"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Taki mały spoiler - Ateny często wypowiadają posłuszeństwo Macedonii - więc można je zdobyć nie walcząc z ich pierwotnym suzerenem, a wręcz mu pomagając![]()
Wcielę się w początkującego, ktoś wie czy poziom spadku niezadowolenia w związku z obecnością plądrującej wrogiej armii/floty zależy od jej siły? Nie chodzi mi o różnicę 1-3 jednostek, tylko np 5-cio jednostkowa a pełna 20-o jednostkowa. Dzięki z góry.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
z tego co wiem to niezależnie od wielkości jest te -20
Samick, jest ,ale przy tych wszystkich statach, liczbach, procentach w R2 pomyślałem że podany tam przykład dotyczy np tylko buntu, a nie armii z zewnątrz. Ok, nie było pytania.
O dziwo nie spotkałem się z tym pytaniem tutaj, dlaczego w Rome2 nie można "handlować" regionami?
Nie można bo twórcy nie zaimplementowali takiej opcji w grze. W Atilli też nie będzie takiej opcji z tego co mi wiadomo, a szkoda bo czasem się przydawała.
Tak swoją drogą zapytam czy każdemu tak długo instaluje i ściąga patche do Roma- np. hotfix 25 mb a 20-30 minut to przynajmniej zajmuje.
Maślane masłoNie można bo twórcy nie zaimplementowali takiej opcji w grze.
Szukam odpowiedzi dlaczego, jakiś powód. Ciekawość mnie ciśnie :/
@Up)
Bo nie chciało im się pisać i uczyć SI korzystania z tego. A po co dokładać sobie więcej pracy, kiedy tak jak teraz też jest dobrze. Dyplomacja jest na najwyższym poziomie w serii według mnie. Choć tej opcji trochę mi brakuje.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.