Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 195

Wątek: [DLC] Wrath of Sparta - Campaign Pack

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Zapomniałem się spytać o te stolice co nie powinno się ich podbijać.
    Chodzi o miasta główne nacji grywalnych?
    Ich zajęcie powoduje karę do ładu czy dyplomacji?

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Chodzi o stolice wszystkich państw, nie tylko najcji grywalnych. Powoduje to chyba karę do dyplomacji, co ładu nie jestem pewien ale chyba nie.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez LVEX_mackoff Zobacz posta
    - zobaczysz jak wielką różnorodność, historycznie poprawnych jednostek można zaoferować każdej greckiej/hellenistycznej frakcji
    Nie mam zamiaru bronić CA, tego DLC-ka ani wywoływać jakiejś niepotrzebnej dyskusji. Ale jak już ruszamy historię, to różnorodność np hoplitów była raczej w obrębie każdej z polis, niż pomiędzy. Różnorodność jako taką mamy właśnie od R2 w obrębie jednego pododdziału. Możesz mi wierzyć że po znalezieniu jakiegoś elementu artefaktu archeolog nie zaliczy fragmentu tarczy, czy hełmu do jakiegoś konkretnego Koryntu, czy Rodos. Raczej do Greków i tyle. Chyba że popatrzy na mapę gdzie stoi i zdecyduje... Tak jak z grubsza dajmy na to w XIIw jakbyś z daleka zobaczył chorągiew z Nadrenii, a obok chorągiew z Brandenburgii to widziałbyś większą różnorodność w obrębie jednej z nich, niż wyraźną różnicę pomiędzy.

Cytat Zamieszczone przez Mickey Zobacz posta
    Bez problemu każda bitwa wygrana automatycznie (90% szans w każdej na moją stronę). Praktycznie w całej kampanii zagrałem może jedną bitwę w której broniłem miasta przed sporą armią i to TYLKO RAZ. Reszta to automatyczne rozwiązania.
    Jakbym grał na automacie to bym nie narzekał na wygląd. I chyba zrezygnowałbym w takim wypadku z Totali...

Cytat Zamieszczone przez Mickey Zobacz posta
    90% szans zwycięstwa dla MOJEJ FLOTY BRONIĄCEJ MIASTA. I TYLKO FLOTY.
    Rozumiem że 90% Twojej floty to hoplici spartańscy? Z doświadczeniem? Persowie widzę zieloni jak Kermit i większość piechota. Zdziwiłbym się gdyby było odwrotnie (w tym okresie). Zresztą jak utworzysz flotę w podstawce złożoną z legionistów też zdobywasz co chcesz pływając gdzie chcesz. Więc też nie jestem zszokowany. A ogólnie większość ostrzegała przed tym DLC, więc sam np. mimo że nie uciekam przed przepychaniem się hoplitów jak przed święconą wodą () to i tak nie kupię szybciej niż przy zniżce, sporej zniżce.(I nawet nie chodzi o pieniądze, bo nie muszę oglądać się za nimi na bliskich.)
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 19-12-2014 o 13:57 Powód: literówka

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

4. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 25 podziękowań w 19 postach
    LVEX nie, nie grałem RSII ale widziałem trochę gameplayów. Ogólnie jestem dosyć sceptyczny do modów, wolę podstawki. To co mówisz odnosi się do zróżnicowania w większości skórek hoplitów i zmianie kilku punkcików w statystykach. Szału nie ma bo to nie jest różnorodność jednostek o której ja pisałem. Chodziło mi o TYPY jednostek np. więcej szermierzy, mocniejsze konnice. Wszystko TO byłoby nie na miejscu!!! Gajusz Mariusz bardzo dobrze opisał to o czym mówię. Różnorodność w WYGLĄDZIE jest już w R2 wewnątrz oddziałów poprzez kilka wzorów hełmów, tarcz, czy ubranek Rozumiem że to może być trochę nużące w grze ale tak było na polach bitew i koniec. Jednostki nawet różnych państewek ale leżących w tym samym rejonie świata, mogły wyglądać niemal identycznie jeśli idzie o uzbrojenie, a różnić się na poziomie poszczególnych żołnierzy kilkoma szczególikami. Wiadomo że w poszczególnych formacjach, głównie szlacheckich każdy chciał się czymś wyróżniać

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    LVEX nie, nie grałem RSII ale widziałem trochę gameplayów. Ogólnie jestem dosyć sceptyczny do modów, wolę podstawki.
    To całkowicie wyjaśnia Twoje podejście do tej sprawy. Ogólnie jednak majkel masz rację jeśli chodzi o typy jednostek bo w tym okresie nie było zbytniej różnorodności. Byli hoplici( tu można ich rozgraniczyć na tych lepiej uzbrojonych, elitarnych i tych zwykłych) peltaści lekka jazda i w zasadzie to wszystko. Natomiast inna sprawa co do ich wyglądu hoplita spartański na pewno różnił się od tego z Aten ,a ten z kolei od tego powiedzmy z Koryntu,w szczególności znaczenie tu miały malunki na tarczach i o tą różnorodność chodzi LVEXowi. To że CA zrobiła to tak a nie inaczej zupełnie mnie nie dziwi bo CA robi to dla przeciętnego gracza który i tak pewnie tego nie zauważy. Kto chce większej różnorodności musi poczekać na mody które z pewnością wypełnią te braki.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

7. Użytkownicy którzy uznali post marko1805 za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Rozumiem że 90% Twojej floty to hoplici spartańscy? Z doświadczeniem? Persowie widzę zieloni jak Kermit i większość piechota. Zdziwiłbym się gdyby było odwrotnie (w tym okresie). Zresztą jak utworzysz flotę w podstawce złożoną z legionistów też zdobywasz co chcesz pływając gdzie chcesz. Więc też nie jestem zszokowany. A ogólnie większość ostrzegała przed tym DLC, więc sam np. mimo że nie uciekam przed przepychaniem się hoplitów jak przed święconą wodą () to i tak nie kupię szybciej niż przy zniżce, sporej zniżce.(I nawet nie chodzi o pieniądze, bo nie muszę oglądać się za nimi na bliskich.)
    Kolego! To nie byli hoplici spartańscy, a zwykli marynarze spartański (nazwa z polskiego tłumaczenia) co samo w sobie jest śmieszne gdyż każdy dobrze wie, że Sparta nie była historycznie potęgą morską. Sparta posiada tylko dwie jednostki morskie do rekrutacji swoją drogą: właśnie tych marynarzy i łuczników na okrętach. Ateny posiadają teoretycznie 4 - dochodzą do tego "zbrojni" marynarze i harcownicy z oszczepami. Doświadczenie w tych załogach wbiłem właśnie wygrywając takie bitwy po X razy w tak samy głupi sposób. Co do automatów... Jeśli widzę, że mam 90% szans na wygraną to po prostu szkoda mi czasu na prowadzenie mozolnej walki z biegającymi po całej mapie jednostkami harcowników. Gram każdą bitwę w której są małe szanse lub równe lub gdzie straty byłby zbyt duże - ale to w głównej kampanii... tutaj nie zaznałem takiej potrzeby ANI RAZU i to jest problem moim zdaniem. A Totale gram od Rome I'ki, która nadal w moim sercu pozostaje tą najlepszą... i głównie dlatego zainwestowałem tak mocno w Rome 2 kupując niemal wszystkie DLC.

Pozdrawiam.

Podczaszy Awatar mackoff
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 116 podziękowań w 83 postach
    Miałem na myśli oczywiście wygląd tych jednostek i drobne zmiany w statystykach - tak aby dać więcej różnorodności przy tworzeniu i korzystaniu z armii (choćby iluzorycznych).

Podtrzymuje swoje zdanie wyrażone parę postów wyżej - szczegółowość historyczna i chęć pracy nad nią w produktach CA wg. mnie nie stoi na zadowalającym poziomie.
    Dołącz do grupy steam totalwar.org.pl i znajdź osoby do wspólnej gry: http://steamcommunity.com/groups/TotalWarOrgPL

Zapraszamy także na serwer TeamSpeak 3 portalu pod adresem 178.217.186.86:11796 (bez hasła)

...oraz do polubienia strony na Facebook: https://www.facebook.com/totalwarorgpl

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    @Mickey - sugerowałem się tylko wyglądem floty, jak pisałem nie mam tego DLC. Teraz rozumiem.

@LVEX_mackoff - co do historyczności to zapowiedzi Attyli TW najlepiej obnażają nagą prawdę o CA.

Z innej beczki: tłumaczenie braku Sycylii to żenada, gdyż jak tu w temacie wcześniej zgodziliśmy się można było zastosować manewr z ETW. Ale to wydłużyłoby termin wydania (czyli "okno startowe" przed świętami przeszłoby obok nosa!) albo trzeba by było zabrać pracę do domu i posiedzieć po godzinach. Wybrali wariant najprostszy...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Widząc komentarze to DLC nie powinno zostać wydane przed świętami bo jest po prostu nie dopracowane. Jest to niestety zwykły skok na kasę :/

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 25 podziękowań w 19 postach
    Ja też nie chcę bronić CA bo każdy widzi jak się zachowują:p Myślę że w kwestii różnorodności osiągnęliśmy consensus

Do tej pory nie patrzyłem na brak Sycylii od tej strony, ale ta kwestia świąt bardzo pasuje... szkoda że ciągle tylko kasa, kasa, kasa

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów