Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 163

Wątek: Historyczne bitwy scenariuszowe

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Tak, ale obrońcy nie mieli jej aż tak dużo wbrew pozorom (sam o tym dobrze wiesz).

Byli hoplici, oddziały z mieczami, mieliście masę strzelców, ciutkę jazdy. Mnie załamali moi procarze podczas pochodzenia do cytadeli, Te oddziały niemal nie zużyły amunicji i niemal nikogo nie powaliły, tylko dlatego że gra dziwnie wyliczyła całą sprawę. Wystarczy że jeden człowiek będzie mógł miotać i on będzie sobie miotać kamienie, reszta stoi i nic. Nawet ustawienie na wprost bramy nie pomogło. Dopiero zmniejszenie dystansu pomogło. Tutaj troszkę przesadziłem, bo nie strzelał jeden człek, a kilku-kilkunastu z niemal pełnych oddziałów. ;/

Następną taką bitwę proponuję 3vs4 na korzyść atakujących.

Podczaszy Awatar mackoff
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 116 podziękowań w 83 postach
    Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta

Następną taką bitwę proponuję 3vs4 na korzyść atakujących.
    Ciekawy pomysł - spróbujemy.
    Dołącz do grupy steam totalwar.org.pl i znajdź osoby do wspólnej gry: http://steamcommunity.com/groups/TotalWarOrgPL

Zapraszamy także na serwer TeamSpeak 3 portalu pod adresem 178.217.186.86:11796 (bez hasła)

...oraz do polubienia strony na Facebook: https://www.facebook.com/totalwarorgpl

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Witam.
    Zaproponowałem Arroyowi pomysł na kolejną bitwe i uzyskałem pozwolenie na zaprezentowanie jej tutaj.
    Bitwa to Oblężenie Gergovii przez Juliusza Cezara w 52 r p.n.e
    Doszłem z Arroyem do takiego rozłożenia sił.
    Rzym - 2 armie za pełne fundusze - Zakaz używania takich jednostek jak: Hastati, Triari, Principies, Ekwici(ci wcześni), Słonie, Gwarida Pretoriańska - MAX 2 oddziały Pretorian na Gracza(chodzi o jednostki pretorian) nie gwardii
    Arwenowie - 2 armie za pełne fundusze - Zakaz używania takich jednostek jak: Zaprzysiężeni, Szlachetni włócznicy, Szlachetna Jazda - chodzi o elity
    -2 armie za poł funduszy - Dozwolne tylko te jednostki: Poborowi Słudzy, Procarze i oszczepnicy, wojownicy celtyccy
    Rzym szturmuje osade - 2 słabsze armie galów jej bronią - 2 mocne nadchodzą jako posiłki
    Opcjonalnie potrzeba dwóch graczy z DLC CIG mogących wziąść genrałów takich jak Juliusz i Wercygenatoryks.
    Proszę o opinie i o ewentualną zgodę na bitwe.
    Ograniczenia co do jednostek u galów nie dotyczą generałów.
    Żeby spamu nie było max 6 takich samych jednostek.
    Ostatnio edytowane przez Andrij Marszałek ; 10-01-2015 o 12:59
    Mój poprzedni nick to Adrian15o

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    A jestem za, myślę, ze to będzie najlepiej odwzorowana bitwa historyczna

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Podoba mi się, choć uważam że Rzym przegra bo w kość dadzą mu procarze/oszczepnicy, a dobije ciężka jazda. Za klikają czerwonych po prostu, bo widzę u nich armie oparte na jakości.

A da się ustawić by armia szła jako posiłki?

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Ituriel, nie, ale mam pomysł, jak to wykombinować - wystarczy, że Galowie w większości wyjdą tylną bramą i pójdą na bok Rzymian.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Hmm - od czego są żółwie - Pozatym ci procarze i oszczepnicy nie są jakoś mocni chyba szczególnie. W sumie to jeszcze nie do końca wszystko ustalone.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Na szybko w paincie plan bitwy i mapka
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mapka.jpg
Wyświetleń:	75
Rozmiar:	80.7 KB
ID:	555  

Podczaszy Awatar mackoff
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 116 podziękowań w 83 postach
    Dobry pomysł - może wreszcie uda nam się przeprowadzić zbalansowane i bardziej oddające realia historyczne oblężenie.

Na ten Czwartek jeszcze na pewno nie wystartujemy z projektem Podbój więc ta bitwa historyczna będzie jak znalazł.
    Dołącz do grupy steam totalwar.org.pl i znajdź osoby do wspólnej gry: http://steamcommunity.com/groups/TotalWarOrgPL

Zapraszamy także na serwer TeamSpeak 3 portalu pod adresem 178.217.186.86:11796 (bez hasła)

...oraz do polubienia strony na Facebook: https://www.facebook.com/totalwarorgpl

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Bitwa fajna, ale trzeba popracować nad balansem. Wpierw wzmocnić Rzymian, potem przyspieszyć możliwości wejścia synów Marsa do miasta nim przybędą obie armie galijskie na teren szturmu.

Czyli kolejne sprawdzanie, myślenie i tak do skutku.

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów