Zmień sobie ai na Pitera 4.1 i na nowy unit jednak, nowa kampania konieczna. Elitarni łucznicy Kumanów byli wg mnie silni w Megasubmodzie, często ich używałem Gruzją np. Nowy unit Wino i Sadama86 jest dużo lepszy niż oryginalny.
Zmień sobie ai na Pitera 4.1 i na nowy unit jednak, nowa kampania konieczna. Elitarni łucznicy Kumanów byli wg mnie silni w Megasubmodzie, często ich używałem Gruzją np. Nowy unit Wino i Sadama86 jest dużo lepszy niż oryginalny.
buubmok co do silnych jednostek, na początku frakcje sterowane przez AI mają dane jednostki z wyższych poziomów z budynków których nawet AI jeszcze nie ma. Taki był zamysł twórców, więc jak AI atakuje Cię na początku i nie potraciło tych oddziałów wcześnie, to niestety ale czasem czeka Cię nierówny bój.
A dla mnie Łucznicy Kumanów byli słabi, dostawali bęcki w walce wręcz od dosłownie każdej innej jazdy(arabowie ich doganiali), wolni i drodzy. Po kilku razach zaprzestałem ich używania. Mam AI Pitera bo instalowałem tego Megasubmoda. Zerknałem sobie na statystyki i koszty jednostek. Nawet grając na tych niższych kosztach, ciężko mi było mieć przychód, teraz będzie jeszcze gorzej. Nie wiem czy podoba mi się ten Money script... 2000/1 ture za obleganie miasta,zamku. Bez 100k w skarbcu branie miast "głodem" jest chyba nieużywane. Do tego chyba koszt utrzymywania dodatkowych prowincji jest zbyt duży. Ja nie wiem, nie umiem już w to grać.
W bellum się nie bierze miast głodem. Na początku rozwój gospodarczy i obrona. Oraz jak najwięcej sojuszy.
Czemu darmowe utrzymanie w garnizonach nie działa na niektóre jednostki? Gram Bizancjum - Łuczników nie da się trzymać za darmo. Te elitarne wojska ze stolicy też nie są darmo. Jeszcze zdaje się jakaś jazda też. Oczywiście wszędzie (w danym mieście lub zamku)mogę rekrutować te jednostki, mam odpowiednie budynki. Niedopatrzenie czy tak ma być? W Bellum Crusis 6.3 pamiętam było tak z germańskimi zbrojnymi czy jakoś tak - tymi z dzielnic germańskich. No ale jedna jednostka więc dało się przeboleć
Te z dzielnic z 6.3 były traktowane jako najemnicy i nie mieli free_upkeep, w czystym 7.0 free_upkeep nie ma, dopiero zmiany Naszych forumowiczów je dodają, a że nadal to wersja testowa to i przeoczenia się zdarzają.
Sadam już odpowiedział widocznie kilkanaście jednostek nie ma free_upkeep wpisane. Ja zagrałem na EDU Włochów po bugfixerze z free_upkeep i na Megasubmodzie. Około 50 tura fajnie jest, a EDU całkiem fajny, postanowiłem go sprawdzić w grze bo dotąd w BC 7.0 mało co grałem. Porównam za jakiś czas z tym nowym na bazie 6.3.
http://www68.zippyshare.com/v/vyFRetF8/file.html Pobawiłem się z 20 minut dodając free_unkeep_unit tam gdzie tego nie było. Omijałem oczywiscie najemników i machiny oblężnicze. Mogłem coś pomylić lub ominać ale po nowej grze i zrekrutowaniu jednostek wszystko działało ok. Włączylem pare frakcji. Trzeba by ogarnąc takie jednostki jak np Miecznicy Szwabscy, Łucznicy z Turyngii. No bo np Niemcy mogą normalnie je rekrutować i moim zdaniem powinni być darmowiNie wiem czy się Wam to przyda, ale ja sobie zagram tak. Pozdrawiam
buubmok
Napisz jaki to plik, bo jest kilka EDU w obrocie.Raczej ten modyfikowany od wino i sadama, z 17.01.2015 tak?
Co ma wpływ na to, że pojawia się opcja wybrania żony dla generałów? Jak zauważyłem opcje te ładnie pojawiały się na samym początku, później niestety wcale. Mam pełno generałów powyżej 30 i większość nie ma żonkek;p Wiem, że można rekrutować księżniczki ( o tym samym imieniu i nazwisku ;/ ) i klikać, aby poślubiały generałów, ale z takich związków rzadko pojawiają się dzieci. Tak gdzieś 50%, że będzie choć jedno dziecko w związku. I dosyć męcząca sprawa;p U was wygląda to podobnie?