Zobacz wyniki ankiety: Czy kampanijne AI jest lepsze od oryginału w tym modzie?

Głosujących
40. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • nie

4 10.00%
  • tak

36 90.00%
Strona 34 z 39 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 388

Wątek: Bellum Crucis 6.0-6.3-7.0 PiterAI 4.0 (sztuczna inteligencja)

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Dzięki za post Sadam. Atak na wasala jest blokowany przez ujemny priorytet inwazji, który daje podobny bonus jak chyba 3 pkt pozytywnych relacji (każdy poziom relacji od miłych włącznie zmniejsza priorytet inwazji) poza tym atak przez i na wasala jest blokowany losowo czyli jeśli relacje są fatalne, AI ma powody i okazję do ataku to istnieje duża szansa, że i tak nie zaatakuje, na poziomie normalnym miłe albo nawet trochę gorsze relacje z wasalem raczej całkowicie zablokują możliwość zdrady. Nie ma żadnego ograniczenia co do wojen, im więcej ich prowadzisz tym jesteś lepszym celem, w dodatku im jesteś silniejszy względem sąsiadów tym bardziej się Ciebie boją i starają się zawierać sojusze przeciw tobie i atakować o ile nie mają już własnych wojen, których nie mogą skończyć.

Co do zmian relacji między frakcjami to pozostały oryginalne z Bellum.

Włosi z kolei pisali na swoim forum, że AI jest bardziej dynamiczne od oryginału.

sadam86
    Gość
    To o ilości wojen odnosiło się do wersji 3.8 gdzie już na początku mieliśmy do czynienia ze zmasowanym atakiem teraz jest spokojniej. Ja z wasalami jak ich już trochę przycisnąłem nigdy nie miałem relacji wyższych niż 3 więc zawsze liczyłem się z tym że zerwą pakt przy pierwszej okazji, ale czasem warto nawet zwasalizować na kilka tur czasem usunie to przy okazji paru wrogów i da chwilę na ogarnięcie zdobyczy.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Cytat Zamieszczone przez sadam86 Zobacz posta
    To o ilości wojen odnosiło się do wersji 3.8 gdzie już na początku mieliśmy do czynienia ze zmasowanym atakiem teraz jest spokojniej. Ja z wasalami jak ich już trochę przycisnąłem nigdy nie miałem relacji wyższych niż 3 więc zawsze liczyłem się z tym że zerwą pakt przy pierwszej okazji, ale czasem warto nawet zwasalizować na kilka tur czasem usunie to przy okazji paru wrogów i da chwilę na ogarnięcie zdobyczy.
    Spróbuj oddać im w prezencie jakąś świeżo zdobytą na nich prowincję, która nie będzie Ci zbyt potrzebna, np. jakiś mało dochodowy zamek to powinno pomóc.

sadam86
    Gość
    Spróbuj oddać im w prezencie jakąś świeżo zdobytą na nich prowincję, która nie będzie Ci zbyt potrzebna, np. jakiś mało dochodowy zamek to powinno pomóc.
    To kłóci się z moim wewnętrznym nakazem, że nie po to ich tłukę żeby im coś dawać Dopóki daję radę prowadzić ofensywę to nic nie oddam
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 20-11-2014 o 13:44

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Wrzucilem nową wersję zawiera drobne poprawki: bardziej dynamiczna dyplomacja, frakcje zawierają częściej zawieszenia broni, dzięki czemu gra będzie mniej przewidywalna (np. jeśli zaatakujemy frakcję walczącą z kimś innym istnieje znacznie większa szansa, że podpisze ona rozejm z wrogiem i będziemy walczyć 1 na 1), trochę zmienione sojusze

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Dzięki 4.0 było świetne, oby 4.1 było jeszcze lepsze. Zagram coś to potestuję.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Dzięki 4.0 było świetne, oby 4.1 było jeszcze lepsze. Zagram coś to potestuję.
    Nastaw się, że będzie znacznie trudniej

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Gram na VH, ale potężnym Bizancjum i nikt mnie nie zaatakował, ale fakt mam najsilniejszą armię i dużo sojuszy. Ai ciekawie manewruje. I dopiero 40 tur zagrałem. Z armią Maurowie czasem mnie wyprzedzą. Na razie żadna nacja nie padła.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Gram na VH, ale potężnym Bizancjum i nikt mnie nie zaatakował, ale fakt mam najsilniejszą armię i dużo sojuszy. Ai ciekawie manewruje. I dopiero 40 tur zagrałem. Z armią Maurowie czasem mnie wyprzedzą. Na razie żadna nacja nie padła.
    ...

Tylko nie mów potem, że AI jest zbyt pasywne, bo sam wymusiłeś na mnie zmniejszenie agresji przeciwko graczu

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Zaatakowali mnie Seldżucy i Sycylia (koło 70 tury). Coś się dzieje. Np. Kumanowie dostawali baty, to sami poprosili o pokój. 82 tura i nadal żadna nacja nie padła. Kumanowie są blisko zagłady.

Strona 34 z 39 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni