Patrząc na faktyczną sytuację w tamtych czasach wasalizacja przez Habsburgów będzie odzwierciedlać stan faktyczny
Patrząc na faktyczną sytuację w tamtych czasach wasalizacja przez Habsburgów będzie odzwierciedlać stan faktyczny
Można skrypt rozwinąć i po zakończonej akcji zabić tych dyplomatów, co by niepotrzebnych kosztów nie generowali
A czy przypadkiem wasalizacja nie wiąże się z oddawaniem 50% dochodu na rzecz protektora?
Może to osłabić państwa niemieckie...
Edit:
Tak czy owak, jestem za wzmocnieniem pozycji Austrii w Niemczech, tj. za wasalizacją. Poza tym to dodatkowa atrakcja dla gracza
Ostatnio edytowane przez k.m. ; 03-01-2015 o 15:54
Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o tym odbieraniu połowy dochodów Może to ktoś potwierdzić lub obalić? I zgadzamy się wszyscy na tą wasalizację?
Tak z tego co i ja słyszałem wasalizacja daje niby 50% dochodów od zwasalizowanego, ale różnie to działa w różnych modach, ale tu powinno to ciekawie wyjść
Pomysł z wasalizacją fajny, a czy to oddawanie dochodów seniorowi nie pojawiło się przypadkiem dopiero w EmpireTW?
"Ugłaskanego i ujeżdzonego konia lada kto dosiędzie" - Jan Chryzostom Pasek
"Polak przed szkodą i po szkodzie głupi" - Jan z Czarnolasu
Potwierdzam, kiedyś grając Anglią ucząc się jeszcze gry mając 500k, chciałem zobaczyć co się stanie jak się zwasalizuję hiszpanii. Z 500k zostało mi może z 10k .
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
EliminatorT ale mówisz o Empire tw?
Medieval 2 .
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą