Strona 150 z 287 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Ustosunkuj się jak chcesz. Moja opinia o artykule nie powinna zaważyć na Twojej.
    Zatem obstajesz ze artykul zamieszczony w Kresy.pl jest falszywy pomimo sprostowania samego bohatera tegoz artykulu,ok.

Kłamstwo o zagrożeniu, kłamstwo o wyłączonym transponderze czy kłamstwo o tym, że był tam samolot rosyjski?
    Porownaj tresc z pierwszego polskiego portalu z nastepujacym oswiadczeniem a pozniej dalej polemizuj:
    http://www.svt.se/nyheter/varlden/ry...r-flygincident

Nie słyszałem o kopalniach, bo praktycznie wszystkie są w rękach separatystów, zresztą ciężko jest otworzyć cokolwiek jeżeli nie doszło do formalnego podpisania pokoju. Ja się jakoś nie dziwię, że ukraińska armia się dozbraja a raczej uzupełnia straty w sprzęcie. Rosja pomimo kryzysu chwali się, a to nowym centrum, a to samolotami IV generacji, a to nowym okrętem a Tobie jak widzę to nie przeszkadza. W trosce o Ukraińców denerwuję Cię fakt, że ich wojska są uzupełniane i dozbrajane, nie zapominaj też o Rosjanach w kraju, których szaleje kryzys.
    Nie wszystkie kopalnie sa w rekach separatystow.Ponad 70 znajduje sie na terenie ukrainy.Tylko im sie robic nie chce gdyz wola jezdzic po swiecie i zebrac o wszystko co niezbedne.Nie mam do tego zastrzezen a nawet tak trzymac.Kraj nie produkujacy niczego daleko nie pociagnie.

Ukraińcy jakoś nie pochwalili się też straconym Su w Ługańsku, który przechwycili separatyści i użyli jeden raz bo potem nagle on zniknął.
    Nawet pilotow maja?

Aha, skoro nikt nie pisał w mediach to znaczy, że nie było. Ja poczekam jednak na raport patologów.
    Widzę, że jednak nadal nie wiesz, ale będziesz się upierał.
    Ja natomiast czekam juz od polowy lipca na zdjecia o ktorych trabia USA a ktorych nikt nie widzial ze o nagraniach z czarnych skrzynek juz nie wspomne.Rozumiem ze akcent malezyjski moze powodowac pewne trudnosci z odczytem ale w tym konkretnym przypadku mamy do czynienia z pilotami lotow miedzynarodowych a wiec poziom angielskiego jest wyzszy anizeli sredni.
    Co do ewentualnych ran na cialach zabitych podtrzymuje swoje zdanie.

Jak to się ma do Twojej wypowiedzi? Spuść kolego z tonu bo nie zapominaj, że zbrodnie sowieckiego systemu nie kują Cię w oczy oraz tym bardziej nie czujesz się winny popierając działania współczesnej Rosji, która stwierdza, że mieliśmy piękną wspólną kartę. Och, zaiste co to była za karta, albo bardziej cyrograf...
    Roznica pomiedzy zbrodniami radzieckimi a ukrainskimi jest taka ze pierwsi sie ich nie wypieraja.Przypominanie ukropom o zbrodniach na narodzie polskim jest naszym obowiazkiem i go... mnie obchodzi ze kogos taka postawa jest denerwujaca.Kiedy Poroszenko lub jakis inny ataman wykaze skruche za czyny swoich rodakow oraz potepi obecnych banderowcow mozemy zaczac rozmawiac o partnerstwie.

Jak widzę znalazłeś dowód niewinności .
    Zresztą co za problem włamać się na serwer i przestawić czas dodania?
    Slabiutko...Twierdzisz ze ktos wlamal sie do Google i pozmienial daty linkowania na stronie samego legendarnego SBU?Podtrzymuje swoje pytanie:
    Jak jest mozliwe zamieszczenie materialu video na temat katastrofy samolotu rejsu mh17 na siedemnascie godzin przed zdarzeniem?

Na siczy kijowskiej kolejne ciecia w budzecie kosztem ludnosci:
    http://www.dialog.ua/news/33413_1419316447

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Porownaj tresc z pierwszego polskiego portalu z nastepujacym oswiadczeniem a pozniej dalej polemizuj:
    http://www.svt.se/nyheter/varlden/ry...r-flygincident
    Nad Ukrainą też nie było niebezpieczeństwa.

Nie wszystkie kopalnie sa w rekach separatystow.Ponad 70 znajduje sie na terenie ukrainy.Tylko im sie robic nie chce gdyz wola jezdzic po swiecie i zebrac o wszystko co niezbedne.Nie mam do tego zastrzezen a nawet tak trzymac.Kraj nie produkujacy niczego daleko nie pociagnie.
    Rosjanie na szczęście trzymają się mocno dzięki Putinowi.

Nawet pilotow maja?
    Nie brakuje im czołgistów, obsługi moździerzy, armat, więc i pilotów mają, zwłaszcza, że chwalili się swoim lotnictwem.

Ja natomiast czekam juz od polowy lipca na zdjecia o ktorych trabia USA a ktorych nikt nie widzial ze o nagraniach z czarnych skrzynek juz nie wspomne.Rozumiem ze akcent malezyjski moze powodowac pewne trudnosci z odczytem ale w tym konkretnym przypadku mamy do czynienia z pilotami lotow miedzynarodowych a wiec poziom angielskiego jest wyzszy anizeli sredni.
    Co do ewentualnych ran na cialach zabitych podtrzymuje swoje zdanie.
    Na szczęście mamy zdjęcia od Rosjan pokazujące MiG-a, który miał być Su. Z tego co słyszałem to śledztwo ma potrwać ok. roku. Ja nigdy nie odczytywałem czarnych skrzynek i nie wiem ile czasu potrzeba, ale jak widzę masz w tym wprawę.

Roznica pomiedzy zbrodniami radzieckimi a ukrainskimi jest taka ze pierwsi sie ich nie wypieraja.Przypominanie ukropom o zbrodniach na narodzie polskim jest naszym obowiazkiem i go... mnie obchodzi ze kogos taka postawa jest denerwujaca.Kiedy Poroszenko lub jakis inny ataman wykaze skruche za czyny swoich rodakow oraz potepi obecnych banderowcow mozemy zaczac rozmawiac o partnerstwie.
    Ale bagatelizują mówiąc o naszej chwalebnej przeszłością łączącej nasze narody...

Slabiutko...Twierdzisz ze ktos wlamal sie do Google i pozmienial daty linkowania na stronie samego legendarnego SBU?Podtrzymuje swoje pytanie:
    Jak jest mozliwe zamieszczenie materialu video na temat katastrofy samolotu rejsu mh17 na siedemnascie godzin przed zdarzeniem?
    Nie słyszałem, że ukraińskie SBU jest legendarne. tak się czepiłeś tych nagrań, że jest to Twój koronny argument winny Ukraińców i niewinności separatystów Zresztą o ile dobrze pamiętam, to zarzut dotyczący godzin odnosił się do materiału na youtubie.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Z tego co pamiętam to jakiś czas temu w Rosji wydana został przy współpracy z jakimś rosyjskim ministerstwem(nie pamiętam którym) książka w której autor zrzuca winę za wszystkie rosyjskie zbrodnie, np. Katyń z Rosji. Książka jest oczywiście kłamstwem ale bez pomocy rosyjskich władz by się nie ukazała. Więc z mówieniem, że się nie wypierają bym uważał.
    Ukraińcy i Rosjanie są siebie warci. Co do tego samolotu to się nigdy nie dowiemy kto go na prawdę zestrzelił. Mogli to zrobić tak samo separatyści jak Ukraińcy czy nawet Rosjanie. Jeżeli mieli by to zrobić Ukraińcy to stawiam na Prawy Sektor, który jest gotowy pójść na Kijów jeżeli uzna to za konieczne. No, a Poroszenko im nic zrobić nie może bo bez Prawego Sektora nie będzie miał kto stać na pierwszej linii frontu albo właśnie jakiekolwiek działanie przeciwko Prawemu Sektorowi może spowodować groźbę ich ruszenia na Kijów.
    Dla mnie prawdziwymi zwycięzcami tego konfliktu są właśnie nacjonaliści, którzy urośli w siłę i na prawdę się liczą na Ukrainie. Na majdanie strzelali pewnie i ludzie Janukowycza, i Prawy Sektor. Nie wierzę, że przywódcy Prawego Sektora nie wykorzystali by okazji do wejścia do sił liczących się na Ukrainie. Przecież to właśnie ludzie Prawego Sektora byli najbardziej agresywni i stanowili prawdziwą siłę napędową majdanu. Zaczęło się może od zwykłych niezadowolonych ludzi ale potem wkroczyła już polityka i bój o rządzenie krajem. Gdyby nie Prawy Sektor to Janukowycz by przecież nie zwiał z kraju i by teraz nie było żadnej wojny. To oni mu grozili śmiercią w razie nie opuszczenia przez niego kraju, i zaryzykowałbym stwierdzenie, że to oni swoimi działaniami rozpętali to piekło na Ukrainie.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cóż, jak mamy pytania do materiału YT to polecałbym nawiązać korespondencję z BBC a nie z Forum. Kto wie, może staniesz się sławny? Trzymam kciuki.

Zanim ciala zabitych wyladowaly w Holandii znajdowaly sie pod opieka zarowno separatystow,zagranicznych obserwatorow oraz przedstawicieli junty kijowskiej.Skoro nikt nie odnotowal charakterystycznych ran na zwlokach jest logiczne ze takich obrazen nie bylo.
    Zanim wyjaśnię Ci pewne rzeczy, czy mógłbyś uściślić co rozumiesz stosując zwrot "charakterystycznych ran" ?

Widocznie polski wegiel jest za drogi ukrainskim "braciom" a tak nas zapewniaja ze jestesmy dla nich najwazniejsi we wszystkich dziedzinach.
    Nie ma Cię w kraju, więc uświadomię Cię że polski węgiel jest za drogi nawet dla polskich elektrociepłowni. Nie wiem jak Ty ale ja (jak na razie) uważam Polskę za bogatszy kraj niż Ukraina.

Jak amerykanska polityka sankcyjna rujnuje przemysl naftowy w UK.Juz niedlugo dolaczy Norwegia
    A ja jak i setki milionów kierowców jestem zadowolony że gałąź naftowa po latach spekulacyjnych cen i nabijania kiesy w nieskończoność w końcu odczuwa jakieś przeszkody ku uciesze swoich społeczeństw. Cameron zdaje się jest jednym z czołowych polityków potępiających swołocz z Kremla i nie sądzę żeby robił to bez opamiętania i nie patrząc na stan swojej gospodarki. Jeżeli uważasz że jest inaczej- śmiało kieruj swe kroki do BBC.

Buachachahcahchahaaaa.Poszukajcie w USA
    5 mln hrywien? Przeliczmy to na dolary albo euro. Policzyliście? A potem polecam zobaczyć ile kosztuje np taki czołg podstawowy jakiejkolwiek produkcji... Jak to jankesi, to się obłowili

Roznica pomiedzy zbrodniami radzieckimi a ukrainskimi jest taka ze pierwsi sie ich nie wypieraja.
    Proponuję poszukać zjawiska nazwanego "antykatyń". Nie dość że tworzą jakiś byt mówiąc o zbrodni (przypominam nie dotyczącej tylko Katynia! Miejsc kaźni naszej narodowej elity było więcej!) ... kryminalnej (?! ale podpisujących wyrok Stalina i tą resztę swołoczy już kryminalistami nie nazywają...) To na dodatek wymyślają nowy "fakt" historyczny. Ostrzegam ewentualnych wchodzących w polemikę, że o temacie obozów jenieckich w Polsce dla krasnoarmiejców po 1920 też "trochę" wiem.

http://www.defence24.pl/analiza_saud...a-barylke-ropy

ktoś chce zamknąć stację benzynową ze szyldem Rosja?
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 23-12-2014 o 13:48

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

5. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ławrow na święta:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...lin#BoxWiadTxt
    Dokończ zdania - Gruzja chce do NATO i UE po... Ukraina chce do NATO I UE po...

Co tam gospodarka, co tam rubel, podbijamy kosmos!
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...lin#BoxWiadTxt

Protesty w Kijowie:
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...w-kijowie-foto

Ratunek przyszedł z Norwegii:
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,gospo...zem-z-norwegii

Budżet na Ukrainie:
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,gospo...rojekt-budzetu

Żydzi protestują przeciwko Putinowi:
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,polit...ecwko-putinowi

Pomożemy zmodernizować ukraińską armię?
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojsk...ainskiej-armii
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Uwaga - swołocz będzie próbować powtórzyć scenariusz ukraiński u Bałtów:
    http://www.defence24.pl/news_panstwa...ym-w-2015-roku
    A armia FR rzekomo nadal niepokonana:
    http://www.defence24.pl/wywiad_mit-r...z-niezachwiany
    Zastanawiam się, kiedy lud kremlowski nie zorganizuje separatystów wśród naszych Rosjan?
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Zastanawiam się, kiedy lud kremlowski nie zorganizuje separatystów wśród naszych Rosjan?
    Chciałbym to zobaczyć Już widzę te nagłówki: Polscy kibole roznoszą rosyjską armię. Kibice jednoczą się przeciwko najeźdźcy. Hahaha
    Rosjanie są za ciency w uszach by zrobić u nas to co na Ukrainie. Zresztą zawsze mnie bawią przemówienia poltyków rosyjskich, którzy mówią, że nikt nie był w stanie zdobyć Moskwy. Jakoś nigdy nie pamiętają o nas, Polakach
    Osobiście sądzę, że państwa bałtyckie są bezpieczne. Ukraina za dużo im krwi napsuła by jeszcze tam coś kombinować. Raczej będzie ogarnianie terenów podbitych.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Za mało ich, ale w Inflantach może być ciepło:

Litwa-5,8% Rosjan
    Łotwa-26,9% Rosjan
    Estonia-25,7% Rosjan

@Kobrax, oczywiście że najpierw muszą ogarnąć zdobycze plus rozejrzeć się w finansach, bo kroili budżet pod inną cenę za baryłkę plus przeświadczenie że Europa pokrzyczy, pokrzyczy i odpuści. Jeżeli tak się stanie, to i tak później niż planowano na Kremlu. A azjatyckośc tej swołoczy liczymy od Kałki 1223, do Kulikowego Pola w 1380 równo ich jechali. O epizodzie Wielkiej Smuty nie wspomnę. I nie tyle Ukraina napsuła im krwi (dobrowolne oddanie Krymu czym pobudzili tylko apetyt, nieudolność armii w Donbasie) co właśnie ceny surowców i sankcje. Oraz ich zasięg jeżeli chodzi o wykonawców. Pozostało im robienie dobrej miny do złej gry i wmawianie społeczeństwu że "nic się nie stało". Kto wyjaśni społeczeństwu że codzienne kłopoty np z żywnością to wynik głównie... rosyjskiego kontrembarga? Społeczeństwo ma cierpieć, byle Putin dobrze się czuł.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Nad Ukrainą też nie było niebezpieczeństwa.
    Z wyjatkiem strefy zmagan wojennych nad ktora wyslano z pelna premedytacja mh17

Rosjanie na szczęście trzymają się mocno dzięki Putinowi.
    Nie martw sie o ruskich.Im pol litra,ogorek i salceson wystarcza.Nie takie rzeczy przechodzili w przeszlosci.

Ja nigdy nie odczytywałem czarnych skrzynek i nie wiem ile czasu potrzeba, ale jak widzę masz w tym wprawę.
    Rowniez nie mialem takiej okazji jednak troche swiata pozwiedzalem i rozrozniam akcenty peruwianskie od tajlandzkich lub polskich w jezyku angielskim.Nie zrozumiales wczesniejszej ironi Twoja strata...

Ale bagatelizują mówiąc o naszej chwalebnej przeszłością łączącej nasze narody...
    Podobnie jak ukraincy.

Nie słyszałem, że ukraińskie SBU jest legendarne. tak się czepiłeś tych nagrań, że jest to Twój koronny argument winny Ukraińców i niewinności separatystów Zresztą o ile dobrze pamiętam, to zarzut dotyczący godzin odnosił się do materiału na youtubie.
    SBU majac tyle dokonan w ostatnim polroczu w pelni zasluguje na miano legendy.Material zamieszczony przez ta sluzbe a nie przez osobe prywatna jest dowodem obciazajacym ukraincow za smierc pasazerow mh17.Oczywiscie ze godzina jego zamieszczenia jest kwestia bardzo intrygujaca i stad sie biora moje dociekania na ktore wciaz nie otrzymalem odpowiedzi:

"Encoded date: UTC 2014-07-16 19:11:19 and tagged date UTC 2014-07-16 19:11:19"
    https://www.youtube.com/watch?v=V5E8kDo2n6g

Zatem ponawiam pytanie:

Ponadto wciaz czekam na podanie mi przykladu bubla prawnego uprawniajacego polski rzad do dzialania na szkode polskiego spoleczenstwa?
    -leczenie zadymiarzy z Majdanu w polskich szpitalach
    -leczenie banderowcow rannych w strefie ATO
    -szkolenie zadymiarzy przed wydarzeniami na Majdanie
    -dostarczenie wozow policyjnych oraz ambulansow za darmo i na koszt polskiego podatnika
    -dostarczanie gazu za darmo rowniez na koszt polskiego podatnika
    -latwosc w wydawaniu Kart Polaka dla ukraincow a nie dla Polakow
    -finansowanie koloni dla dzieci ukrainskich na terenie Polski
    -udzielanie stypendiow 100 ukrainskim studentow a wprzyszlym roku zwiekszenie tej liczby 3-4 krotnie
    -tolerowanie bezprawnie postawionych pomnikow ku czci "zolnierzy z UPA"

Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Cóż, jak mamy pytania do materiału YT to polecałbym nawiązać korespondencję z BBC a nie z Forum. Kto wie, może staniesz się sławny? Trzymam kciuki.
    To nie jest odpowiedz na moje pytanie.Patrz wyzej.

Zanim wyjaśnię Ci pewne rzeczy, czy mógłbyś uściślić co rozumiesz stosując zwrot "charakterystycznych ran" ?
    Mowisz i masz.Zdjecie kokpitu mowi samo za siebie:
    http://www.shoutwiki.com/w/images/acloserlookonsyria/5/52/MH17_left_cockpit_panel.jpg

Polecam zapoznanie sie z ponizszym artykulem.Niezwykle interesujacy jest material ukazujacy upadek samolotu bez samolotu:
    http://aun-tv.com/2014/07/full-repor...y-intensifies/

Nie ma Cię w kraju, więc uświadomię Cię że polski węgiel jest za drogi nawet dla polskich elektrociepłowni. Nie wiem jak Ty ale ja (jak na razie) uważam Polskę za bogatszy kraj niż Ukraina.
    Blad a nawet wielblad.Bardziej znam sie na cenach za wegiel(koks),olej opalowy oraz gaz od Ciebie gdyz cena opalu rzutuje na ceny czynszu.Polska owszem jest bogatsza od ukrainy ale to nie oznacza ze moze byc jeszcze bardziej zasobna w kijowska kase za polski wegiel.Wiem ze Poroszenko az sie w pas klanial kiedy przez blisko miesiac polski podatnik sponsorowal ukropom gaz na szczescie ten okres juz sie zakonczyl.Co do cen za polski wegiel podziekuj UE.

QU[OTE=Gajusz Mariusz;318553]
    A ja jak i setki milionów kierowców jestem zadowolony że gałąź naftowa po latach spekulacyjnych cen i nabijania kiesy w nieskończoność w końcu odczuwa jakieś przeszkody ku uciesze swoich społeczeństw. Cameron zdaje się jest jednym z czołowych polityków potępiających swołocz z Kremla i nie sądzę żeby robił to bez opamiętania i nie patrząc na stan swojej gospodarki. Jeżeli uważasz że jest inaczej- śmiało kieruj swe kroki do BBC.
    [/QUOTE]
    Nawet w samych USA zaczynaja krecic nosem wobec takich kursow za barylke ropy:
    http://www.bloomberg.com/news/2014-12-22/oil-crash-wipes-11-7-billion-from-buyout-firms-holdings.html

O Angoli sie nie martw ani tym bardziej nie rob sobie nadziei.To bardzo pragmatyczny narod a nie poddanczy jak ten nad Wisla.

5 mln hrywien? Przeliczmy to na dolary albo euro. Policzyliście? A potem polecam zobaczyć ile kosztuje np taki czołg podstawowy jakiejkolwiek produkcji... Jak to jankesi, to się obłowili
    38 ton ukrainskiego zlota ile jest warte?Posmiejmy sie razem Ponadto polecam ponizszy material sondujacy bilans strat i zyskow rzadu amerykanskiego na ukrainie.
    http://www.state.gov/documents/organization/227512.pdf
    http://www.usukraine.org/bizlinks/Re...BoomorBust.pdf

Nie mysl ze Wujek Sam wprowadza demokracje za free.Ile jest tych miliardow lupkow do wydlubania z ukrainskiego czarnoziemu?Smiejmy sie dalej...

Proponuję poszukać zjawiska nazwanego "antykatyń". Nie dość że tworzą jakiś byt mówiąc o zbrodni (przypominam nie dotyczącej tylko Katynia! Miejsc kaźni naszej narodowej elity było więcej!) ... kryminalnej (?! ale podpisujących wyrok Stalina i tą resztę swołoczy już kryminalistami nie nazywają...) To na dodatek wymyślają nowy "fakt" historyczny. Ostrzegam ewentualnych wchodzących w polemikę, że o temacie obozów jenieckich w Polsce dla krasnoarmiejców po 1920 też "trochę" wiem.
    W Niemczech rowniez mamy do czynienia z obarczaniem za 2WS tajemniczy narod nazistow a nawet edukowanie o polskich obozach smierci.Tylko jest to zjawisko marginalne podobnie jak w Rosji.Nie zmienia to faktu ze obydwa narody dokonaly w kwesti pojednania z Polakami o wiele wiecej od ukraincow.Zalapales?

Coz za glupota!Jak mozna protestowac wobec ciec i kolejnych oszczednosci.Nawet namioty zaczeli rozbijac ale ten "Majdan" nie ma blogoslawientwa Wujka Sama:
    http://www.segodnya.ua/politics/soci...ke-579663.html

65mld zielonych w plecy?Niezle chociaz inne zrodla informuja nawet o 90mld:
    http://inforesist.org/ministr-deficit-pensionnogo-fonda-v-2015-godu-90-mlrd/

Jak widze sicz kijowska szybciej sie wykonczy nim wznowi dzialania na wschodzie.Zwlaszcza ze 80% przemyslu jest w rekach Noworosji:
    http://www.dialog.ua/news/33463_1419329418

Pomimo tego czekoladowy ataman chce powolac kolejne 50tys miesa armatniego do wojska:
    http://www.dialog.ua/news/33460_1419328676

Ciekawe ilu z nich juz pakuje manatki i zlozylo wniosek o Karte Polaka jak kilka tysiecy gierojow tego lata?

Uwaga - swołocz będzie próbować powtórzyć scenariusz ukraiński u Bałtów:
    http://www.defence24.pl/news_panstwa...ym-w-2015-roku
    Estonczycy Baltami?A to nowinka

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    To nie jest odpowiedz na moje pytanie.Patrz wyzej.
    A właśnie, już mogę poznać odpowiedź na moje pytanie sprzed wieeeeeelu tygodni, czy znowu uciekniesz?

Mowisz i masz.Zdjecie kokpitu mowi samo za siebie:
    http://www.shoutwiki.com/w/images/acloserlookonsyria/5/52/MH17_left_cockpit_panel.jpg

Polecam zapoznanie sie z ponizszym artykulem.Niezwykle interesujacy jest material ukazujacy upadek samolotu bez samolotu:
    http://aun-tv.com/2014/07/full-repor...y-intensifies/
    To nie jest odpowiedź. O jakich "charakterystycznych ranach" na ciałach pisałeś wcześniej, nie zmieniaj wątku.

Blad a nawet wielblad.Bardziej znam sie na cenach za wegiel(koks),olej opalowy oraz gaz od Ciebie gdyz cena opalu rzutuje na ceny czynszu.Polska owszem jest bogatsza od ukrainy ale to nie oznacza ze moze byc jeszcze bardziej zasobna w kijowska kase za polski wegiel.Wiem ze Poroszenko az sie w pas klanial kiedy przez blisko miesiac polski podatnik sponsorowal ukropom gaz na szczescie ten okres juz sie zakonczyl.Co do cen za polski wegiel podziekuj UE.

Właśnie potwierdziłeś moją opinię, zaznaczając że się mylę. O przyczynach ceny polskiego węgla możemy pogadać, ale to inny wątek. I nie rozumiem zwrotu : Bardziej znam sie na cenach za wegiel(koks),olej opalowy oraz gaz od Ciebie gdyz cena opalu rzutuje na ceny czynszu. To że Ty też płacisz za czynsz oznacza że lepiej się znasz na cenie opału? Ciekawe. Jak ktoś też studiuje to samo co rozmówca, to oznacza że lepiej się na tym zna? A przypomnij mi, gdzie płacisz ten czynsz?

Nawet w samych USA zaczynaja krecic nosem wobec takich kursow za barylke ropy

O Angoli sie nie martw ani tym bardziej nie rob sobie nadziei.To bardzo pragmatyczny narod a nie poddanczy jak ten nad Wisla.
    Miliony kierowców w Stanach, czy pracownicy petrokoncernów? A z Angolami się już tak pogubiłeś, że nie zauważyłeś że to Ty się nad nimi pochyliłeś, nie ja. Przypomnę Ci i innym czytającym:

Jak amerykanska polityka sankcyjna rujnuje przemysl naftowy w UK.Juz niedlugo dolaczy Norwegia:
    http://www.veteranstoday.com/2014/12...nior-official/
    Tak więc jak widzisz, musisz wziąć się w garść, bo się gubisz w zeznaniach... Dodam: O Angoli się nie martw ani tym bardziej nie rób sobie nadziei. To bardzo pragmatyczny naród. Wiedzą kto lata wokół Szkocji na Tu-95 i Tu-160. A ostatnio odwiedza pod wodą. No, zawsze możesz powiadomić BBC że rząd się myli i szafuje pieniążkiem podatników.
    http://www.defence24.pl/news_moderni...osyjskie-rajdy
    A co do poddańczości względem USA. Najnowsza historia polityki międzynarodowej co innego pokazuje.

Nie mysl ze Wujek Sam wprowadza demokracje za free.Ile jest tych miliardow lupkow do wydlubania z ukrainskiego czarnoziemu?Smiejmy sie dalej...
    Nie martw się, półwysep krymski też jest obiecujący dla Gazpromu. O Donbasie nie wspomnę.

W Niemczech rowniez mamy do czynienia z obarczaniem za 2WS tajemniczy narod nazistow a nawet edukowanie o polskich obozach smierci.Tylko jest to zjawisko marginalne podobnie jak w Rosji.Nie zmienia to faktu ze obydwa narody dokonaly w kwesti pojednania z Polakami o wiele wiecej od ukraincow.Zalapales?
    Błąd a nawet wielbłąd. Hasło antykatyń zostało nadane z najwyższych czynników, w momencie zdecydowania o ujawnieniu, a raczej przyznaniu się, już za Gorbiego. Chyba że uznamy wspólnie że władze na Kremlu to "margines". Jeżeli dokonują zbrodni "kryminalnych" to właściwie to nawet kryminaliści.

Hiszpanie niedługo nad Estonią. Tak, ci też swego czasu zobaczyli jak wywozi się ich złoto. Prościutko do Moskwy. Nihil novi sub sole.
    http://www.defence24.pl/news_hiszpanskie-eurofightery-ochronia-niebo-nad-estonia

Gromy już na Litwie. Biorąc pod uwagę skuteczność Strieł i Igieł w Donbasie, to realne wzmocnienie Litwy.
    http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=15224
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 23-12-2014 o 23:12

Strona 150 z 287 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni