Strona 42 z 82 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 819

Wątek: Bellum Crucis 7.0 - dyskusja ogólna

sadam86
    Gość
    Spoko, to dajcie znać co i jak na PW i się pomału zrobi

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Nowy temat się założy by tego nie zaśmiecać.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Ok, zrobiłem małą przyczajkę do EDU, jak Araven mnie zaproponował na kierownikaa projektu, to mogę to wziąć Zaraz założę wąta, bo mam kilka spostrzeżeń, obgadamy co i jak i ruszymy z robotą.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    W tym temacie możemy pisać o nowym EDU:,http://forum.totalwar.org.pl/showthr...go-Megasubmoda

W sumie nie ma co nowego zakładać. Jutro mogę być dopiero wieczorem. W sobotę podobnie.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Witam

Mam mały problem z dynastiami zainstalowałem najnowsze spolszczenie ale mam dalej piasta sandomierskiego z herbem Piastów Kujawskich o co kaman czy zrobiłem cos nie po kolei?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Spolszczenie nie wpływa na wygląd herbów. Było też księstwo sandomiersko-kujawskie pewnie dlatego Włosi dali tam taki herb.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Cytat Zamieszczone przez chart88 Zobacz posta
    Witam

Mam mały problem z dynastiami zainstalowałem najnowsze spolszczenie ale mam dalej piasta sandomierskiego z herbem Piastów Kujawskich o co kaman czy zrobiłem cos nie po kolei?
    Bo Henryk Sandomierski siedzi w Płocku, a w Płocku dałem Piastów Kujawskich.

Wstępnie miało być tak jak w BC 6.3, ale tam było grzebane w herbach i jedna gałąź piastowska była podmieniona za jakąś włoską rodzinę. To powodowało problemy w BC7, więc wróciliśmy do Włoskiego pierwowzoru. W sumie można to spróbować zmienić. Tylko nie mam pewności ile plików trzeba przerabiać, jeśli tylko tekstowe i herby to może się to łatwo da. Wiem że był problem z jedną gałęzią piastowską.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam. Czy w wersji 7.0 występuje nadal Rada Możnych? Ile trwają tury przeciwników (w 6.3 czasami to była masakra)? Czy jest może jakaś lista zmian w stosunku do 6.3 w języku polskim/angielskim? Szukałem chwile - nie znalazłem. Pozdrawiam

sadam86
    Gość
    Tak na szybko: tury w 7 trwają krócej, wywalili kilka skryptów, między innymi właśnie radę, ligi(baronów i emirów), została tylko jedna kampania(nie ma feudalnych).

10. Użytkownicy którzy uznali post sadam86 za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Pobrałem wczoraj, Zainstalowałem z MegaSubmodem, bez tych nowych statystyk i kosztów jednostek. (w 6.3 byly dziwne - np Elit.łucznicy Kumanów - szarża niby 10 dużo pancerza a przegrywali dosłownie z każdym) Zagrałem oczywiście Polską 40~ tur. Poziom śr/śr. Tury faktycznie trwają krócej. Sojusz z Niemcami, Węgrami, Litwą w pierwszych turach. Niemcy i Węgry nie złamały sojuszu.(pewno przez poziom śr) Dania natomiast zaatakowała mnie i Niemców... Gdyby nie Papież już by ich nie było. Około 15 tury Litwa najechała na Gdańsk. Potem zaczął mnie tłuc Nowogród. Skoro to dyskusja... Miałem wrażenie, że wszyscy dookoła mają mocniejsze jednostki. Wikingowie i ich jazda;p masakra. To samo Bojarowie. Nawet na poziomie średnim było mi ciężko - nie jestem jakimś weteranem. Jeśli chodzi o pieniążki. Mimo niższych kosztów jednostek też ciężko. Czy poziom trudności podniósł się od czasów 6.3 czy zapomniałem jak grać efektywnie?

Strona 42 z 82 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów