Nic dodać nic ująć:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html
Nic dodać nic ująć:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html
Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)
- Czy to wystarczy?
- Nie. Ale widok jest wspaniały.- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.
Sikorski zmasakrowany podręcznikowo - zgadzam się nic dodać nic ująć
Bardzo wysoko cenię kol.Michała Marusika. To wspaniały człowiek, wybitny rzecznik konserwatywnego liberalizmu.
Obawiam się jednak, niestety, że jest obecnie pod przemożnym wpływem kwartetu Tomasz Dalecki - Krzysztof Pawlak - Dariusz Wodnicki i Stanisław Żółtek - w wyniku czego ma złe rozeznanie sytuacji politycznej .
Na stronie:
http://korwin-mikke.pl/…/kolmichal_marusik_odrzucil_pr…/2564
znajdą Państwo komentarz do odrzucenia przez kol.Marusika mojej naprawdę korzystnej propozycji. A także jej pełną treść.
Jeśli kol,Marusik uważa, że beze mnie, bez kol.Przemysława Wiplera i 90% kol.kol.z KNP uzyska więcej, niż 20 mandatów do Sejmu - to mogę tylko podziwiać.
Niestety: w tej sytuacji będziemy musieli założyć nową partię. I odrabiać straty.
Życzę kol.Marusikowi długich lat w zdrowiu i pomyślności. A także: powodzenia w wyborach! W przyszłym Sejmie będziemy - da Bóg - współpracować.
Janusz Korwin-Mikke
Stało się. Czekamy na dalszy rozwój wypadków. Zobaczymy ile Korwin będzie miał szabel i jak przyjmie to elektorat
No, i sami się zatrzymalibez Kulfona nawet nie przekroczą progu wyborczego(i wyjdzie czarno na białym dlaczego ludzie głosowali na KNP, ze wzgl na rzekomo wybitny program, czy może jednak ze wzgl na kontrowersyjnego lidera ?), a czy Kufonowi tak szybko uda się zbudować mocną partię ?
Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 16-01-2015 o 13:14
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
Korwin i tak przejmie część elektoratu, bo to on nie program a on był magnesem przyciągającym elektorat. Już próbuje stworzyć nową partię pod tym samym skrótem, który oznacza jednak coś innego. A jego plany poszerzenia elektoratu o nowych ludzi są śmieszne:
Czemu dodał punkt 31. Poszerzyć elektorat o ludzi którzy np. są za karą śmierci ale nie są za obniżką podatków (albo na odwrót). Czyli tak, jak w'okół PC powołano PiS.2.Mieć sprawną machinę wyborczą, nie hamowaną przez rok możliwymi zawiłościami z KNP
3. Uniknąć ewentualnych kłopotów z finansowaniem partiiBo PKW odrzuciło sprawozdanie finansowe partii za 2013 rok
http://www.pap.pl/palio/html.run?_In...kSum=-10803646
I na koniec - dałem już ten link. Jest na poprzedniej stronie.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Mamy nową partię!
http://fakty.interia.pl/polska/news-...in,nId,1594228
KORWiN - Koalicja Odnowy Rzeczypospolitej Wolność i Nadzieja... to ja czekam teraz na program, aby się pośmiać![]()
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Księga XVI
Jak KORWiN kiedyś odetnie się od Korwina, to będą jaja...![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Ze śmiechu się zakrztusiłem akurat sok piłem
Nie miał innego pomysłu? Ciekaw jestem również tego programu.
Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)
- Czy to wystarczy?
- Nie. Ale widok jest wspaniały.- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.
Dzisas ale sobie wymyślił....
Visca el Barca!!!
https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikkeTeraz najważniejsze są wybory prezydenckie; jeśli nie uzyskam w nich 10%, to ani KNP ani nowa partia nie mają większych szans.
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Nie wierzę w to co widzę. Sam pomysł żeby dawać jako skrót Korwin jest śmieszny, ale to jak to rozwinęli to już szczyty głupoty. Stworzenia takich skrótów to można by oczekiwać od przedszkolaków. Nie znam się, ale chyba w ogóle ta nazwa to powinna brzmieć jakoś "Koalicja Odnowy Rzeczypospolitej, Wolność i Nadzieja". No i zabawne trochę że rzeczpospolita, przecież Korwin jest ponoć anty w stosunku do demokracji itd. Jasne że to pewnie zamiennik na słowo Polska, że te określenia zostały powiązane itd. ale to tylko pokazuje że Korwin to czysty populizm. Nie liczą się hasła i poglądy, sam może być przeciw demokracji a w nazwie partii zawrzeć chęć jej obrony. Byle do wyborów. No i można się zapytać gdzie niby ta mądrość wyborców Korwina jeżeli musi on im dawać swoje imię w nazwie żeby (w domyśle) się nie pogubili.
PS.
Czyli chyba jednak coś im tam świta że "KOR" i "WIN" powinny być jakoś oddzielona.
Rzeczpospolita w nazwie, korona w logu (jak mniemam tym ma być ten symbol).