Strona 17 z 104 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1031

Wątek: Dyskusja ogólna o grze Total War: Attila

voitek
    Gość
    Oczywiście, że te gry są robione w taki sposób, bo mają dawać frajdę jak największej rzesze ludzi. To jednak nie powód, by w co drugim poście na ten temat obrażać inne nacje, z Amerykanami na czele, bo lubią fajerwerki. A jak ktoś musi leczyć swoje kompleksy na forum w ten sposób to raczej zasługuje na współczucie.
    Ta seria nigdy nie była, nie jest i nigdy nie będzie hardkorową rozgrywką, w którą gra maksymalnie kilka tysięcy ludzi na świecie, bo nigdy do miana takiej nie aspirowała.

2. Następujących 3 użytkowników podziękowało voitek za ten post:

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Cytat Zamieszczone przez voitek Zobacz posta
    Za te ciągłe teksty o dzieciakach z USA, hamburgerach i ciągłym odnoszeniu się do innych nacji jak o upośledzonych debilach z miejsca strzelałbym bany. Masz jakieś źródła dotyczące sprzedaży TW na świecie i populacji grających? Jeśli nie, to daruj sobie takie teksty, bo nie świadczą one o tobie zbyt dobrze. Wiem, że uważasz siebie i Polaków za wszechwiedzących Panów Świata, ale może zostaw do dla siebie.
    Ok, w takim razie niech będzie "zachodni konsumenci", tak jak napisał Barsa. I po za tym pod tym co napisał, podpisuję się obiema rękami.

PS
    Nie czuję żadnych kompleksów wobec zachodnich graczy. Po prostu uważam, że spłycanie i upraszczanie gier jest właśnie pod mało wymagającą, zachodnią publikę.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 01:00
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    No ale jednak ta seria ewoluuje bardziej w stronę hollywoodzkiej komedii romantycznej niż dobrego kina (żeby nie było, oglądam z czasem z żona i kom. rom., i nawet czasem się śmieje ). Mi tam starsze gry z serii TW dawały więcej frajdy mimo niedociągnięć graficznych czy innych braków (klimatu Shoguna I czy Medka I nic nie przebije, no może frajda z Roma I ), a może to tylko moje subiektywne odczucia... tylko czy tak nie jest w większości serii? Bo podobne odczucia mam co do Gothica... po prostu świat się zmienia i gry także, choć Wiedźmin, mam nadzieje, będzie trzymał poziom oraz zawsze w fifkę można popykać.

Lecz inna sprawa jest to, że w RTW 2 był fajny i wymagający system budowania, i go strasznie spłycili, a o tym tu mowa... dlaczego? Gracze sobie z czymś takim nie radzili... no to lipa.

uważam, że spłycanie i upraszczanie gier jest właśnie pod mało wymagającą, zachodnią publikę.
    "Oni" wymagają czegoś "innego" niż Ty... każdy gdzie indziej może szukać "frajdy". Ja tam szukam jej w klimacie i trudności gry, obu ciężko mi niestety znaleźć w RTW2, choć lepiej już było z tym drugim przed patchem 15. Dodatkowo mieliśmy masę bugów...

Visca el Barca!!!

5. Użytkownicy którzy uznali post Barsa za przydatny:

voitek
    Gość
    Powiem tylko, że różne frakcje w zależności od kultury mają różne drzewka budynków i inaczej trzeba rozplanować prowincje w Attyli.

Ja też kilka lat temu grałem godzinami w oba Medievale czy Rome, ale sądzę że jednak za bardzo przemawiają przez niektórych sentymenty. Nie wydaje mi się, żeby Empire, Napoleon, Shogun 2 czy Rome 2 były grami spłyconymi względem nich, według mnie jest wręcz przeciwnie.

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Cytat Zamieszczone przez voitek Zobacz posta
    Powiem tylko, że różne frakcje w zależności od kultury mają różne drzewka budynków i inaczej trzeba rozplanować prowincje w Attyli.
    Pytanie jak długo, bo ja naprawdę mam obawy, że wytną i w Attylli taki numer jak w R2 z patchem nr.15. Ja osobiście mam o to spory żal do AC, bo było nie było, kupiłem produkt, który nagle został dość znacznie zmieniony po roku od jego zakupu, to tak jakbym kupił auto i za rok dostał wezwanie do serwisu, gdzie nagle przełożono by mi kierownicę z lewej na prawą... Wiem, że to porównanie wzięte z nikąd, ale generalnie wiadomo o co chodzi...
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 01:00
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Mi przeszkadzały tylko zbyt wysokie kary z budynków wyższego rzędu, tak że potrzebowało się na niego jedna świątynie (ich obniżenie spokojnie ratowało tamten system). Co do zmian budowania w R2 to CA poszła trochę za bardzo po lini najmniejszego oporu szalejąc opcja kopiuj wklej. Tak że teraz "prawie" wszyscy mają to samo. Ile ja się natrudziłem by wykorzystać w pełni bonusy niektórych nacji...

Albo inaczej. Obecny system nie jest zły, tylko że stary bardziej mi się podobał.

Jeszcze polubię i się przyzwyczaję, a później zmienią na ujednolicony...
    Trochę nie tędy droga, to powinno być na odwrót: z małego zrobić duże.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Stara Gwardia Awatar Grogmir
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    36
    Otrzymał 68 podziękowań w 40 postach

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Barsa - Gothic ciągle jest fajny tylko ten prawdziwy zwłaszcza że do 1 zbliża się ER.
    A żeby post nie był o gothicu to powiem że Atilla będzie pewnie tym czym powinna być po roku i 15 patchach + Duży dobry mod
    Mój poprzedni nick to Adrian15o

Pampa
    Gość
    Mnie niepokoi tylko ilość dostępnych frakcji. Znowu będzie poszatkowana gra.

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    Niby wszystko fajnie, ale ciągle pozostaje żal, że to nie Rome II. Pozostaje też brak wiary , że Ai sobie z tym wszystkim poradzi. Pewnie nie będzie takiego blamażu jak przy Rome II, wszak mieli dużo więcej czasu na dopracowanie. Dla mnie gra warta kupienia może za rok lub dwa i tylko w parze z dobrym modem.
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Strona 17 z 104 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów