Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
Jest roznica pomiedzy walka a mordowaniem bezbronnych ludzi.Wybielanie banderyzmu sie zaczyna...
Rosjanie za to jak czysto, higienicznie strzałem w tył głowy z zawiązanymi rękoma drutem kolczastym na plecach to pewnie była walka...

a także zamordowanie polskiego generała Karola Świerczewskiego, ps. Walter.

...czynnego agenta NKWD coś jak prezydent Bierut i wielu, wielu innych. Zresztą z tą śmiercią jest o tyle dziwna sprawa, że we wszystkich relacjach ochrony jadącej wtedy w kolumnie nie było mowy o walce wręcz. A zachowany mundur Walter daje ciekawe wyniki oględzin. Niestety nie znalazłem w lepszej kopii. Polecam w całości ale szczególnie 18 min.

Skoro sam konsulat nie wystosowal zadnych sprostowan lub wyjasnien odnosnie tej mapy to dzialanie jest celowe i przemyslane.Zwazywszy ze podobne w przeslaniu mapki znajduja sie w podrecznikach do historii o czym informuje artykul.Mapa z XIXw. bez Polski ale za to z "wielka ukraina".Nie musisz sie bawic w wybielanie uczynkow ambasadora.Od tego maja rzecznika.Natomiast FB to podstawowe zrodlo wiedzy legendarnego SBU zwlaszcza obficie korzystanego zaraz po katastrofie mh17.
Skoro juz jestesmy przy kartografii juz ta mapa jest bardziej historyczna:
http://i.imgur.com/XMzawux.jpg
A więc Wielka Ukraina była w XIXw? No niech Ci będzie, każdy ma swój mały świat. Zresztą twarz tow Stalina pięknie pasuje do tego fragmentu mapy, co tu komentować?

Zas ta hrywna to juz nawet dno przebila

Na szczęście tak twarda waluta jak rubel oparła się na wodorostach....

PS. Jak już wróciłeś, zajac, możesz już podać znalezione dowody mojego udziału w misji w Kosowie (jako takiego swoją drogą i tak bym się nie wypierał) czy już mogę nazywać Cię zajączkiem-kłamczuszkiem? Chciałbym zakończyć ten temat więc proszę żebyś tym razem nie zrobił uniku, tylko twardo bronił swojej tezy jakimś moim postem albo innym "dowodem", tak jak udanie zastępujesz rzecznika Kremla.