jak zresztą zwykle). Jak się zdecydujesz o jaką demokrację Ci chodzi, czy o klasyczną czy współczesną to napiszę do której ZSRR jest bardziej podobny.
    Skoro tak twierdzisz poproszę dane, w których będzie porównanie wszystkich dotychczasowych wyborów samorządowych, by można było stwierdzić, że błędy popełnione w tych odchodzą od normy.
    Widzę, że totalnie odleciałeś. Co jeszcze, może wypisać wszystkich członków komisji obwodowych ze wszystkich wyborów?
    Mam nadzieję, że uwzględniłeś "efekt świeżości" o którym napisał Presidente oraz 4 lata od jednych wyborów do drugich. Natomiast PSL, partia nienowa przecież wywindował w ciągu pół roku o ponad 1000%. Nie słyszałem, żeby PSL zaproponował w tych wyborach coś nowego, jedzie na tym samym programie koryta od lat. Taka delikatna różnica.
    Zadziwiający jest jednak fakt, że demokracja ateńska nastała dużo wcześniej niż powstałą Macedonia i nim można było mówić o republice
    Kłamstwo. Pierwszy znany władca Macedonii Perdikkas I rządził od ok. 700 p.n.e.:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Staro%C5%BCytna_Macedonia
    natomiast demokracja ateńska rozpoczęła się w VI w. p.n.e. czyli co najmniej 100 lat później a jej klasyczna postać do której się odwołujesz to dopiero czasy Peryklesa czyli kolejne 100 lat w przód:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Demokracja_ate%C5%84ska
    Z Rzymem też kłamstwo- Republika Rzymska powstała w 509 p.n.e. więc na dobrą sprawę jest niewiele młodsza niż sama demokracja ateńska a na pewno starsza niż klasyczna forma tej demokracji.
    Może zanim zaczniesz rzucać coś z historii najpierw poczytasz by nie narażać się na śmieszność?
    Zresztą idąc Twoim tokiem myślenia - demokracja jest zła - to jak wyjaśnisz, że państwa nie mające tego ustroju również upadały?
    Oczywiście, że też upadały. Ale to nie ja kurczowo bronię demokracji jak jakiejś świętej ikony w Cerkwi.
    Ateny jakoś sobie radziły najwidoczniej.
    W czasach gdy 100 kilometrów przebywało się w tydzień a wojen nie toczono zimą na pewno było więcej czasu na debatowanie czy wypowiadać wojnę czy nie niż dziś.
    Ciekawy jestem zdania Gajusza i adriankowatego- Wy też sądzicie, że wypowiedzenie wojny powinno być głosowane w powszechnym referendum? (Kurczę, nie wierzę, że zadałem takie pytanie LoL)
    A poza tym nadal czekam na odpowiedzi od Chochlika:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Poczytaj o czlowieku zwanym Stanem Tyminskim.Ten to dopiero mial popularnosc az taka ze do drugiej tury wyborow prezydenckich zaszedl chociaz pojawil sie znikad

Media i dziennikarze śledczy, którzy wyciągają często na jaw, fakty niewygodne.
    Ilez to niewygodnych faktow,przekretow,machlojek,afer oraz innego cholerstwa ujawniono w ostatnich latach i z jakim rezultatem?Prosze oto Biblia Przekretow PO:
    http://markd.pl/afery-po-0-748-i-kadencja-rzadow/

Coz sie stalo z glownymi "aktorami' afery podsluchowej?A no wlasnie cisza...

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Czyli będą "politykowali" zgodnie ze swoją wolą czy wolą ludu?
    Wolą ludu do władzy dojdzie ten, którego poglądy są najbliższe poglądom większości, która go wybrała. Mam nadzieję, że jasno napisałem o co mi chodzi
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Wolą ludu do władzy dojdzie ten, którego poglądy są najbliższe poglądom większości, która go wybrała.
    Nie pytałem czyją wolą dojdzie do władzy tylko czyją wolę będzie wykonywał po objęciu stanowiska.

Strona 444 z 636 PierwszyPierwszy ... 344394434442443444445446454494544 ... OstatniOstatni