Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 365

Wątek: Skargi i zażalenia

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ja proponuję rozpisać pod każdym podpunktem różne hipotetyczne sytuację, które mogą się zdarzyć, a następnie jak moderator ma interpretować dany podpunkt regulaminu. Bo chyba do tego chcecie doprowadzić.
    Za poglądu zwłaszcza na agorze nikt nie został zbanowany, za niewłaściwe zachowanie, trollowanie czy publiczną dyskusję z moderatorem już tak.
    Nie podoba się komuś decyzja moderatora, to nie bać się i pisać wyżej do Administracji, a nie uprawiać w tym momencie czarnego pijaru forum, bo według Was jeden z moderatorów miał przekroczyć swoje uprawnienia. Jeżeli Pampa wysłał kogoś do karceru, dał osta po tym doszło do kłótni lub poczuł się obrażony to nie ma w tym jego winy. Policjant nie będzie czekał na inny patrol, kiedy ktoś go obraża. Zaczynacie dyskusje z moderatorem to musicie wziąć pod uwagę, że igracie z ogniem a konsekwencje pojawią się znacznie szybciej niż przypadku zwykłego użytkownika. Faktem jest, że doszło do pewnego rozbestwienia na forum, zwłaszcza ostatnio na czacie. Jest to wina moderatorów, którzy są za łaskawi i wyrozumiali. Zamiast jednak narzekać powinniście się cieszyć, bo inaczej wielu użytkowników oglądałoby forum z karceru.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Następujących 7 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post:

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 15 podziękowań w 8 postach
    Patrząc z dystansu ja to widzę tak, że likwidacja tego punktu ma przysłużyć się osobom uprawiajacym trolling. Trolling ciężko zdefiniować i odradzam robienie regulaminu według norm prawnych. To forum dla ludzi, fascynatów. Odradzam tworzenie hipotetycznych przewinień i sadzenie według nich, bo to tylko dziesiątek zbędnego wersów tekstu i możliwość trollowego szukania dziury w całym.

Na zarzuty i aluzje nie wypowiem się, ale warto jest podawać szczegóły miast ogólniki. Ogólnie uważam to za niezdrowe, bo po takiej nagonce i pisaniu że teraz tylko czeka się na karę... chodzi mi o to, że jak ktoś kto tak rzucił, zostanie teraz ukarany za jakiekolwiek przewinienie, (nawet gdy będzie to sluszne) to zrobi z siebie męczennika i wyjdzie na jego.
    Chora sytuacja.

4. Następujących 7 użytkowników podziękowało Defil za ten post:

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Były narzekania że nie wypowiadają się bezstronni? Proszę, teraz inny użytkownik obiektywnie napisał mądry post. Mam nadzieję, że teraz wątpliwości co do "kolesiostwa" zostały rozwiane...

P.S. Dalej czekam na przykłady od Wybobraka.

Niech żyje Gwardia!

Asuryan
    Gość
    I tak pewnych osób nie przekonasz że czarne jest czarne, a białe jest białe. Nawet nie ma co próbować. A że jeszcze niektórzy mylą demokrację (choć nie wiem kto ich w błąd wprowadził, że na forum ma mieć takowa miejsce) z anarchią (na którą tym bardziej nie powinno być przyzwolenia na forum) - to później czują się strasznie pokrzywdzeni i szukają dziury w całym.

7. Następujących 3 użytkowników podziękowało Asuryan za ten post:

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Patrząc z dystansu ja to widzę tak, że likwidacja tego punktu ma przysłużyć się osobom uprawiajacym trolling. Trolling ciężko zdefiniować i odradzam robienie regulaminu według norm prawnych. To forum dla ludzi, fascynatów. Odradzam tworzenie hipotetycznych przewinień i sadzenie według nich, bo to tylko dziesiątek zbędnego wersów tekstu i możliwość trollowego szukania dziury w całym.

Na zarzuty i aluzje nie wypowiem się, ale warto jest podawać szczegóły miast ogólniki. Ogólnie uważam to za niezdrowe, bo po takiej nagonce i pisaniu że teraz tylko czeka się na karę... chodzi mi o to, że jak ktoś kto tak rzucił, zostanie teraz ukarany za jakiekolwiek przewinienie, (nawet gdy będzie to sluszne) to zrobi z siebie męczennika i wyjdzie na jego.
    Chora sytuacja.
    Nie przysłuży się osobom uprawiającym trolling bo ten punkt jest jakby zawarty już w regulaminie. Waldowi chodzi o to, że ten punkt jest zbędny, że nawet bez tego punktu będzie tak samo.

Stary nick:kujon333

9. Użytkownicy którzy uznali post Presidente za przydatny:

Kierowca bombowca Awatar McAbra
    Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Otrzymał 106 podziękowań w 70 postach
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    Nie przysłuży się osobom uprawiającym trolling bo ten punkt jest jakby zawarty już w regulaminie. Waldowi chodzi o to, że ten punkt jest zbędny, że nawet bez tego punktu będzie tak samo.
    Ale powiedz mi, w czym jest tak naprawdę problem? Nikt z moderatorów tego punktu nie używa żeby karać według swojego widzimisię. Ten punkt w regulaminie jest bardzo ważny, żeby zapobiec chorym sytuacjom (vide exNowy) i szukaniu luk w regulaminie.

11. Następujących 2 użytkowników podziękowało McAbra za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Ale powiedz mi, w czym jest tak naprawdę problem? Nikt z moderatorów tego punktu nie używa żeby karać według swojego widzimisię. Ten punkt w regulaminie jest bardzo ważny, żeby zapobiec chorym sytuacjom (vide exNowy) i szukaniu luk w regulaminie.
    Tak na serio to w niczym.Ten punkt jest po prostu zbędny w regulaminie. Punkt ten jest zawarty w idei, formule regulaminu.
    Zresztą szczerze powiedziawszy mam to w nosie czy ten punkt będzie czy nie będzie. I tak nawet jak ten punkt jest to i tak niektóre sprawy były pewnie rozstrzygane w gronie forumowej załogi.
    Mnie raczej chodzi o to, że każdy atakuje Walda a większość z ludzi nawet dobrze nie zrozumiało co przeczytało,

13. Użytkownicy którzy uznali post Presidente za przydatny:

Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Tak na serio to w niczym.Ten punkt jest po prostu zbędny w regulaminie. Punkt ten jest zawarty w idei, formule regulaminu.
    Widzisz, dla mnie, dla Ciebie i dla wielu innych to jest oczywiste. Niektórzy jednak jeśli nie zobaczą czegoś czarno na białym, to będą się wykłócać i szukać konkretnego zapisu w regulaminie. Dlatego ten punkt musi tam być.

Zresztą szczerze powiedziawszy mam to w nosie czy ten punkt będzie czy nie będzie.
    I tym się różnisz od Walda, który chce zmiany w regulaminie, nie mając w tym nawet określonego celu. Bo co prawda napisał długi post, który na pierwszy rzut oka wygląda w porządku, ale wychodzi z błędnego założenia, że:
    Cytat Zamieszczone przez Wald
    że osoby funkcyjne ww mogą działać kompletnie bez oparcia o przepisy zawarte w regulaminie

co jest oczywiście bzdurą.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Widzisz, dla mnie, dla Ciebie i dla wielu innych to jest oczywiste. Niektórzy jednak jeśli nie zobaczą czegoś czarno na białym, to będą się wykłócać i szukać konkretnego zapisu w regulaminie. Dlatego ten punkt musi tam być.
    Nawet jak niektórzy nie zobaczą tego co my uważamy za oczywiste to wystarczy spojrzeć troszkę niżej i mamy załatwiający sprawę punkcik numer 3.

Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Nawet jak niektórzy nie zobaczą tego co my uważamy za oczywiste to wystarczy spojrzeć troszkę niżej i mamy załatwiający sprawę punkcik numer 3.
    Tylko że punkt 3 mówi o sprawach nie objętych regulaminem, a ten niesforny pierwszy niejako o rzeczach będących już w regulaminie.

Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów