"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Dzięki za info. Większość tych rycin znam.W sumie wychodzi, że hełm raczej dla oficerów/chorążych. Chodziło mi raczej o to czy znamy jakiś irański relief naskalny albo oryginalny zabytek, który przedstawia konkretnie ten hełm. Pewnie jakiś był skoro jest w Ospreyach rekonstrukcja.
https://www.youtube.com/watch?v=URYYJfW0sPI
Wygląda super![]()
Taaak, gdyby to pokazali przed premierą Rome II byłbym zachwycony , natomiast teraz to mi to "lotto"
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Bardzo dobrze to wygląda. Tylko czemu nie mogli tego zastosować w Rome 2?
Tego filmiku chyba jeszcze nie było, a jeżeli już się tu pojawił to z góry przepraszam za powtórkę:
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Pojawił się 3 posty wcześniej.![]()
Mój poprzedni nick to Adrian15o
Racja, no nic zostawię już post, nie ma sensu kasować. Mam nauczkę na przyszłość![]()
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Zapowiada się fajnie, widziałem gdzieś scennery z kampanii o wikingach, można będzie pokierować desantem wikingów z ich łodzi/statków. Jeszcze podziękujemy CA za stworzenie bitew z desantem.