Strona 235 z 330 PierwszyPierwszy ... 135185225233234235236237245285 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 341 do 2 350 z 3294

Wątek: Filmy

Szambelan Awatar odi.profanum
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 29 podziękowań w 24 postach
    ale gdzie zatrudnili by choreografów walk?
    Raid był tym wyjątkiem który mnie zainteresował. Kto oglądał to wie, dodam tylko że ogromnym dla mnie plusem był fakt że akurat z ludów Azji Indonezyjczycy mają dla mnie rozróżnialne twarze na pierwszy rzut oka. Drugiej części się trochę obawiałem. Mamy tu dokładnie dalszy ciąg akcji. I bardzo dobrym pomysłem było wyjście akcji "na miasto" a nie powielenie pomysłu z jedynki i uwięzienie bohaterów i fabuły do bloku-twierdzy. To się sprawdziło, ale na jeden raz. Jeszcze jedno rzuca się w .. uszy. Świetnie dopasowany podkład muzyczny. Kolejne walki to typowy kolejny level z podnoszonym poziomem trudności. Szczególnie ostatnie pół godziny. Jednak ciągle to jest zjadliwe choć akurat nie polecałbym jeść obiadu w trakcie seansu. To nie byłoby dobrym pomysłem. Podsumowując-jak rzadko kontynuacja dorównuje pierwszej odsłonie i szczerze polecam! I jeszcze jedno. Ostatnie słowa we filmie padające z ust bohatera: "mam już dość" za jakieś 3 lata okażą się mijać z prawdą.
    Mówiłem, że fajny. Laska z młotkami i scena w pociagu świetna. Generalnie niemal od początku filmu jest cały czas bijatyka

Jurassic Park zbyt homoseksualny dla mnie a co do SW to spoko, zawsze fajnie jak się coś pojawia z gatunku science fiction, bo ostatnio jeśli chodzi o dobre filmy z tego gatunku to posucha straszna. Poza Dreddem i Moon nic fajnego nie widziałem - no może jeszcze niezłe były nowy Robocop i Pacific Rim.
    "What is best in life?
    To crush your enemies, to see them driven

before you, and to hear the lamentations

of their woman"

http://www.lastfm.pl/user/raq7 mój last

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez odi.profanum Zobacz posta
    zawsze fajnie jak się coś pojawia z gatunku science fiction, bo ostatnio jeśli chodzi o dobre filmy z tego gatunku to posucha straszna. Poza Dreddem i Moon nic fajnego nie widziałem -
    Mnie podobało się "Na skraju jutra". Za Moonem się rozejrzę.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Mnie też się ten film podobał. Co do posuchy, to najlepsze filmy SF są inspirowane dobrymi powieściami SF. Szkoda, że do tej pory nie zekranizowano Niezwyciężonego Stanisława Lema. Byłby to thriller, horror i traktat filozoficzny w jednym. Może się kiedyś doczekamy...
    A tutaj coś nowego. Zapowiada się nieźle.

Automata

https://www.youtube.com/watch?v=Wh_wmaOZcWo
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Stolnik Awatar Baal-Melkart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 14 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Mnie podobało się "Na skraju jutra".
    To chyba jeden z nielicznych filmów z "holyłudu", w którym wątek romantyczny nie przeszkadzał w oglądaniu filmu

Do s-f ostatnich lat dołączyć można też "Niepamięć" i to pomimo trochę rozczarowującego zakończenia. "Księgę ocalenia" - rewelacyjny Gary Oldman jako, a jakże - czarny charakter i trzymający jak zawsze wysoki poziom Denzel Washington. Film zapamiętałem również ze znakomitych zdjęć. Myślę też, że warto rzucić okiem na film "W stronę słońca", choć główny cel jaki stoi przed bohaterami wydaje się bardziej fiction niż science. Do strawienia jest jeszcze "Cargo".

Cytat Zamieszczone przez szwejk
    Kojarzy mi się z "Ja, robot", ale może będzie lepszy.

I na koniec. Dlaczego oni to robią. Po co robić drugi raz to samo i to pewnie gorzej niż na początku:

Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
    Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
    Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
    u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
    Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Co do "Na skraju jutra". Akurat oglądałem przed chwilą kolejny film z Emily Blunt: Looper - pętla czasu. Dziewczyna ma "normalną" urodę i chyba dlatego przyciąga moją uwagę. Film z pomysłem, fajne tempo, szczwany stary Bruce Willis swoje też dokłada. I Jeff Daniels jako ... wujek samo zło! Dobre kino.

Księga ocalenia i Niepamięć-według mnie oba znakomite, a temu ostatniemu (subiektywny pogląd) końcówka wcale nie zaszkodziła. W stronę słońca niezły, Cargo nie miałem okazji jak do tej pory. Dla mnie totalną kichą było zaś Elysium.
    Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    I na koniec. Dlaczego oni to robią. Po co robić drugi raz to samo i to pewnie gorzej niż na początku:
    Zapewne pomysły im się kończą...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Szambelan Awatar odi.profanum
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 29 podziękowań w 24 postach
    W sumie nie do końca czaje, to ma być remake 1 ? ( jak tak to spoko, akurat 1 przydałaby się odświeżona wersja), czy jakaś powiązana historia między 2 a 1 ?
    "What is best in life?
    To crush your enemies, to see them driven

before you, and to hear the lamentations

of their woman"

http://www.lastfm.pl/user/raq7 mój last

Podczaszy Awatar Mopek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Seria Terminator powinna się skończyć na drugiej części. Moim zdaniem jednego z lepszych filmów. A przynajmniej jest to jeden z moich ulubionych.

Stara Gwardia Awatar Grogmir
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    36
    Otrzymał 68 podziękowań w 40 postach
    A Interstellar jak oceniacie?

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Obejrzałem sobie Beowulfa Dobrze się bawiłem. Historia ciekawie opowiedziana. Animacja sprawna. Angelina jako matka potworów...niebanalna

https://www.youtube.com/watch?v=6V0w1eYIXuo
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Beowulf zachwytów u mnie nie wywołał, ale do obejrzenia był, owszem. Chyba bardziej podobała mi się konwencjonalna wersja z Gerardem Butlerem. Dziś obejrzałem Strażników Galaktyki. Pop mnie zabije, ale nie czuję już filmów z gadającymi futrzakami, zielonymi, czerwonymi etc ludkami. Oczywiście trafiał do mnie humor prezentowany we filmie. Do figury Zoe Saldany też nie musiałem się przekonywać Dwóch godzin bynajmniej nie straciłem, ale szybko o nim zapomnę. Uwaga! Czekać do końca napisów!

Strona 235 z 330 PierwszyPierwszy ... 135185225233234235236237245285 ... OstatniOstatni