Strona 139 z 287 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140141149189239 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 381 do 1 390 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Cześnik Awatar JanHetman
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Dostaną największe możliwy prezent: prawa człowieka.
    Może też, będąc w unii, spróbują wyprosić zgodną z zasięgiem ducha narodu poprawę granic (Przemyśl i Kraków muszą w końcu wrócić do macierzy). Oczywiście, wspólnie z Niemcami, Czechami i Litwą.

Odnośnie linka Pitera: bardzo smutne, że jacyś pseudo-nacjonaliści, którzy wypaczyli tę piękną ideologię (nacjonalitaryści), zawłaszczyli sobie określenie "nacjonalizm". Ale czy mądre jest ględzenie na to, gdy każdego rasistę/bojówkarza nazywa się dziś "faszystą"?
    ; )

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Ruscy opłacali cały Naród Ukraiński aby głosował za Janukowyczem? Obiecywali zniżki gazu jak go wybiorą? Dowody albo wsadzamy to między bajki.
    Tak Putin sobie zmniejszył cenę, dla kaprysu rzecz jasna. Jak to władca emiratu Rosja...

Jak to czytam to dochodzę do wniosku, że pomroczność jasna istnieje
    Pewnie że istnieje i czekam już dobę aż zajec wyjdzie z tego stanu. Jak na razie po swojemu czmychnął ale jestem cierpliwy.

Ciężko stwierdzić, musimy najpierw dojść do konsensusu co jest demokracją a co nie i o międzynarodowych standardach demokratycznych w wyborach.
    W sumie możemy opierać się na definicjach rzuconych przez Chochlika- wtedy niestety wychodzi, że ani w Rosji ani w Polsce nie było ani jednych demokratycznych wyborów od upadku ZSRR...
    Mimo całej niedoskonałości owych wyborów to da się zauważyć że akurat w obu krajach od upadku ZSRR można mówić że mamy z nimi do czynienia. A przynajmniej porównując do tych z poprzedniego okresu. Ponieważ żyjesz w reżimie, według Ciebie i kilku innych jest na odwrót. Ciężko stwierdzić? Które wybory w ZSRR budzą u Ciebie wątpliwości ? To się nazywa pomroczność jasna.

Dzięki, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że lepiej jakby Ukraina trwała pod rządami Janukowycza. Przynajmniej był jakiś porządek i było pewne, że żaden oligarcha nagle nie dostanie szału i nie użyje swojej prywatnej armii w celach interwencyjnych np. w Polsce.
    Nie wiedziałem że tak przekonanych można jeszcze bardziej utwierdzać w swoim zacietrzewieniu Jak widzę mimo spamowaniu nas przez zająca linkami jak łatwo prać Ukraińców, ciągle strach ma duże oczy. Ja się trochę boję błądzących rosyjskich żołnierzy co to się gubią przy obcej granicy. A jeszcze bardziej całych jednostek, które wyjeżdżają z garnizonów z całym regulaminowym sprzętem oficjalnie na urlop, z którego często wracają jako ładunek 200 i są chowani czasem w bezimiennych grobach... Taki urok reżimu, bo mówimy o chłopakach ze służby zasadniczej. Jak na razie nasz reżim nie wpadł na ten wspaniały, bo rosyjski pomysł.

Kawałek wyżej twierdziłeś, że Jesteś patriotą. Z przykrością stwierdzam, że nie różnisz się od sowieckich dupowłazów jak Jaruzel i musisz mieć nad sobą Pana z batem- inaczej czujesz się samotny i zagubiony. Czy to w Moskwie czy to w Brukseli czy to w Waszyngtonie ale Pan musi być i musi pilnować. Ta mentalność niewolnicza to właśnie efekt 200 lat pod obcym butem o których sam pisałeś.
    Ja jestem prawdziwym patriotą i uważam, że powinniśmy ich olać wszystkich i rządzić się u siebie samodzielnie w myśl zasady "państwa nie mają przyjaciół, państwa mają interesy"...
    I proszę mi więcej nie insynuować bycie jakimś ruskim agentem bo tylko się ośmieszasz. Przychylam się do tego co mówi Pan z muszką: "Kocham Rosję a kocham ją tym bardziej im dalej jest od Polski". To, że jest teraz nieco bliżej to wina zarówno banderowców, jankesów, ruskich jak i naszych miejscowych elit.
    Na szczęście jestem człowiekiem, który przysięgał wierności temu krajowi, bronić jego granic i krwi nie szczędzić. Trochę też już zapłaciłem podatków mej ojczyźnie więc taki sympatyk Rosji jak Ty nie jest w stanie obrazić mnie taką oceną, a jedynie wzbudzić litość i śmiech. Myślenie że w naszym miejscu Europy można nie być związany sojuszniczymi powiązaniami jest tak absurdalny i naiwny że szkoda się nad tym dłużej zatrzymać. I zaprzeczanie co 25-ty post swojej sympatii wobec Rosji staje się śmieszne wobec poprzednich i następnych 24 postów.

Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    Nie wyszło na dobre Ukrainie. Realne obniżki cen gazu zamieniono na... właściwie na co? Co Europa a zwłaszcza USA, które być może były spiritus movens przewrotu, zaoferowały Ukrainie? Mrzonki o dobrobycie i europejskich standardach?
    Teraz czeka Ukrainę ból klepania biedy po ucieczce niewolnika od swego pana. W niewoli było jak było, ale trochę jedzenia, dach nad głową był. Teraz trzeba sobie samemu poradzić. Jeżeli łebski niewolnik, da sobie radę (w tym wypadku czytaj-ma surowce), jak nie, poszuka sobie innego pana (jednak nie ma, a korupcja wcale nie mniejsza niż przez ostatnie 23 lata). Tyle że tym razem to on wybierze.

Cytat Zamieszczone przez JanHetman Zobacz posta
    Ale czy mądre jest ględzenie na to, gdy każdego rasistę/bojówkarza nazywa się dziś "faszystą"?
    Oto jest pytanie... Jest nawet taki kraj za Bugiem, gdzie wszystkich nazywają faszystami!

PS- Zajączku, widzę że zagrzebałeś się, więc poczekam, mnie się nie spieszy. Już w Biblii napisano: Szukajcie, a znajdziecie. Tylko abyś nie znalazł dziury w moście!

Nowości z Ukrainy:

Trochę nowych samochodów:
    http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=14978
    http://www.defence24.pl/news_raptory...rdii-narodowej

Trochę nowych radarów artyleryjskich
    http://www.defence24.pl/news_ameryka...e-separatystow

Trochę pierwszej pomocy czysto militarnej
    http://www.defence24.pl/news_litwa-d...ejscia-do-nato

Ale nie samolotów
    http://www.defence24.pl/news_kanadyj...fia-na-ukraine

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Stolnik Awatar Baal-Melkart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 14 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Teraz czeka Ukrainę ból klepania biedy po ucieczce niewolnika od swego pana. W niewoli było jak było, ale trochę jedzenia, dach nad głową był. Teraz trzeba sobie samemu poradzić. Jeżeli łebski niewolnik, da sobie radę (w tym wypadku czytaj-ma surowce), jak nie, poszuka sobie innego pana (jednak nie ma, a korupcja wcale nie mniejsza niż przez ostatnie 23 lata). Tyle że tym razem to on wybierze.
    Jakiego niewolnika, w jakiej niewoli!? Ukraińców do wyboru Janukowycza nikt nie zmuszał. Czerpali profity z pozostania strefą buforową między szeroko pojętym Zachodem a Rosją. Przeorientowano politykę przy pomocy przewrotu i teraz wyciągają rękę po jałmużnę na zachód.
    Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
    Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
    Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
    u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
    Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    Czerpali profity z pozostania strefą buforową między szeroko pojętym Zachodem a Rosją. Przeorientowano politykę przy pomocy przewrotu i teraz wyciągają rękę po jałmużnę na zachód.
    O tym właśnie piszę. Przeorientowują się, więc profity zniknęły. A że trafili w bardzo "miałki" czas gospodarczy nawet na zachodzie, to zaraz się wyborcy przeorientowaliby i Janukowycz powtórnie w glorii chwały powróciłby do władzy. Wystarczyło pozwolić zorganizować przedwczesne wybory i na rok, dwa oddać władzę tym, którzy znowu by się pożarli. Już raz było to przeorientowanie i tak byłoby teraz. Wszystko zmieniła agresja Rosji. Wiem, wiem: musieli, tylko reagują, ich tam nie ma, oni nie mają wpływu na separatystów etc, etc. Ale nie wygląda to na oddolny ruch separatyzmu. Przypomnijmy tylko że władze autonomii Krymu które spokojnie by przegłosowały odpowiednie akty, jak i wygrały referendum zostały przypilnowane przez rosyjskich żołnierzy a "premier" w poprzednich wyborach uzyskał żenujący wynik nawet wśród swoich ziomali. Tacy osobnicy jak Striełkow (a raczej Girkin, takie tam rewolucyjne przyzwyczajenie do pseudonimów) obejmujący władze w Donbasie także nie są separatystami, tylko wykonujący zadanie ludźmi Kremla. Tego ostatniego zresztą znamy z działań w Bośni.(Mam nadzieję że nie zdziwiłem nikogo) Na Krymie zresztą też był, jak opanowano tam sytuację zaczęło się w Donbasie. Tam też odnalazł się nasz bohater.

PS: Użycie słowa niewolnik też uważam za do końca nietrafione, ale oddające bezradność. Ale jak przy krwawych zajściach na Majdanie przebywał w Kijowie generał FSB to widać przynajmniej to (abstrahując od rzeczywistych wydarzeń, kto, ilu itd) kto kierował działaniami MSW Ukrainy. A to już coś znaczy (oprócz dla kilku znanych mi ludzi).
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 29-11-2014 o 15:21 Powód: literówka

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

5. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Tak Putin sobie zmniejszył cenę, dla kaprysu rzecz jasna. Jak to władca emiratu Rosja...
    Pytałem o dowody szantażowania Narodu Ukraińskiego przez Putina, że jak nie wybiorą Janukowycza to podwyższy im cenę gazu. Nadal ich nie otrzymałem, czekam.
    Pewnie że istnieje i czekam już dobę aż zajec wyjdzie z tego stanu. Jak na razie po swojemu czmychnął ale jestem cierpliwy.
    Niewiele krócej czekam na w/w dowody szantażu. Nie stawiaj się ponad zającem bo nic nie Jesteś lepszy.
    Ponieważ żyjesz w reżimie, według Ciebie i kilku innych jest na odwrót.
    Znowu ten reżim... No dobrze:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Re%C5%BCim_polityczny
    Biorąc pod uwagę stosunki władzy państwowej i społeczeństwa w procesie rządzenia wyróżnia się trzy zasadnicze reżimy:

To jak, tylko ja żyję w reżimie LoL?
    To się nazywa pomroczność jasna.
    Parę centymetrów wyżej wykazałem ją u Ciebie
    Ja się trochę boję błądzących rosyjskich żołnierzy co to się gubią przy obcej granicy.
    Myślałem żeś bardziej odważny. Kiepsko z tą naszą armią. Nie dość, że pomroczność jasna to jeszcze tchórzostwo...
    Jak na razie nasz reżim nie wpadł na ten wspaniały, bo rosyjski pomysł.
    Spoko- wyszły więzienia CIA, wyjdzie też szkolenie banderowskich dywersantów w Legionowie
    Na szczęście jestem człowiekiem, który przysięgał wierności temu krajowi, bronić jego granic i krwi nie szczędzić.
    A boisz się zagubionych żołnierzy przekraczających granicę. Wstyd.
    To może inne pytanie- czy udział Polaków w walkach w Afganistanie, Iraku, Kosowie to obrona Polskich granic?
    Myślenie że w naszym miejscu Europy można nie być związany sojuszniczymi powiązaniami jest tak absurdalny i naiwny że szkoda się nad tym dłużej zatrzymać.
    Jestem za członkostwem Polski w NATO. Ale czy NATO kazało nam atakować Irak i Afganistan oraz pomagać dywersantom na Ukrainie? Nie przypominam sobie aby wszyscy członkowie sojuszu brali w tym udział. O to, czy tak wygląda obrona naszych granic już pytałem.
    Teraz czeka Ukrainę ból klepania biedy po ucieczce niewolnika od swego pana.
    Poproszę o dowody na to, że Ukraina była niewolnikiem Rosji przed majdanem. Jesteś pewny swego zdania, więc wykazanie tego nie powinno to być dla Ciebie żadnym problemem
    Nie wyszło na dobre Ukrainie. Realne obniżki cen gazu zamieniono na... właściwie na co? Co Europa a zwłaszcza USA, które być może były spiritus movens przewrotu, zaoferowały Ukrainie? Mrzonki o dobrobycie i europejskich standardach?
    Jak to co- Ukraina została uwiązana pożyczką z MFW. Oprócz tego została poklepana po plecach przez Zachód. Gra warta świeczki

Twojego ,,LoL" też zabraniam, są inne formy w języku polskim wyrażające emocje. Bezdyskusyjnie zabraniam. Pampa

Cześnik Awatar JanHetman
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Bardzo razi mnie w Waszej dyskusji sposób, w którym operujecie nazwą "naród". Nie sądzisz Zakapiorze, że to słowo jest zbyt górnolotne, by mówić, że ktoś "zastraszył naród strasząc podwyżką cen gazu"?
    Gdy myślę o zastraszonych ludziach myślę raczej o mieszkańcach Ukrainy/ludzie ukraińskim, nie narodzie. Choć może to zwykłe czepianie się.

Ukraina jest w beznadziejnej sytuacji. Kompletnie zniszczyła swoje stosunki z Rosją i Białorusią (mylę się co do drugiego?). Ma obok siebie dwa potencjalnie wrogie państwa: Węgry i Rosję. Polska, choć tutejsi "jakobini" bardzo czynnie wspierają sprawę ukraińską, może niedługo stracić cierpliwość. Otóż skierowana w stronę Ukrainy przyjaźń proeuropejskich zarządców Polski spotyka się z murem w postaci wielokrotnych embarg oraz wzmożenia aktywności ukraińskich "nacjonalistów". Jedyny prawdziwy sojusznik, Niemcy, który mogły by uchronić Ukrainę przed agresorami, leży za Karpatami...
    Co powinni zrobić zarządcy Ukrainy przy przywrócić stabilność swojemu państwu? Mają kontynuować walkę z oddziałami separatystów i modlić się o pomyślne zakończenie sprawy, ogłosić secesję i dołączyć do Unii, czy pogodzić się z Putinem?
    ; )

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Słowo Naród było użyte w kontekście wyborów. I to nie ja pisałem o zastraszaniu Ukraińców tylko Gajusz Mariusz.
    PS: Użycie słowa niewolnik też uważam za do końca nietrafione, ale oddające bezradność. Ale jak przy krwawych zajściach na Majdanie przebywał w Kijowie generał FSB to widać przynajmniej to (abstrahując od rzeczywistych wydarzeń, kto, ilu itd) kto kierował działaniami MSW Ukrainy. A to już coś znaczy (oprócz dla kilku znanych mi ludzi).
    Może kierował, może nie kierował a może tylko doradzał? Dowody albo zostaje to tylko w sferze domniemań jak w sprawie Smoleńska itd.
    Co powinni zrobić zarządcy Ukrainy przy przywrócić stabilność swojemu państwu? Mają kontynuować walkę z oddziałami separatystów i modlić się o pomyślne zakończenie sprawy, ogłosić secesję i dołączyć do Unii, czy pogodzić się z Putinem?
    Teraz to już nie mają innego wyjścia jak uznać odpadnięcie Krymu i Donbasu oraz zostać potulnym pieskiem Banku Światowego, Międzynarodowego Funduszu Walutowego i zachodnich koncernów.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Pytałem o dowody szantażowania Narodu Ukraińskiego przez Putina, że jak nie wybiorą Janukowycza to podwyższy im cenę gazu. Nadal ich nie otrzymałem, czekam.
    Widzisz, najprostszych faktów nie kojarzysz. Nie chodziło mi przed wyborami, w czasie ale po wyborach (gdzie twierdziłem inaczej? To znowu Twoja teza którą komuś karzesz udowadniać Taka z Tobą dyskusja) Obniżka cen i później jawne ogłaszanie że rozmowy z UE zakończone podpisaniem umów zakończą się nową taryfą gazową to rzecz która Ci umknęła. Cóż...

Niewiele krócej czekam na w/w dowody szantażu. Nie stawiaj się ponad zającem bo nic nie Jesteś lepszy.
    Kolejny samozwańczy adwokat? Zając zarzucił mi nieprawdę pisząc o mnie, a nie na temat tutejszej dyskusji. Takie rzeczy moje roczniki traktują trochę wyżej. Twoje chyba już nie. Taki klimat.

To jak, tylko ja żyję w reżimie LoL?
    Każdy ma swój mały świat, szczerze współczuję Ci.

Parę centymetrów wyżej wykazałem ją u Ciebie
    To wolny kraj, nie takie brednie słyszałem w życiu.

Myślałem żeś bardziej odważny. Kiepsko z tą naszą armią. Nie dość, że pomroczność jasna to jeszcze tchórzostwo...
    Taka mała prowokacja? Ja się obawiam o taki fakt, bo to byłoby naruszenie moich granic, a więc i NATO, a nie tych biednych żołnierzy. Kto wie, może oni naprawdę dowiadują się że jednak te manewry/urlop to lipa w momencie pierwszego starcia? To nawet możliwe jak mieszkają w takim zamordyźmie. Nie łapiesz tego, bo jesteś mistrzem konsoli, a więc zawsze można odpalić grę od nowa. W realu tak nie jest. I nie wal tak w nasze wojsko bo tym bardziej widzę w Tobie pseudo rodaka. Nawet kałacha w ręku nie miałeś, ale mądrzysz się jak jakiś szwej który słyszał kule wymierzone w niego. Zakładam że daleko Ci do tego.

A boisz się zagubionych żołnierzy przekraczających granicę. Wstyd.
    To może inne pytanie- czy udział Polaków w walkach w Afganistanie, Iraku, Kosowie to obrona Polskich granic?
    Jak każdy normalny Polak bardziej obawiam się obcego żołnierza przekraczającego nasza granicę niż innego broniącego swojej integralności. To jest fundamentalna różnica dzieląca takich jak ja i takich jak Ty. Logicznie rzecz biorąc jak mnie zarzucasz tchórzostwo przy takim obrocie sprawy, to czym Wy się kierujecie? Cykorem.
    Odpowiadam-Nie, a co ma to do rzeczy a szczególnie tematu? Przy okazji. Możesz mi przypomnieć gdzie wzięliśmy udział w walkach w Kosowie? Jakaś miejscowość, data, pododdział? Robisz się bardziej zającowaty niż sam myślisz. Czekam na odpowiedź.

Jestem za członkostwem Polski w NATO. Ale czy NATO kazało nam atakować Irak i Afganistan oraz pomagać dywersantom na Ukrainie? Nie przypominam sobie aby wszyscy członkowie sojuszu brali w tym udział. O to, czy tak wygląda obrona naszych granic już pytałem.
    Oj to musze Ci przypomnieć że jeszcze długo wiodącą siłą w NATO są i będą wojska USA. Z co za tym idzie główne dowództwa będą obsadzone ludźmi z West Point. Nie myl dowództw administracyjnych z operacyjnymi, bo to też cywilom sprawia ogromną trudność... Tak kochasz jankesów? Czy czegoś się obawiasz? Militarnie (mówimy o NATO) kogo? Tego bronionego przez setki postów sąsiada z KGB-istą na czele? (Większość gabinetu zresztą ma także taką "przeszłość"...oprócz typowo gospodarczych stołków z tego klucza są tam ludzie) Szwecji? Finlandii? Austrii czy Szwajcarii? Bo jak nie to z jakiego powodu chcesz być w NATO? Uczestnictwo w operacjach na terenie Iraku i Afganu była decyzją konkretnych rządów. Policz ile krajów NATO było uczestnikami, a ile nie. A później odpowiedz sobie, dlaczego.

Poproszę o dowody na to, że Ukraina była niewolnikiem Rosji przed majdanem. Jesteś pewny swego zdania, więc wykazanie tego nie powinno to być dla Ciebie żadnym problemem
    Jak zadajesz głupie pytania, to chociaż czytaj poprzedni post adwersarza.

Wzmacnianie wojsk na Krymie.
    http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=15024
    http://www.defence24.pl/news_rosyjsk...zone-na-krymie

Nerwowo w komunikacji lotniczej.
    http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=15022

Newsy dotyczące Mistrali.
    http://www.defence24.pl/news_francja...trali-do-rosji
    http://www.defence24.pl/news_kradzie...ow-na-mistralu
    Szczególnie ta kradzież jest bardzo interesująca.
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 29-11-2014 o 19:15 Powód: literówka

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Nie chodziło mi przed wyborami, w czasie ale po wyborach (gdzie twierdziłem inaczej? To znowu Twoja teza którą komuś karzesz udowadniać
    Czyli zgadzasz się ze mną, że decyzja Ukraińców o wybraniu Janukowycza na prezydenta była wolna od ruskich gróźb i został wybrany legalnie? Dlaczego więc popierasz jego nielegalne obalenie wbrew wcześniejszej suwerennej decyzji Narodu?
    Aha. Jeszcze raz pytam- co zrobisz w sytuacji gdy USA wpadną na pomysł obalenia rządu Kopacz i prezydenta Komorowskiego?
    To wolny kraj, nie takie brednie słyszałem w życiu.
    Każdy ma swój mały świat, szczerze współczuję Ci.
    Dokładnie. Każdy normalny człowiek po przeczytaniu tego:
    Biorąc pod uwagę stosunki władzy państwowej i społeczeństwa w procesie rządzenia wyróżnia się trzy zasadnicze reżimy:

przyznałby się do błędu i stwierdził, że jednak w jakimś reżimie ale jednak reżimie- żyje
    Niestety wrodzona hipokryzja i napompowane ego niektórych osób nigdy nie dopuszczą do czegoś takiego jak przyznanie się do błędu i uznanie czyjejś racji.
    Ja się obawiam o taki fakt, bo to byłoby naruszenie moich granic
    Kolejna hipokryzja. Wytłumacz to Irakijczykom, których Polacy okupowali w imię interesów USA pod pozorem szukania broni zagłady, której i tak nie znaleziono
    Nie łapiesz tego, bo jesteś mistrzem konsoli, a więc zawsze można odpalić grę od nowa. W realu tak nie jest. I nie wal tak w nasze wojsko bo tym bardziej widzę w Tobie pseudo rodaka. Nawet kałacha w ręku nie miałeś, ale mądrzysz się jak jakiś szwej który słyszał kule wymierzone w niego. Zakładam że daleko Ci do tego.
    1. Udowodnij mi, że jestem mistrzem konsoli.
    2. Udowodnij mi, że nie miałem kałacha w ręku.
    A odnośnie nazywania mnie pseudo-rodakiem (za co powinno być ostrzeżenie)za brak u mnie poparcia dla jankeskiej propagandy- Polacy jako całość nie mają mentalności agresora ani nie popierają państw zaborczych. Twoja logika to pozostałość czasów Układu Warszawskiego i strategii "bratniej pomocy". Teraz sowiecka "bratnia pomoc" została zamieniona jankeskim hasłem "niesienia demokracji". Hasło inne ale i tak chodzi o to samo.
    Jak każdy normalny Polak bardziej obawiam się obcego żołnierza przekraczającego nasza granicę niż innego broniącego swojej integralności.
    J/w wytłumacz to Irakijczykom, na których napaść popierasz.
    Oj to musze Ci przypomnieć że jeszcze długo wiodącą siłą w NATO są i będą wojska USA.
    No i co? Jakoś nie wszyskie kraje z NATO najechały Irak jak wierny jankeski wasal Polska czyli przymusu nie było. Jak się okazało, korzyści z tego najazdu dla Polski też nie...
    Bo jak nie to z jakiego powodu chcesz być w NATO?
    Spełnia to pewną rolę odstraszającą. Pewności, że nam NATO pomoże i tak nie ma.
    Jak zadajesz głupie pytania, to chociaż czytaj poprzedni post adwersarza.
    Tylko, że to nie ja pisałem o jakimś niewolnictwie by potem się z tego niefortunnego zwrotu tłumaczyć

Strona 139 z 287 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140141149189239 ... OstatniOstatni