Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 195

Wątek: [DLC] Wrath of Sparta - Campaign Pack

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 25 podziękowań w 19 postach
    Sycylia powinna być właśnie na zasadzie osobnej mapki, tak jak w empire. Jej brak owszem boli bo przecież była ona poniekąd spichlerzem greków, a co za tym idzie ważnym celem wojennym. Jednak chyba to przeboleję i rzucę grosiwem... sporą ilością grosiwa bo oczekuję świetnego klimatu i może trochę bardziej ekscytujących starć hoplitów niż dotychczas

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Patrząc po nazwie pliku, chłopaki z CA robili co najmniej kilka zmian na niej. Szkoda, że nie dowiemy się jakich.

Podczaszy Awatar LEGION
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Pierwszy totalwar, w którym prawdopodobnie zagram wszystkimi frakcjami!
    Tyberiusz wrócił na Capri..

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 15 podziękowań w 8 postach
    Czyli nic więcej o igrzyskach. Trzeba czekać do premiery (i promocji). ;(

Proszę pamiętać o mnie i w miarę szczegółowo opisać te igrzyska w recenzji.
    I tak pewnie sam się przypomnę. ;P

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    http://www.twitch.tv/totalwarofficial Trwa Live z Kampanii Atenami na tym dodatku.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Chłop Awatar Dumnorix
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    No i tak jak myślałem... ten twitch pokazał że tam nie ma nic ciekawego. Roster nie wiem czym się różni są te same jednostki cały czas. Hoplici, lżejsi hoplici, harcownicy, jakaś lekka jazda i z elitarnych to hoplici wybrani jeśli dobrze pamiętam. Żadnych nowości kompletnie. Tylko mapa inna na której są państwa mające identyczny roster. I to co boli najbardziej... żadnych nowych frakcji (grywalnych/na multi) brak bitew historycznych, brak nowych jednostek, a cena jak za poprzednie, bardziej dopracowane DLC.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ja trochę się spóźniłem i oglądałem mniej więcej od przygotowania na tą małą spartańską osadę. Poza lekką jazdą w kapeluszach za bardzo jednostki nie rzuciły mi się w oczy.
    Jedyne co mi się podobało to duża ilość wysepek i miast na nich. Tylko w sumie walka morska nie wychodzi za bardzo w R2. Do poziomu M2 naprawdę sporo brakuje, tam desantów Portugalii, Sycylii czy Wenecji można się było spodziewać wszędzie.
    Na pytanie o Syrakuzy, ludzie na czacie odpowiedzieli że twórcy nie chcieli za bardzo poszerzać mapy.
    To teraz trzeba czekać na gameplay ze Spartą, bo zapowiada się że to tam będzie większość nowych jednostek specjalnych.

Ja już jestem pewny że preordera nie będzie:
    - Brak Sycylii i Syrakuz.
    - Brak nowych nacji do dużej kampanii i multi.
    - Brak nowych jednostek do dużej kampanii i multi.
    - Brak nowych bitew historycznych.
    - Brak nowych zdolności wodza.

Moją decyzje przesadziła wczorajsza prezentacja dwóch ostatnich jednostek Szroniaków do Age of Wonders 3. Gdzie twórcy zapowiedzieli świąteczną niespodziankę w następnym tygodniu. (Ci co tydzień w piątek pokazują coś nowego z zapowiedzianego dlc.) Może zdążą wydać DLC przed gwiazdką.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Ja tam DLC kupie na pewno bo dla mnie to będzie w końcu jakaś inna kampania, a nie ciągle to samo z pseudo zmienianiem frakcji. Najbardziej rozbawiła mnie ikona spartańskich hoplitów, a dokładnie ich hełmy bo dla mnie wyglądały komicznie Co do Sycylii to koleś powiedział, że aby była Sycylia na mapie, musieliby mocno mapę poszerzyć z czego większość to byłaby woda i puste tereny więc woleli się skupić na samej Grecji. Co do multi to z tego co wyłapałem to ten rudy powiedział, że na razie nie będzie możliwości grania nimi na multi i we własnych bitwach więc może dodadzą to potem. Co do kampanii głównej nie ma szans na to by jednostki weszły do niej. Ten co robił DLC powiedział, że chętnie by zrobili kolejne DLC na tej mapie bo jest fantastyczna. Może więc doczekamy się Aleksandra? Za to ten co grał w pierwszej bitwie stracił Sokratesa... Poza tym będzie dwanaście tur na rok i pora roku będzie wpływać na zasięg armii, możliwość rekrutacji, itp.
    Zawsze mnie bawi ciągłe porównywanie Romka II do Medka II bo odnoszę wrażenie, że w inne gry grałem/gram. Co do desantów w Medku II to były bardzo przewidywalne, czasem szło nawet czasowo zgadnąć kiedy będą(przynajmniej u mnie).

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Porównywałem do Medka bo tam desanty rzucały się w oczy. Więc więcej graczy się z tym spotkało podczas swoich gier. Ogólnie komp w R2 potrafi zająć wyspy Rodos, Cypr, Sardynie czy Korsykę (Kreta jest za to nie do ruszenia), czy zrobić desant do Afryki. Ale tak jakoś w tle, za mgłą wojny. Poza tym to mijanie się flot jest denerwujące. Natomiast przeciwko graczowi, komp ma opory. W HatG wyglądało to strasznie: kilka flot Rzymu pływało sobie na na stuku dwóch prowincji wodnych.

Jak by chcieli dodać Sycylię to spokojnie coś by wymyślili. Choćby wspomniany wyżej patent z Empire. Mogli by dać jakąś wysepkę jako przyczółek i by było trochę nie historycznie. Ewentualnie moli zrobić skrypt z przybyciem Syrakuz, coś jak przybycie króla norwegi w Kingdoms. I to byłaby niestandardowa gra.

Co do multi to z tego co wyłapałem to ten rudy powiedział, że na razie nie będzie możliwości grania nimi na multi i we własnych bitwach więc może dodadzą to potem.
    Ja tam nie za bardzo nie więżę w żadne "może" i że dodadzą coś później, kiedy kasa będzie zgarnięta. Po za tym bierzemy i płacimy za to co jest pokazane, i nie mają w tedy już obowiązku dodawać nic do tego. A stosunek ceny do zawartości jest bardzo nie korzystny dla tego dodatku w porównaniu do CiG czy HatG.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Dokładnie, po za tym sama kampania będzie niemiłosiernie nudna. Wszyscy będą mieli takie same armie i będą stosować tą samą taktykę, zero urozmaicenia. Do tego nie uśmiechają mi się żmudne przepychanki hoplitów. To jest najgorszy pomysł na DLC jakie można sobie wyobrazić. Zamiast zrobić Aleksandra albo jak już chcemy coś nowego to początki dominacji Rzymu na bucie i podporządkowywanie przez nich ludów Italii to dostajemy okrojoną wojnę peloponeską, nie wnoszącą żadnych jednostek ani nowych nacji do kampanii głównej. Rozumiem że niektórym miłośnikom Grecji a także graczom czującym powiew świeżości(w końcu nigdy nie było jeszcze total wara w tych czasach)może taki pomysł się podobać, ale ja w to dlc bym nie zagrał nawet jakby za darmo je rozdawali a co dopiero za kilkadziesiąt złotych.

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów